|
|
|
... összedolgozom,(egész addig gyúrom, amíg a tésztában kis buborékok lesznek). Ezután 1 órát kelesztem a tésztát (konyharuhával letakart tálban ) .Lisztezett deszkán kinyújtom, az olvasztott vajjal megkenem a kinyújtott tésztát és rászórom a cukros kakaóport . Összetekerem, majd felszeletelem KB. Ujjnyi vastagra. Kivajazott tepsibe teszem, de nem túl közel,mert a sütés közben még meg... |
2015-10-14 13:31:36 |
|
|
|
|
|
|
... felett sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a csipet sót, a vaníliás cukrot és a porcukor felét. Kihűtjük.
A maradék porcukrot kikeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.
Megtöltjük a lapokat annyi krémmel, hogy maradjon a felső lapra is. Megszórjuk reszelt csokoládéval, de bevonhatjuk csokimázzal... |
|
2013-12-03 14:24:51 |
|
|
|
|
|
|
... teszem, majd még fél órát kelesztem szobahőmérsékleten.
Tojással lekenem a tetejét és előmelegített sütőben 170 C-on kb 40 perc alatt megsütöm.... |
2011-12-01 19:14:58 |
|
|
|
|
|
|
... vajat ehetik...» Nem akarék többet, már ezt is érezém. «De egyék - únszola - a testet táplálni kell», s egy szelet lágy kenyeret, mely a kemencze hevétől még forrón gőzölgött, vajjal vastagon bekent számomra. Gyomrom nehéz lőn, jeges borítékot nem kaptam, s következő éjjel a túlterheltség, s Márk feszes modoráni aggalmam miatt rossz álmaim lőnek. Felébredésemkor kil... |
|
2010-11-04 10:12:25 |
|
|
|
|
|
|
... étolajjal a tojással a kelesztő tálba összegyúrjuk, úgy hogy a tészta lágy legyen.
Félig megkelesztjük, kinyújtjuk - kb. 05 cm vastagságúra - megkenjük me... |
|
2010-10-24 11:29:41 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük.
4. A hidegen kelt tésztánkat másnap reggel átgyúrjuk és 30 cm X 40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és egyenletesen rászórjuk a kristálycukros-kakaós-fahéjas keveréket.
5. Szorosan feltekerjük, 1,5-2 cm nagyságú szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire fekt... |
2010-09-23 09:05:40 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük.
4. A hidegen kelt tésztánkat másnap reggel átgyúrjuk és 30 cm X 40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és egyenletesen rászórjuk a kristálycukros-kakaós-fahéjas keveréket.
5. Szorosan feltekerjük, 1,5-2 cm nagyságú szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire fekt... |
2010-09-23 06:22:55 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral habosra keverjük , hozzáadjuk a lisztet , majd a tejet.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a masszához keverjük.
3. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal, kilisztezünk (vagy sütőpapírral kibélelünk), a massza felét beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk benne.
4. A tésztát megszórjuk a kimagozott meggyel.
5. A maradék tésztáho... |
2010-07-20 17:28:00 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral habosra keverjük , hozzáadjuk a lisztet , majd a tejet.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a masszához keverjük.
3. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal, kilisztezünk (vagy sütőpapírral kibélelünk), a massza felét beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk benne.
4. A tésztát megszórjuk a kimagozott meggyel.
5. A maradék tésztáho... |
2010-07-20 15:48:59 |
|
|
|
|
|
|
... verem.
3. Egy újabb tálban összekeverem a lisztet a sütőporral.
4. Fokozatosan váltakozva, óvatosan a tojáshabhoz keverem a sütőporos lisztet és a kakaós masszát.
5. Vajjal kikent, lisztezett gyümölcstortaformába öntöm.
6. Meggyet rakosgatok rá, amelyek majd szépen belesülnek a tésztába.
7. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton 20 percig ... |
2010-06-24 14:09:07 |
|
|
|
|