Regisztráció  Belépés
Arató menü
KASZÁSLEVES

Hozzávalók: 30 dkg füstölt hús, 1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, citromlé vagy borecet, 4 dkg rizs, 1 tojás sárgája, bors, só

A húst előző este beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leöblítjük, apró kockákra vágjuk, leöntjük 1,5 liter hideg vízzel, hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát, a fokhagyma ge...
2018-06-26 12:51:09
abaúj tavaszi kaszásleves
Abaúji tavaszi kaszásleves

Gyűjtési hely: Abaúj -Hegyköz
Bózsva

Hozzávalók:
25 dkg füstölt sonka, 3 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, 1 fej vörös hagyma,
3 cikk fokhagyma, 2 db babérlevél, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt,
só, szemes bors, fűszerpaprika, petrezselyem zöld,
Elkészítése:
A füstölt húst éjszakára beáztatj...
2018-06-03 09:07:10
Tizenháromezer adag ételt oszt szét Nyíregyházán és Szolnokon a Bige Holding Csoport
... éttermeiben keddtől kezdi az ételadagok szétosztását. A menüben a szokásoknak megfelelően helyet kapnak az ünnepi ételek, így lesz például babgulyás, töltött káposzta, toroskáposzta, kaszásleves, csirkepaprikás, illetve hurka és kolbász is.
Jövőre másféle formában történhet majd ez a segítségnyújtás - jegyezte meg a sajtótájékoztatón Balog Zoltán. A vezérigazgató ezzel kapcso...
2015-12-21 12:11:35
Igaz a Magyar ételek bukása?
Kedveseim!
A "Magyar Konyha" a XIX. században alakult ki, amikor itthon még nem volt igazi iparosítás, izomból kellett végezni a legtöbb munkát.
Egy "kaszásleves" akkoriban létfontosságú volt, ma pedig halálos kalóriabomba.
Döntsétek el, hogy az egyenlet melyik oldalán szeretnétek rendet tenni!
Többet dolgoztok, vagy kevesebbet esztek!
(Ezt úgy is lehet fog...
2015-03-01 20:03:09
arató kaszásleves
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg sonka vagy füstölt csülök,
50 dkg krumpli,
1 hagyma,
2 cikk fokhagyma,
1 teáskanál zsír,
2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 tojássárga,
ecet,
só,
babérlevél,
petrezselyemzöld


Elkészítése:
A sonkát jól megmossuk, ha szükséges, vízben 2-3 órán át áztatju...
2014-11-13 11:33:41
Kaszás leves II.
Kaszás leves II.

Hozzávalók:

1,20 kg sertésláb
5 gerezd fokhagyma

ecet
babérlevél
1 fej hagyma
3 dl tejföl
1 tojás
6 dkg liszt

Elkészítés:

A megtisztított sertéslábakat kettévágjuk, 3 liter vízben a fűszerekkel puhára főzzük.

Ha már megfőtt a hús,...
2014-03-26 23:29:01
Ilosvay Ferenc: AZ ELSÕ VAD
... kiállíttatom!

Sok volt mindez egy napra. Nem szégyellem, felálltam, megcsókoltam Apám kezét és úgy elbőgtem magam, mint a csecsszopós borjú. Még akkor is szipogtam, amikor behozták az illatozó kaszáslevest, a mindenkori vadászebéd kezdetét.

*


A délutáni foglyászás már nem volt olyan sikeres nekem, Apám rám is szólt:
Te fiú, hagynád inká...
2012-08-15 23:17:15
Paraszt Forma-1 az ópályi aratófesztiválon
... aratópálinkát, amelynek már védett elnevezése van a településen: "Ópályinka" márkaként emlegetik. A szakácsversenyre benevezett csapatok régi szatmári arató-ételeket főznek, így a disznósonkás kaszáslevest, a különleges módon főzött babgulyást vagy a fejedelmi ízvilágú kakaspörköltet. Kemencében sütik a kézzel dagasztott házi kenyeret, a tésztamaradékból pedig a szalonnás-hagymás ...
2011-06-22 09:28:27
x
...-





Szűcs Dezsőné [Vera]


Gyümölcsös kavart
4 egész tojást kikavarunk 30 dkg cukorral, 3 evőkanál forró vízzel. Belerakunk egy vaníliás cukrot vagy reszelt citromhéjat, vagy mindkettőt, 1 csomag sütőport citromlével felfuttatva, 30 dkg lisztet. Ezt kikavarjuk, a végén hozzákavarunk 1 dl olajat. Zsírozott, lisztezett tepsib...
2011-05-10 21:11:49
Mire tudom még használni ?
Kérhetném a kaszásleves receptjét? Üdv....
2011-04-25 21:29:08
1 2 
Címkék: Bige Holding Csoport, Ilosvay Ferenc, Paraszt Forma-1, Balog Zoltán, Magyar Konyha, Szűcs Dezsőné, ópályi aratófesztiválon, húst előző, füstölt húst, ételadagok szétosztását, szokásoknak megfelelően, ünnepi ételek, sajtótájékoztatón Balog, vezérigazgató ezzel, legtöbb munkát, egyenlet melyik, megtisztított sertéslábakat, fűszerekkel puhára, csecsszopós borjú, illatozó kaszáslevest, mindenkori vadászebéd, délutáni foglyászás, szakácsversenyre benevezett, disznósonkás kaszáslevest, különleges módon, fejedelmi ízvilágú, kézzel dagasztott, tésztamaradékból pedig, vaníliás cukrot, végén hozzákavarunk, kaszásleves receptjét, tésztamaradékból, szakácsversenyre, aratófesztiválon, petrezselyemzöld, segítségnyújtás, tizenháromezer, kakaspörköltet, csirkepaprikás, vezérigazgató, sertéslábakat, megtisztított, aratópálinkát, létfontosságú, toroskáposzta, hozzákavarunk, fűszerpaprika, nyíregyházán, kalóriabomba, disznósonkás, petrezselyem, szétosztását, megcsókoltam, kiállíttatom, kaszáslevest, elkészítése,
© 2013 TVN.HU Kft.