Regisztráció  Belépés
Régi idők hasznos praktikáiból....
... lecsepegtetjük és megszárítjuk.
-Omlós tészta
Még finomabb lesz az omlós tészta, ha a zsiradékot fele zsír, fele vaj arányban tesszük bele.
-Kalács lábosban sütve
Isteni kalácsot készíthetünk, ha a formázott tésztát egy nagy zománcos vagy vaslábosba "tekerve" sütjük meg. Amikor beletesszük, a közepéről induljunk, és csigavonalban tekerjük, utána kelesszük még ...
2018-04-17 22:52:54
Emőd Tamás - Karácsonyi ének
... egekig érőt.

Minden tûlevelét
Rakd meg ezer jóval:
Mazsolával, fánkkal,
Mannával, dióval.

Minden ágabogát
Tetejesen rakd meg,
A kalácsot, kolbászt,
Sonkát se tagadd meg.

Aggass pár millió
Öltönykét is rája,
Meg vagy száz magazin
Kis topánt alája.

Aggass valamit rá
Kicsinek és na...
2018-04-17 06:12:53
Piroska gyerekjelmez - 92-104-es méret
be a klasszikus Grimm-mesehősnek, Piroskának! A Piroska gyerekjelmez készletben a kötényes ruhát és piros csukl...
2018-04-07 17:03:30
Húsvét a temetőben...
... megrendülésen már túl vannak, száraz szemmel, gépiesen végzik a sírlátogatás rítusait. Nem ...
2018-04-01 10:04:34
Húsvéti szórakozás---Vilhelem Margareta
Sürgés-forgás minden házikóban
kalácsot sütnek ,tojást mázolnak
nyulak ezrével tojást shoppingolnak
kosarukat megtöltik varázslattal.

Izgatottan készülnek nyusziék
a tojásokat színesen megfestik
bégetnek bárányok csodát lesnek
nyuszi házakba bé-bé-néznek.


Itt is- ott is nagy a készülődés
amíg kalács sül,tudos emberek...
2018-03-31 20:54:53
5 húsvéti hagyomány, amit eddig nem ismertél!
... elkészítése során plusz só hozzáadása már nem szükséges.



5. Csak mi eszünk kalácsot húsvétkor?

Magyarországon a hagyomány szerint kaláccsal, retekkel fogyasztják, a régi magyar konyhában pedig almával vagy körtével is kedvelt volt. A déli, mediterrán orsz...
2018-03-31 00:43:45
10+1 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a húsvéti ünnepről
... a szokás igen régi, már a VII. századtól nyomon követhető. A böjt utáni első nap reggelén, azaz Húsvétvasárnap kosarakban vitték az immáron már nem böjtös ételeket szentelésre: sonkát, kalácsot, tojást, bort, egyes helyeken kolbászt, tormát, túrót, hagymát és még sót is. Ezeknek a megszentelt ételeknek aztán mágikus erőt is tulajdonítottak a népi hagyományok: pl. a szentelt sonka ...
2018-03-31 00:33:46
3 kihagyhatatlan húsvéti recept a sárga túrótól a fonott...
... és megdagasztjuk a tésztát, majd kiolajozott edényben kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 3-4 egyforma darabra osztjuk, attól függően hány darab kisméretű kalácsot szeretnénk formázni. A darabokból egyenként két-két rudat sodrunk, majd ebből megfonjuk a kalácsokat.
A tetejüket egész tojással megkenjük és ismét 30 percen át kelesszük szoba...
2018-03-31 00:13:14
NFM: húsvéti sonkát, kalácsot, csokoládét ellenőrzött a fogyasztóvédelmi hatóság
...
A közleményben felidézték: a fogyasztóvédelmi hatóság március közepén kezdte meg a húsvéti ellenőrzéseket.
Az NFM élelmiszer- és vegyipari laboratóriuma által vizsgált húszféle csokoládé mindegyike megfelelt a Magyar élelmiszerkönyv előírásainak.
A sonkák vizsgálata jellemzően a húsvéti ünnepek alatt kapható termékekre terjedt ki, a só-, víz-, fehérje- és zsírtartal...
2018-03-29 21:56:36
Tallóztam
... szerecsendió, 2 szelet
Öreg kalács, kevés liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis késhegy törött fekete bors, só. A vaj felét, kis lángon felolvasztjuk, a húslébe beáztatott és kifacsart kalácsot a reszelt hagymával addig sütjük, míg elválik a fazék oldalfalától. A vaj másik felét habosra keverjük az egész tojással, ha kihűlt, hozzáadjuk a kalácshoz. Az egészet Jól összekeverjük ...
2018-03-23 21:43:48
1 2 3 ..................114 115 .........171 172 .........227 228 229 
Címkék: Emőd Tamás, húsvéti ünnepről, sárga túrótól, fogyasztóvédelmi hatóság, omlós tészta, zsiradékot fele, formázott tésztát, nagy zománcos, közepéről induljunk, klasszikus Grimm-mesehősnek, kötényes ruhát, sírlátogatás rítusait, tojásokat színesen, hagyomány szerint, régi magyar, szokás igen, böjt utáni, megszentelt ételeknek, népi hagyományok, szentelt sonka, duplájára kelesztjük, darabokból egyenként, tetejüket egész, közleményben felidézték, húsvéti ellenőrzéseket, sonkák vizsgálata, húsvéti ünnepek, húslébe beáztatott, reszelt hagymával, fazék oldalfalától, egész tojással, fogyasztóvédelmi, tulajdonítottak, élelmiszerkönyv, ellenőrzéseket, lecsepegtetjük, húsvétvasárnap, kihagyhatatlan, magyarországon, megdagasztjuk, shoppingolnak, összekeverjük, felolvasztjuk, csigavonalban, megrendülésen, laboratóriuma, megszárítjuk, közleményben, praktikáiból, oldalfalától, gyerekjelmez, szerecsendió, készíthetünk, előírásainak, varázslattal, sírlátogatás, fogyasztják, beletesszük, ellenőrzött, elkészítése, vöröshagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.