Regisztráció  Belépés
Szabó Miklós polgármester 2006. október 26-ai beszéde
... szabadság, egyenlőség eszméjét aprópénzre váltva, tisztességesen dolgozó emberel százezreinek életét nyomorította meg. Mindennapivá tette a gyanakvást, besúgást. A természetes emberi kapcsolatok háláját szétszaggatva próbálta arctalan, engedelmes tömeggé alakítani a lakosságot. Most ugyanezt, rafináltabb eszközökkel eredményesebben végzik a médiumokon és az oktatás lezüllesztésén,...
2018-09-22 07:09:19
A francia elnök újabb gesztus tett az algériai háborút követő sérelmek helyrehozatalára
... algériai háborúban a francia katonák rendszeresen alkalmaztak kínzásokat.
Az algériai háborúban Franciaország oldalán harcoló katonák, az úgynevezett harkik sorsa a két ország közötti kapcsolatok egyik legfájdalmasabb oldala, amely közel hatvan éve terheli a francia társadalmat és emlékezetpolitikát.
Mintegy 150 ezer algériai harcolt Franciaország oldalán a függetlenség...
2018-09-21 16:08:32
Szijjártó: Magyarország nem támogat a bajor autóipar helyzetét rontó brüsszeli kezdeményezéseket
... "helyes és kívánatos, hogy Magyarország méltóképpen jelenítse meg magát" a bajor fővárosban, így a főkonzulátust olyan épületbe költöztették, amely "méltó Magyarországhoz, a magyar-bajor kapcsolatok és a magyar-bajor barátság szintjéhez" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.
Szijjártó Péter müncheni látogatásán vállalati vezetők mellett megbeszélést folytatott Franz Jos...
2018-09-21 14:38:08
Varga: tovább kell erősíteni az eredményes magyar-kazah kapcsolatokat
... között.
Fazekas Sándor fideszes országgyűlési képviselő elmondta: Magyarországon Karcag volt az első vidéki város, ahol kazah konzulátus létesült.
Hozzátette:a kazah-magyar kapcsolatok az elmúlt két évtizedben folyamatosan erősödtek. A stratégiai partner Kazahsztánnal sikeres gazdasági kapcsolatok létesültek, beleértve a vetőmagtermesztést és a gyümölcs- és növényfajtá...
2018-09-21 14:08:15
Orbán Viktor az Európai Közjogi Szervezet vezetőjével egyeztetett
...
A megbeszélésen - melyen Trócsányi László igazságügyi miniszter is részt vett - áttekintették az EPLO és Magyarország közötti kapcsolatok aktuális kérdéseit, és egyeztettek a szervezet magyarországi jelenlétének erősítéséről. Ennek keretében továbbra is napirenden van az EPLO képviseleti irodájának megnyitása Szegeden.
Egyetértettek abban, hogy az Európai Unió jövőjével ...
2018-09-21 10:16:47
A színházak éjszakája programjaival nyitja az évadot szombaton a Bethlen Téri Színház
... Spirita Társulat a próza, a Marica Bábszínháza pedig a báb- és gyermekszínház képviselője.
A színháznak indulása óta fontosak a határon túli magyar színházi műhelyekkel való szoros kapcsolatok, így a január végi Vendégváró Fesztivál mellett az évad során műsorra tűzik az Aradi Kamraszínház, a Kassai Thália Színház, a komáromi Boráros Imre Színház és a kolozsvári Váróterem Pro...
2018-09-20 18:53:12
EU-csúcs - Merkel: az EU nem köt kompromisszumot az egységes piac szabályainak kérdésében a brit kilépés esetén
... követően tartott sajtótájékoztatóján aláhúzta, noha a belső piac tekintetében nincs kompromisszum, "nagyon kreatív módon el lehet érni", hogy az EU szoros és gyakorlati kereskedelmi kapcsolatokat építsen ki a jövőben Nagy-Britanniával.
Az októberi EU-csúcson jelentős előrelépéseket kell elérni annak érdekében, hogy a novemberre tervezett rendkívüli találkozó alkalmával sor ke...
2018-09-20 18:22:57
Moszkva egyik körzetével kötött testvérvárosi megállapodást Debrecen
... Moszkvában Papp László polgármester és Valerij Vinogradov, a körzet prefektusa.
A közlemény szerint a megállapodás alapján támogatják a kereskedelmi, gazdasági, idegenforgalmi kapcsolatok fejlesztését, ösztönzik a helyi vállalkozásokat a tőkebefektetések területén.
Elősegítik sportversenyek szervezését, valamint a kapcsolatfelvételt a gyermek-, ifjúsági és felnőttsportb...
2018-09-20 17:13:27
Tagadta bűnösségét Kovács Béla, a kémkedéssel vádolt EP-képviselő
... kérdésre Kovács Béla megjegyezte, hogy a vádbeli időszakban bizalmas adatokhoz nem is jutott hozzá.
Ügyészi kérdésre beszélt arról, hogy a rendszerváltás előtt a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében tanult nemzetközi közgazdaságtant. Arra a kérdésre, hogy titkosszolgálati ismereteket is tanítottak-e ott, azt válaszolta: soha.
Az ügyész arról is kérdezte, hogy a ké...
2018-09-20 16:02:42
Csányi: az OTP eredménye idén elérheti az 1 milliárd eurót
... Elit-programban már 12 cég vesz részt, amelyek a tőkeági finanszírozási lehetőségek mellett a nagyvállalatokra is jellemző irányítási módszereket sajátíthatnak el, és nemzetközi üzleti kapcsolatokat is építhetnek. A mentori programban európai uniós pályázati forrásból lehet finanszírozni a tőzsdére lépést előkészítő vállalatfejlesztéseket és a tanácsadói költségeket.
Ismertet...
2018-09-20 14:43:09
1 2 3 ...........1119 1120 .....1679 1680 ......2238 2239 2240 
Címkék: Szabó Miklós, Orbán Viktor, Európai Közjogi Szervezet, Bethlen Téri Színház, Kovács Béla, Szijjártó Péter, Franz Jos, Fazekas Sándor, Magyarországon Karcag, Trócsányi László, Európai Unió, Spirita Társulat, Marica Bábszínháza, Vendégváró Fesztivál, Aradi Kamraszínház, Kassai Thália Színház, Boráros Imre Színház, Váróterem Pro, Moszkvában Papp László, Valerij Vinogradov, Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében, francia elnök, algériai háborút, bajor autóipar, eredményes magyar-kazah, színházak éjszakája, évadot szombaton, egységes piac, brit kilépés, kémkedéssel vádolt, természetes emberi, oktatás lezüllesztésén, francia katonák, algériai háborúban, úgynevezett harkik, francia társadalmat, bajor fővárosban, főkonzulátust olyan, magyar-bajor kapcsolatok, magyar-bajor barátság, első vidéki, kazah-magyar kapcsolatok, stratégiai partner, szervezet magyarországi, színháznak indulása, határon túli, január végi, évad során, komáromi Boráros, kolozsvári Váróterem, belső piac, jövőben Nagy-Britanniával,
© 2013 TVN.HU Kft.