|
|
|
... Hozzávalók:
- 4 db kacsamell - 1 liter zöldséglé - 200 gr polenta (puliszka) - 2 dl tej - 15 dkg szeletelt, pirított mandula - só - bors - 4 evőkanál narancsos répalekvár
A kacsamellet beirdaljuk, majd serpenyőben, a bőrével lefelé addig sütjük, míg a zsírját kiengedi. Ezután 80 fokos sütőben 20-30 perc alatt rózsaszínre sütjük. A zöldséglevet felforraljuk, beleöntjük a... |
2018-09-09 16:24:55 |
|
|
|
|
|
|
... vagy grépfrút
2 ek olívaolaj
10 dkg kenhető natúr joghurtsajt
só
bors
1 tk őrölt fahéj
Elkészítés
A kacsamellet nagyon vékony szeletekre vágjuk. A leveleire szedett cikóriát összeforgatjuk a vízitormával és a gránátalmamagokkal.
A narancsot vagy a grépfrútot meghámozzuk, és a fehér héj el... |
|
2017-01-11 23:14:41 |
|
|
|
|
|
|
... majd összeturmixoljuk a bab 2/3 részével és kevés főzőlével. Összekeverjük a megmaradt 1/3 résszel, ha szükséges, megsózzuk és megborsozzuk.
A megtisztított, felcsíkozott kacsamellet megsózzuk és megborsozzuk. Megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban és a finomra vágott petrezselyemmel kevert zsemlemorzsában.
Végül mindet aranyszínűre sütjük a felforró... |
2016-06-23 23:26:08 |
|
|
|
|
|
|
... maradj!
Te öreg vagy, apám, a fogad kiesett,
csak a pépet illene nyelned,
hogy rágsz - kérdi fia -, akkor hogy eszed
meg a csőrt, csontot, kacsamellet?
Jogász voltam én egykor - így szól az öreg -,
eleget gyakoroltam a nyelvem,
megvitattam anyáddal minden pörömet,
s sz... |
|
2016-01-27 19:00:12 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
- 4 db kacsamell - 1 liter zöldséglé - 200 gr polenta (puliszka) - 2 dl tej - 15 dkg szeletelt, pirított mandula - só - bors - 4 evőkanál narancsos répalekvár
A kacsamellet beirdaljuk, majd serpenyőben, a bőrével lefelé addig sütjük, míg a zsírját kiengedi. Ezután 80 fokos sütőben 20-30 perc alatt rózsaszínre sütjük. A zöldséglevet felforraljuk, beleöntjük a p... |
|
2015-10-08 14:41:49 |
|
|
|
|
|
|
... kevergetve 10-15 percet lassan forralom. Ezzel elkészült.
A kacsamellet a krokettel és a gyümölcsösz szósszal tálalom.
Megje... |
2015-03-14 23:33:02 |
|
|
|
|
|
|
Paleo
Összefoglaltam egy egyszerű listába mit lehet a paleoban enni.
Én így eszek és ezzel értem el eredményt. Természetesen, ha valakinek plusz élelmiszer érzékenysége van, azt is figyelembe kell venni (tojásallergia stb.). A lista még szigorúbb, ha valaki autoimmun beteg. Nekik kerülniük kell ezeket az él... |
2014-09-09 07:51:25 |
|
|
|
|
|
|
... fekete bors por
Bor 250 ml
a rákokat félbe vágom és olajon wokban megpiritom , utána sütőbe rakom és megsütöm ,kb : 15 perc alatt .
a megmaradt olajban elősütöm a kacsamellet , 4-5 perc alatt .
rárakok egy fóliát, hozzá öntöm a bort ,sót, borst cukrot s elkezden sütni .
a kenyeret ledarálom morzsának, s az összes fűszerrel összekverem .
a fű... |
2013-12-14 11:51:27 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók::
3 db kacsamell
5 evőkanál méz (akác)
1 db édes narancs kifacsart leve és rostjai
3 csipet fehér bors
1 evőkanál zúzott fokhagyma
A kacsamellet megtisztítom, kitokozom, a bőrét 1cm*1cm-s rombusz alakban beirdalom. Mindenhol alaposan besózom. Meghintem fehér borssal, majd a páclébe forgatom és abban legalább egy órát állni hag... |
2013-11-25 21:48:14 |
|
|
|
|
|
|
... olaj a sütéshez
- A szilvakompóthoz: 15 dkg aszalt szilva, 5 dkg durvára tört mogyoró, 3 dkg, Vénusz margarin, 3 dl száraz vörösbor, 1 ek kristálycukor 1 csipet só
A kacsamellet előző nap előkészítjük. A bőrös felét beirdaljuk, húsát bekenjük olajjal, rozmaring ágat teszünk rá, majd műanyag fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap először a fánk tész... |
2013-06-13 12:01:08 |
|
|
|
|