Regisztráció  Belépés
tardi kaszáspecsenye
... fűszerpaprika,
2 dkg őrölt feketebors
1 dkg őrölt kömény,
5 dkg só, 1 paprika,
1 paradicsom.


A szalonnából négy szeletet készítünk, ezeket kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra szeljük. A lapockát először érmékre szeleteljük, majd felcsíkozzuk.
A kolbászt keresztb...
2018-06-03 08:32:58
Csülök pékné módra (római tálban
... +
0,5 kg vöröshagyma +
1,8 kg burgonya +
4 gerezd fokhagyma +
só +
őrölt fekete bors +
pirospaprika +
majoránna +
5 szelet mangalica szalonna (kakastaréjnak) +
1-2 dl sör +
2 ek. mangalicazsír +
Minden hozzávaló a bevásárló listámra

Elkészítés
1 1) A csülköt jól megmosom, majd mély lábosba teszem, és felöntöm a...
2013-10-05 15:01:40
Ízletes sertésmáj recept
...
1 kg sertésmáj
15 dkg liszt
20 dkg füstölt szalonna
bors

majoranna

Elkészítés:

A szalonnát felszeleteljük és bevagdossuk "kakastaréjnak". Parázsra kisütjük, a zsírját félretesszük.
A sertésmájat felszeleteljük. Lisztben megforgatjuk és a szalonna zsírjában kisütjük, hogy szép piros legyen kb 10 perc.
Miutá...
2012-10-07 16:18:21
Ízőrzők – Pócsmegyer
... füstölt szalonna, 8 db vöröshagyma, 1 szál füstölt kolbász, 1 liter paradicsomlé.
A hagymát megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk.
A szalonnát ujjnyi vastagra szeleteljük, és kakastaréjnak bevagdossuk. Kibélelünk vele egy lábost, és lassú tűzön mindkét oldalán átsütjük. Közben karikákra vágjuk a kolbászt. A szalonna zsírjába beleforgatjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezu...
2011-12-05 21:49:17
Ízőrzők – Tápióbicske
... savanyú káposzta, fél kg harcsaszelet, só, 1 fehér paprika, 1 paradicsom, 1 csokor kapor, 4 teáskanál őrölt paprika, 2 dl tejföl.
A füstölt szalonnát hosszú szeletekre vágjuk, kakastaréjnak bevagdossuk, és ropogósra sütjük. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, a savanyú káposztát átmossuk, a harcsaszeleteket besózzuk, és állni hagyjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot f...
2011-12-05 08:03:22
Ízőrzők – Tiszakécske
... kolbász, 2 dl paradicsomlé, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál őrölt paprika, 15 dkg apró szemű tarhonya.
A füstölt szalonnából három nagyobb szeletet vágunk, és bevagdossuk kakastaréjnak. A paprikát felkarikázzuk, a vöröshagymát felszeleteljük. A szalonnát szép pirosra megsütjük, kiszedjük, a zsírjába beletesszük a paprikát és a vöröshagymát, majd megsózzuk, és össze...
2011-12-04 19:58:17
Fokhagymás krumplileves szalonna chipszel recept
...

Elkészítés:

A krumplikat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A zeller zöldet megmossuk és cérnával összekötjük. A szalonnát csíkokra vágjuk és bevagdossuk kakastaréjnak.
Egy evőkanál margarinból és egy evőkanál lisztből rántást készítünk. Amikor a rántás kezd zsemleszínű lenni, teszünk bele egy csipet sót és pirospaprikát, majd felengedjük 2 l vízze...
2011-11-06 14:32:00
Karácsonyi pulykasült recept
... a pác. 2 napig pácoljuk, naponta megforgatva.
Ezután teflon sütőben tesszük és aláöntünk a pácl...
2010-11-08 10:55:49
Fõételek
... natúrszeleteket. A maradék szalonnából vágj (a bőrével együtt) kb.1 cm vastag csíkokat, a felső szélüket ugyancsak kb. 1 centiméteres közökben vagdosd be, s e szeleteket süsd meg kakastaréjnak (ha kész, hints rá egy kevés pirospaprikát). Tálalásnál az aprókáposztára kerülnek a töltelékek, arra pedig a natúrszelet, a kolbász és a kakastaréj, s kísérőnek vele megy a maradék tejföl. ...
2008-11-29 17:16:59
Étlapszótár 2
... = (ha eljárás) valamely krémet jeges vízfürdőben habverővel átforgatva lehűteni
Holstein módon = tükörtojással

irdalás = párhuzamos bevagdalás (sütnivaló - például kakastaréjnak szánt - szalonnánál ritkábban, míg halaknál - a szálkák felaprítása végett - sűrűbben)

Julienne módra = hajszálvékony szálakra szelt zöldséggel
jus (zsü) = (ha eljárás) külö...
2007-04-16 06:38:39
1 2 
Címkék: szalonnából négy, olajon szép, vöröshagymát megtisztítjuk, lapockát először, kolbászt keresztb, bevásárló listámra, szalonnát felszeleteljük, zsírját félretesszük, sertésmájat felszeleteljük, szalonna zsírjában, hagymát megtisztítjuk, szalonnát ujjnyi, szalonna zsírjába, füstölt szalonnát, megtisztított vöröshagymát, savanyú káposztát, harcsaszeleteket besózzuk, füstölt szalonnából, paprikát felkarikázzuk, vöröshagymát felszeleteljük, szalonnát szép, zsírjába beletesszük, krumplikat megpucoljuk, zeller zöldet, szalonnát csíkokra, evőkanál margarinból, evőkanál lisztből, rántás kezd, maradék szalonnából, bőrével együtt, felső szélüket, kevés pirospaprikát, aprókáposztára kerülnek, maradék tejföl, szálkák felaprítása, harcsaszeleteket, natúrszeleteket, felszeleteljük, kaszáspecsenye, aprókáposztára, kakastaréjnak, megtisztítjuk, mangalicazsír, fűszerpaprika, pirospaprikát, tükörtojással, hajszálvékony, felkarikázzuk, beleforgatjuk, megtisztított, paradicsomlé, krumplileves, harcsaszelet, megforgatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.