|
|
|
... muszaka, de a franciáknál készülő ratatouille-ból sem hiányozhat, s a korábban említett Imam Bayildi lényege is pont a padlizsán. A szicíliaiaknál híres a caponata, amely egy olajbogyós, kapribogyós, fenyőmaggal kevert padlizsános előétel, a közel-keletien baba ghanoush-t fogyasztanak, amely egyesíti magában a sült padlizsánt a szezámmagos tahinivel.
A padlizsánt bundáz... |
2015-08-10 21:45:46 |
|
|
|
|
|
|
... mustár
1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
2 közepes házi paradicsom, vékonyra vágva
kisebb vörös hagyma, szeletelve
Negyed csésze bazsalikom levél
2 teáskanál kapribogyó
1. Verjük fel a majonézt a citrom juice-val, a citromhéjjal, a mustárral és a fokhagymával egy kis edényben.
2. Rendezzük el a paradicsmkarikákat 4 salátás tányérra.... |
|
2015-05-11 15:55:10 |
|
|
|
|
|
|
... bodzavirággal megtöltjük, majd borecettel színig töltjük. Kb. 2 hétre napra vagy meleg helyre tesszük. Leszűrjük, kis üvegekbe öntjük szét. Halételek ízesítésére használjuk fel.
Bodzabogyó kapribogyó módra. Még éretlen, tehát zöld bodzabogyókat egy éjszakára sós vízben áztatunk. Másnap lecsöpögtetjük, üvegbe rakjuk néhány tárkonyhajtással együtt. Előzőleg felforralt, majd le... |
2014-05-28 10:28:11 |
|
|
|
|
|
|
...
(chaudfroid):Veloutée mártás alaphoz zselatin, aszpik, habtejszín hozzáadásával készül. Szárnyasok, halak stb. áthúzására.
Finom mártás:
Tartármártás alap, szardínia, ajókagyűrű, kapribogyó, csemegeuborka, tojás, kaviár hozzáadásával készül. Tojásételek, halak, stb.
Fűszeres mártás:
Majonéz mártás alaphoz többféle fűszer hozzáadásával készül... |
|
2014-02-16 17:08:48 |
|
|
|
|
|
|
... percet még a tepsin hagyjuk pihenni, majd 180 fokon szép pirosra sütjük.
Halas falatka
Hozzávalók:
1 konzerv tonhal saját levében, 1 konzerv ringli, 1 teáskanál kapribogyó + 4 szem a díszítéshez, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél dl tokaji aszú, 2 kanál majonéz, 2 kanál olaj, fél kanál édes-nemes pirospaprika, 1 szelet gouda sajt, 6 szelet sz... |
|
2013-12-29 09:02:13 |
|
|
|
|
|
|
... muszaka, de a franciáknál készülő ratatouille-ból sem hiányozhat, s a korábban említett Imam Bayildi lényege is pont a padlizsán. A szicíliaiaknál híres a caponata, amely egy olajbogyós, kapribogyós, fenyőmaggal kevert padlizsános előétel, a közel-keletien baba ghanoush-t fogyasztanak, amely egyesíti magában a sült padlizsánt a szezámmagos tahinivel.
A padlizsánt bundáz... |
2013-09-12 19:36:50 |
|
|
|
|
|
|
... leveleire tépkedjük, megmossuk, lecsorgatjuk, a paradicsomot felkarikázzuk. Ízlésesen tányérokra rendezzük, és tálalás előtt a salátaöntettel meglocsoljuk: finomra vágott metélőhagymát, kapribogyót, petrezselymet, tárkonyt kevés sóval, olajjal, citromlével és négy evőkanál vízzel jól elkeverünk.
Babcsíra saláta
Hozzávalók: - 2 marék friss babcsíra (mungóbab csírá... |
2013-04-18 13:23:04 |
|
|
|
|
|
|
...1 egész kicsontozott csirkemell
2 szelet bacon
só
bors
2 ek. olaj
2 dl tejszín
Tapenade:
5 dkg lecsöpögtetett olajbogyó
1 ek. lecsöpögtetett kapribogyó
1 gerezd fokhagyma
1 ek. dijoni mustár
1 kk. szárított oregano
őrölt fekete bors
1 ek. extra szűz olívaolaj
2 ek. bazsalikomos Tokaji borecet
... |
2012-10-19 06:53:15 |
|
|
|
|
|
|
...fűszerek
- bazsalikom ,
-petrezselyem ,
-menta ,
-babérlevél ,
-oregánó ,
- rozmaring ,
- zsálya ,
-vad hagyma,
-édeskömény
- jázmin ,
- Kapribogyó,
-fokhagyma
-analletti sült ... |
2012-09-02 11:06:00 |
|
|
|
|
|
|
... szeptember 24. 13:36
Válaszolj!
Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...
A következő receptet találtam a napokban a neten:
Kapribogyós húsgombócok boros káposztával.
Hozzávalók: 60-70 dkg darált sertéscomb, 1 vöröshagyma, 4 evőkanál zsemlemorzsa, 2 tojás, 1 evőkanál apróra vágott kapribogyó, 8 dkg füstölt ... |
2011-12-29 18:42:53 |
|
|
|
|