Belépés
Mátka szelet
... folyamatosan kavargatva besűrítjük. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kivonatot és hagyjuk kihűlni, majd a habosra kevert vajhoz adagoljuk evőkanállal. Ezt a krémet az időközben megdermedt karamellre öntjük, a süteményt pedig hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen a krém 4-5 órára, de még jobb egy éjszakára. A tejszínt habbá verjük, majd a krém tetejére halmozzuk, végül ...
2019-04-07 20:40:20
Karamell krémes almatorta
... teljesen betapétázza annak falait. Ha megvagy, hagyd az edényt kihűlni.

Hámozd meg az almákat, vágd őket félbe, és távolítsd el a magházakat. Helyezd a darabokat a megszilárdult karamellre, a gödrökkel felfelé, ezekbe ugyanis egy-egy kocka vaj jár, aztán szórd meg fahéjjal. Told be a forró sütőbe kb 20 percig. Vagy, a másik módszer az, hogy az almákat egy kocka vajjal a...
2018-12-11 22:04:58
Karamellás-fügés pite
... nyújtjuk úgy, hogy valamivel nagyobb átmérője legyen a tésztának, mint a formánknak, hadd érjen túl a peremen. Ha mindegyik formát kibéleltük, akkor beletesszük a karamellt.

A karamellre mennek a fügék, majd ráhajtjuk a tésztát a széléről, és a tetejükre 1-1 pici darab vajat teszünk.180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket. Hagyjuk kihűlni, maj...
2015-10-22 22:11:27
Körtés, duplacsokis, karamellás brownie
... kevergetés nélkül addig melegítjük, míg a víz elpárolog, a cukor pedig borostyánszínű lesz.
Lehúzzuk a tűzről, a tejet mikróban felforrósítjuk és óvatosan, több részletben a karamellre öntjük. Visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, amíg a karamell teljesen felolvad és a szósz kissé besűrűsödik.


A karamellszósz nem kötelező, de egyszerűen megvan, és ...
2015-09-24 15:27:50
Kisütöttük, avagy Magyarország tortája 2015 és a recept(ek)
... olvasztott zselatinmasszát.
6. Karamellmousse: a glükózt, a tejet és a tejszín 1-et felforraljuk, a 232 g cukorból karamellt készítünk. A forró tejes alapot 3 lépésben ráöntjük a karamellre. A tojássárgáját robotgépbe tesszük. A karamellt elkezdjük visszaforralni, majd 102 °C -nál elkezdjük verni a sárgáját, és mikor 105 °C-nál járunk, hozzáadjuk szép lassan a sárgájához a ka...
2015-08-25 22:47:16
Pannonhalni sárgabarack pálinkás karamelltorta 2015
... zselatinmasszát.

Karamell mousse

A glükózt, a tejet és a tejszín (1)-et felforraljuk, a 232 g cukorból karamellt készítünk. A forró tejes alapot 3 lépésben ráöntjük a karamellre. A tojássárgáját robotgépbe tesszük. A karamellt elkezdjük vissza forralni, majd 102 °C -nál elkezdjük verni a sárgáját, és mikor 105 °C-nál járunk, hozzáadjuk szép lassan a sárgájáho...
2015-08-21 09:50:17
menyasszony szelet
... besűrítjük.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kivonatot és hagyjuk kihűlni, majd a habosra kevert vajhoz adagoljuk evőkanállal.
Ezt a krémet az időközben megdermedt karamellre öntjük, a süteményt pedig hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen a krém.
Ezidő alatt a tejszínt habbá verjük, majd a krém tetejére halmozzuk, végül pedig a sütemény tetejét reszelt...
2014-11-13 10:54:52
A legfinomabb pudingok
... Amikor elkezd forrni a tej, lehúzom a tűzről, kipecázom belőle a vaníliát, hozzáöntöm a tojásos cukrot, habverővel csomómentesen elkeverem (semmi sem lehetetlen), és a szuflétálakban lévő karamellre csorgatom. A közben felforrt vizet a tálaknak otthont adó tepsibe öntöm úgy, hogy a tálkákat legfeljebb 2/3-ig lepje el.
Ezután a tepsit a 160 fokos sütőbe tolom, és egy órára ott...
2014-06-19 22:29:11
A legfinomabb pudingok
... Amikor elkezd forrni a tej, lehúzom a tűzről, kipecázom belőle a vaníliát, hozzáöntöm a tojásos cukrot, habverővel csomómentesen elkeverem (semmi sem lehetetlen), és a szuflétálakban lévő karamellre csorgatom. A közben felforrt vizet a tálaknak otthont adó tepsibe öntöm úgy, hogy a tálkákat legfeljebb 2/3-ig lepje el.
Ezután a tepsit a 160 fokos sütőbe tolom, és egy órára ot...
2013-10-09 21:24:19
Karamell-flan
... tűzállo formába (hosszúkas, 1 l űrtartalom) öntjük, és hagyjuk megdermedni.
A tojásokat, tojássárgával és cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a tejszínt és a tejet, majd a karamellre öntjük.
A formát egy forró vízzel teli tepsibe állítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyju, és egy éjszakára hidegre tesszük.
3 ek cukrot aranysár...
2012-07-09 15:02:14
1 2 3 4 
Címkék: legfinomabb pudingok, habosra kevert, időközben megdermedt, süteményt pedig, tejszínt habbá, krém tetejére, edényt kihűlni, megszilárdult karamellre, gödrökkel felfelé, forró sütőbe, másik módszer, kocka vajjal, karamellre mennek, cukor pedig, tejet mikróban, karamellre öntjük, karamell teljesen, szósz kissé, tejszín 1-et, forró tejes, tojássárgáját robotgépbe, karamellt elkezdjük, sütemény tetejét, tojásos cukrot, szuflétálakban lévő, közben felforrt, tálaknak otthont, tálkákat legfeljebb, forró vízzel, éjszakára hidegre, zselatinmasszát, szuflétálakban, karamellmousse, hűtőszekrénybe, visszaforralni, borostyánszínű, felforrósítjuk, karamelltorta, tojássárgával, tojássárgáját, karamellszósz, csomómentesen, előmelegített, visszatesszük, hozzákeverjük, megszilárdult, folyamatosan, felforraljuk, megdermedjen, magyarország, besűrűsödik, evőkanállal, legfinomabb, beletesszük, menyasszony, betapétázza, sárgabarack, kevergetjük, duplacsokis, pannonhalni, megdermedni, karamellre, formánknak, karamellás, sárgájához, hozzáadjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.