Belépés
Igazi körözött 3.
...
Hozzávalók: 15 dkg jó csípős juhtúró, 7 dkg vaj vagy margarin, 1 evőkanál sűrű tejföl, fél doboz szardínia olajával együtt (vagy fél tubus szardellapaszta), 1 fiola kapribogyó, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt (vagy 1 kis fej vöröshagyma és 1 csokor snidling), 3 evőkanál sör, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, csi...
2010-12-01 20:34:25
Igazi körözött 1.
...
Hozzávalók: 10 dkg juhtúró, 1 doboz krémsajt, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg vaj, fél doboz szardínia, 3 evőkanál barna sör, 5 apróra vágott ringli, 1 csokor snidling, 1 evőkanál apróra vágott kapribogyó, 1 teáskanál pirospaprika, késhegynyi őrölt köménymag, ízlés szerint só és mustár
Az összes alapanyagot habosra keverjük, és a hűtőszekrényben két-három órán keresztül érl...
2010-12-01 20:33:31
Szűzpecsenyecsíkok
... orsó tészta
500 g szűzpecsenye
5 szál zöldhagyma
75 g parajlevél
75 g aszalt paradicsom
200 g paradicsom
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
25 g kapribogyó
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt feketebors
4 szál kakukkfű

Elkészítése:
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A húst megtisztítjuk, lemossuk és leszár...
2010-12-01 06:18:11
kacsaSÜLT RÖMERTOPFBAN
...
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 3 narancs, 1 zacskó gyorsrizs, 1 fiola (vagy 1 evőkanál) kapribogyó, 1 dl száraz vörösbor, 1 evőkanál mustár, 1-1 teáskanál só és cukor, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
A Römertopfot (vagy egyéb, fedeles agyagedényt) fél órára hideg vízbe áztatom. Közben a kacsát megtisztítom és kívül-belül átmosom, lecsöpög...
2010-12-01 05:34:35
FŰSZERES TYÚKcipó
...
Hozzávalók: 50-60 dkg tyúkmell, 25 dkg vegyes levészöldség, 1 fiola (vagy 1 evőkanál) kapribogyó, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 3 szem összetört kardamómimag, késhegynyi őrölt lestyán, 1 evőkanál olaj, 5 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A tyúkmellet kicsontozom, és a füstölt szalonnával együtt ledarálom. A zöldsé...
2010-11-30 22:29:58
Savanyú tüdő
... puhára főzzük. Ezután levéből kivesszük, és ujjnyi vastag metéltre vágjuk. Elkészítjük a mártást: barnarántást készítünk, amelyhez finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, csemegeuborkát, kapribogyót, igen kevés citromhéjat adunk. Felengedjük a főzőlével, sóval, cukorral, mustárral pikánsra savanyítjuk, és jól átforraljuk, majd átszűrjük. Az átszűrt mártásba visszahelyezzük a csík...
2010-11-30 06:18:13
Uborkagolyók kapri-mártásban
...
Hozzávalók 4 személyre: 1.2 kg kígyóuborka, 40 dkg borjúhús, só, 1 fej vöröshagyma, 2 tojás, 1 l húsleves (kockából), 2,5 dl tejszín, 3 ek. liszt, 1 kis üveg kapribogyó konzerv, 1 csokor friss kapor
A húst ledaráljuk, majd összedolgozzuk a finomra vágott hagymával, a tojással, sózzuk, borsozzuk. Kis gombócokat formálunk belőle, melyeket a húslevesben kifőzünk, majd fé...
2010-11-30 05:10:11
Szalontüdő
... dkg zsírban 4 kockacukrot világosbarnára pirítva, belerakunk 10 dkg lisztet, világosbarnára pirítjuk. Finomra vágva 10 dkg vöröshagymát, fokhagymát, 3 babérlevelet, 5 egész borsot, 10 kaprib...
2010-11-30 04:48:00
Orosz hússaláta
... disznópecsenyét vékony, hosszú metéltre vágunk, és a salátástálba tesszük. A hús mennyiségéhez arányított földarabolt szardellákat, metéltre vágott füstölt...
2010-11-30 04:35:06
Mártásos borjúcomb
...
Hozzávalók 4-6 személyre: 1 kg borjúcomb, 10 dkg húsos füstölt szalonna, egy evőkanál zsír, 3 dl tejföl, 2 dl fehérbor, kis csomó tárkony, néhány szem kapribogyó, 4-5 szardella, 1 nagy burgonya, só.
A borjúcombot vékony szalonnaszeletekkel megtűzdeljük, tepsibe téve leöntjük a felforrósított zsírral és ráöntjük a fehérbort. A hús köré rakjuk a meghámozott és durva res...
2010-11-29 06:23:54
1 2 3 ...........35 36 37 .....53 54 .....69 70 71 
Címkék: FŰSZERES TYÚKcipó, összes alapanyagot, hűtőszekrényben két-három, húst megtisztítjuk, kacsát megtisztítom, tyúkmellet kicsontozom, füstölt szalonnával, átszűrt mártásba, húst ledaráljuk, finomra vágott, húslevesben kifőzünk, salátástálba tesszük, evőkanál zsír, borjúcombot vékony, felforrósított zsírral, petrezselyemzöld, visszahelyezzük, hűtőszekrényben, szardellapaszta, disznópecsenyét, összedolgozzuk, csemegeuborkát, felforrósított, világosbarnára, megtisztítjuk, mennyiségéhez, fűszerpaprika, pecsenyekacsa, barnarántást, uborkagolyók, römertopfban, levészöldség, kardamómimag, megtűzdeljük, szardellákat, megtisztítom, vöröshagymát, salátástálba, babérlevelet, pirospaprika, szűzpecsenye, kockacukrot, vöröshagyma, kicsontozom, húslevesben, kígyóuborka, alapanyagot, römertopfot, szalonnával, földarabolt, mokkáskanál, agyagedényt, meghámozott, átforraljuk, kapribogyót, felengedjük, savanyítjuk, borjúcombot, zöldségeket, elkészítjük, elkészítése, citromhéjat, hozzávalók, kapribogyó, késhegynyi, fokhagymát, paradicsom,
© 2013 TVN.HU Kft.