Belépés
Szardellás krokett
...
Frank Júlia “Nagy fritukönyv"
Fél tubus szardellapaszta, 2 db egész tojás, 2 evőkanál búzadara, 1 dl tejföl,1 fiola kapribogyó, 1 teáskanál mustár, 1 nagy, savanykás alma, 5 dkg reszeltsajt, mokkáskanálnyi cukor, liszt a bundázáshoz.
A tojások sárgáit kikeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a búzadarát, aszardellapasztát, a félbevágott kapribogyót (le...
2010-11-27 21:27:35
Harcsakocsonya hagymával
... szemű bab só 4 gerezd fokhagyma 2 fej hagyma 1-1.5 kg törpeharcsa,   600 g leveszöldség 4-5  szem feketebors 3 lap zselatin, 2 fej lilahagyma 1 dl vörösbor ecet 1 dl olívaolaj 2 evőkanál kapribogyó 2 szem citrom
Elkészítése: A babot beáztatjuk, majd sóval, két gerezd fokhagymával és 1 fej hagymával puhára főzzük. Ha kész; kihűtjük, vízzel átöblítjük. A harcsát kifilézzük, Cso...
2010-11-27 21:08:59
Szardellás krokett
...

Hozzávalók: fél tubus szardellapaszta, 2 db egész tojás, 2 evőkanál búzadara, 1 dl tejföl, 1 fiola
kapribogyó 1 teáskanál mustár, 1 nagy, savanykás alma, 5 dkg reszelt sajt, mokkáskanálnyi cukor, liszt a
bundázáshoz

Elkészítése: A tojások sárgáit kikeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a búzadarát, a szardellapasztát, a
félbevá...
2010-11-27 17:08:00
Az olasz konyha
... vajas kosarakat stb.
Az olasz konyha a főzéshez vajat, olívaolajat vagy más növényi zsiradékot használ.
Sokféle fűszert alkalmaznak, az ismertekből néhány: bazsalikom, ánizs, kapribogyó, tárkony, menta, oregano, rozmaring, kakukkfű, zsálya, sáfrány, majoránna, szerecsendió, szerecsendió-virág, vanília, fahéj stb. Kedvelt a fűszerkeverék használata is.
Az asztalon o...
2010-11-27 16:03:38
Közönséges borbolya...
... a Közel-Keleten aszalva desszertekbe, rizsételekhez használják fel. Franciaországban vadon nő - ott van magnélküli fajtája is - lekvárt ...
2010-11-26 19:44:00
VEGYES FALATKÁK sós KEKSZEN
... FALATKÁK SÓS KEKSZEN
Hozzávalók: 20 dkg RAMA margarin, kb. 50 db sós keksz, 10 dkg juhtúró, 10 dkg besamelmártás, 5 dkg rokfort, 2 szelet sonka, 10 dkg szárazkolbász, fél doboz kaviár, kapribogyó, mini paradicsom, citrom, egy csokor kapor, egy csokor petrezselyemzöld, egy csomó tavaszi hagyma, egy darab piros húsú paprika, egy darab hegyes, erős paprika, őrölt köménymag, curr...
2010-11-24 05:08:02
Igazi körözött
...
Hozzávalók: 10 dkg juhtúró, 1 doboz krémsajt, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg vaj, fél doboz szardínia, 3 evőkanál barna sör, 5 apróra vágott ringli, 1 csokor snidling, 1 evőkanál apróra vágott kapribogyó, 1 teáskanál pirospaprika, késhegynyi őrölt köménymag, ízlés szerint só és mustár
Az összes alapanyagot habosra keverjük, és a hűtőszekrényben két-három órán keresztül érle...
2010-11-22 04:53:54
SZARDÍNIÁS MELEGSZENDvics
...
 
1 doboz paradicsomos szardíniához végy 10 dkg reszelt sajtot, 2 evőkanálnyi tejfölt, 1 evőkanálnyi kapribogyót (a levével együtt), 1 gerezd fokhagymát, valamint egy fél citrom levét és lereszelt héját. A halat és a fokhagymát törd át, a kaprit vágd apróra. A hozzávalókat keverd össze, sózd, borsozd, s a szardínia levéből adj hozzá annyit, amennyivel jól kenhető mass...
2010-11-21 19:44:36
Hering krém
...
Hozzávalók: 10 dkg juhtúró, 1 doboz krémsajt, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg vaj, fél doboz szardínia, 3 evőkanál barna sör, 5 apróra vágott ringli, 1 csokor snidling, 1 evőkanál apróra vágott kapribogyó, 1 teáskanál pirospaprika, késhegynyi őrölt köménymag, ízlés szerint só és mustár
Az összes alapanyagot habosra keverjük, és a hűtőszekrényben két-három órán keresztül érle...
2010-11-21 17:31:31
Sevillai csirkemáj
...20dkg csirkemáj , 1 fej reszelt hagyma, 3-4 ek paradicsompüré bors, só babérlevél 1dl fehér bor, 1 citrom, 1gerezd fokhagyma, 4-5 szem kapribogyó, petrezselyem: A reszelt hagymát kevés olajon világosra pirítjuk jöhet hozzá a paradicsompüré ha megvagyunk beletesszük a kockára vágott májat borssal babérlevéllel reszelt citromhéjjal zúzott fokhagymát és kapribogyóval ízesítjük felö...
2010-11-21 12:50:12
1 2 3 ...........35 36 37 38 .....53 54 .....69 70 71 
Címkék: VEGYES FALATKÁK, SZARDÍNIÁS MELEGSZENDvics, Frank Júlia, FALATKÁK SÓS KEKSZEN, olasz konyha, tojások sárgáit, félbevágott kapribogyót, babot beáztatjuk, harcsát kifilézzük, főzéshez vajat, ismertekből néhány, fűszerkeverék használata, csokor kapor, csokor petrezselyemzöld, csomó tavaszi, darab piros, darab hegyes, összes alapanyagot, hűtőszekrényben két-három, levével együtt, fokhagymát törd, kaprit vágd, hozzávalókat keverd, szardínia levéből, reszelt hagymát, kockára vágott, franciaországban, petrezselyemzöld, szardellapasztát, szardellapaszta, hűtőszekrényben, paradicsompüré, melegszendvics, harcsakocsonya, mokkáskanálnyi, fűszerkeverék, besamelmártás, rizsételekhez, babérlevéllel, kapribogyóval, szárazkolbász, leveszöldség, fokhagymával, hozzávalókat, szerecsendió, citromhéjjal, petrezselyem, pirospaprika, szardíniához, desszertekbe, paradicsomos, olívaolajat, bundázáshoz, félbevágott, beletesszük, ismertekből, elkészítése, reszeltsajt, alapanyagot, kapribogyót, evőkanálnyi, törpeharcsa, alkalmaznak, beáztatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.