|
|
|
... levesekben, paradicsom-, sajt, spárga-, bablevesben, tök-, sárgarépa, zöldborsófőzelékekben, kapor- és paradicsommártásban, zöldsalátákban,
fűszeres vaj-ban, magja kenyérben, kaporecet készítésénél, virágja kovászos
uborka ízesítéséhez.
Gyógyhatása:
Tejképző, mirigyserkentő hatása van. Használható emésztési zavaroknál, felfúvódás ellen. ... |
2011-05-29 19:03:46 |
|
|
|
|
|
|
... használták.
Minden savanyú uborkás üvegben találhatunk kapormagot.
A mag összetörve illik szinte minden halételhez. Jó a tojásételekhez is, pl. majonézes tojáshoz.
Használjunk kaporecetet vagy zúzott magot a vegyes tenger gyümölcsei saláta öntetéhez, a káposzta- és burgonyasalátákhoz.
Leveleivel főzelékeket ízesíthetünk, belesüthetjük a házi készítésű kenyérbe... |
|
2009-06-20 18:50:06 |
|
|
|
|