|
|
|
...
Hozzávalók: 15 dkg jó csípős juhtúró, 7 dkg vaj vagy margarin, 1 evőkanál sűrű tejföl, fél doboz szardínia olajával együtt (vagy fél tubus szardellapaszta), 1 fiola kapribogyó, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt (vagy 1 kis fej vöröshagyma és 1 csokor snidling), 3 evőkanál sör, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, csi... |
2010-12-01 20:34:25 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 10 dkg juhtúró, 1 doboz krémsajt, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg vaj, fél doboz szardínia, 3 evőkanál barna sör, 5 apróra vágott ringli, 1 csokor snidling, 1 evőkanál apróra vágott kapribogyó, 1 teáskanál pirospaprika, késhegynyi őrölt köménymag, ízlés szerint só és mustár
Az összes alapanyagot habosra keverjük, és a hűtőszekrényben két-három órán keresztül érl... |
|
2010-12-01 20:33:31 |
|
|
|
|
|
|
... orsó tészta
500 g szűzpecsenye
5 szál zöldhagyma
75 g parajlevél
75 g aszalt paradicsom
200 g paradicsom
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
25 g kapribogyó
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt feketebors
4 szál kakukkfű
Elkészítése:
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A húst megtisztítjuk, lemossuk és leszár... |
2010-12-01 06:18:11 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 3 narancs, 1 zacskó gyorsrizs, 1 fiola (vagy 1 evőkanál) kapribogyó, 1 dl száraz vörösbor, 1 evőkanál mustár, 1-1 teáskanál só és cukor, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
A Römertopfot (vagy egyéb, fedeles agyagedényt) fél órára hideg vízbe áztatom. Közben a kacsát megtisztítom és kívül-belül átmosom, lecsöpög... |
|
2010-12-01 05:34:35 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 50-60 dkg tyúkmell, 25 dkg vegyes levészöldség, 1 fiola (vagy 1 evőkanál) kapribogyó, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 3 szem összetört kardamómimag, késhegynyi őrölt lestyán, 1 evőkanál olaj, 5 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A tyúkmellet kicsontozom, és a füstölt szalonnával együtt ledarálom. A zöldsé... |
|
2010-11-30 22:29:58 |
|
|
|
|
|
|
... puhára főzzük. Ezután levéből kivesszük, és ujjnyi vastag metéltre vágjuk. Elkészítjük a mártást: barnarántást készítünk, amelyhez finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, csemegeuborkát, kapribogyót, igen kevés citromhéjat adunk. Felengedjük a főzőlével, sóval, cukorral, mustárral pikánsra savanyítjuk, és jól átforraljuk, majd átszűrjük. Az átszűrt mártásba visszahelyezzük a csík... |
2010-11-30 06:18:13 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók 4 személyre: 1.2 kg kígyóuborka, 40 dkg borjúhús, só, 1 fej vöröshagyma, 2 tojás, 1 l húsleves (kockából), 2,5 dl tejszín, 3 ek. liszt, 1 kis üveg kapribogyó konzerv, 1 csokor friss kapor
A húst ledaráljuk, majd összedolgozzuk a finomra vágott hagymával, a tojással, sózzuk, borsozzuk. Kis gombócokat formálunk belőle, melyeket a húslevesben kifőzünk, majd fé... |
2010-11-30 05:10:11 |
|
|
|
|
|
|
... dkg zsírban 4 kockacukrot világosbarnára pirítva, belerakunk 10 dkg lisztet, világosbarnára pirítjuk. Finomra vágva 10 dkg vöröshagymát, fokhagymát, 3 babérlevelet, 5 egész borsot, 10 kaprib... |
2010-11-30 04:48:00 |
|
|
|
|
|
|
... disznópecsenyét vékony, hosszú metéltre vágunk, és a salátástálba tesszük. A hús mennyiségéhez arányított földarabolt szardellákat, metéltre vágott füstölt... |
2010-11-30 04:35:06 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók 4-6 személyre: 1 kg borjúcomb, 10 dkg húsos füstölt szalonna, egy evőkanál zsír, 3 dl tejföl, 2 dl fehérbor, kis csomó tárkony, néhány szem kapribogyó, 4-5 szardella, 1 nagy burgonya, só.
A borjúcombot vékony szalonnaszeletekkel megtűzdeljük, tepsibe téve leöntjük a felforrósított zsírral és ráöntjük a fehérbort. A hús köré rakjuk a meghámozott és durva res... |
2010-11-29 06:23:54 |
|
|
|
|