Regisztráció  Belépés
Katalán válság - A katalán elnökjelölt párbeszédet ajánlott a spanyol kormánynak programbeszédében
... létrehozásának" - mondta, hozzátéve, hogy pártja sosem mond le egy jobb ország megteremtéséről.
Miquel Iceta, a Katalán Szocialista Párt (PSC) vezetője hiányolta a jelölt beszédéből az előző kormányzati ciklus értékelését, és kifogásolta, hogy "expressz módon" hívták össze az elnökválasztó ülést, tudva, hogy az eredménytelen lesz.
Mint mondta, "nem jó szolgálata" az orsz...
2018-03-22 21:03:03
Katalán válság - Ezrek követelték Barcelonában a katalán köztársaság megvalósítását
... letartóztatásban egy szeptember végén tartott tüntetés miatt, ahol a tiltakozó tömeg gyakorlatilag órákra foglyul ejtett spanyol csendőröket, akik házkutatást tartottak egy katalán kormányzati épületben. Az ügyészség szerint a szervezők, köztük Sánchez, meg sem próbálták leállítani mindezt. Az elnökjelöltet ezért zendüléssel gyanúsítják.
A katalán parlament hétfőre hívta össz...
2018-03-12 11:36:21
Katalán válság - Az alkotmánybíróság nem hagyta jóvá Jordi Sánchez elnökjelölt szabadlábra helyezését
... letartóztatásban egy szeptember végén tartott tüntetés miatt, amikor is a tiltakozó tömeg gyakorlatilag órákra foglyul ejtett spanyol csendőröket, akik házkutatást tartottak egy katalán kormányzati épületben. Nemcsak, hogy hosszú ideig nem tudták elhagyni az épületet, de kint parkoló autóikat is megrongálták.
Az ügyészség szerint a szervezők, köztük Sánchez, meg sem próbáltá...
2018-03-07 15:12:46
Katalán válság - Az előzetesben lévő elnökjelölt a szabadlábra helyezését kéri
... végén tartott tüntetés miatt került előzetes letartóztatásba, amikor is a tiltakozó tömeg gyakorlatilag órákra foglyul ejtett spanyol csendőröket, akik házkutatást tartottak egy katalán kormányzati épületben. Nemcsak, hogy hosszú ideig nem tudták elhagyni az épületet, de kint parkoló autóikat is megrongálták.
Az ügyészség szerint a szervezők, köztük Sánchez, meg sem próbáltá...
2018-03-06 13:24:54
Katalán válság - Határozatban ítélte el Puigdemont leváltását a katalán parlament
... fordul képviselőik jogainak megsértése miatt, mert Roger Torrent házelnök elutasította felülvizsgálati kérelmüket a határozattal kapcsolatban.
A La Vanguardia című katalán napilap kormányzati forrásokra hivatkozva azt közölte: a spanyol kormány tanulmányozni fogja, hogy az elfogadott határozat csupán szimbolikus politikai nyilatkozat-e vagy több annál.
Mariano Rajoy span...
2018-03-01 17:12:46
Katalán válság - Puigdemont újraválasztásán dolgoznak a függetlenségi pártok
... el a sajtónak, hogy a megállapodásnak biztosítania kell Puigdemont megválasztását, és az alkotmány 155-ös cikkének feloldását, amely alapján jelenleg a spanyol kormány gyakorolja a kormányzati jogköröket Katalóniában.
Megbeszélést tervez a leváltott elnökkel erre a napra a baloldali, függetlenségpárti Népi Egység (CUP) is, amelynek két képviselője utazott Brüsszelbe emiatt....
2018-02-05 18:03:22
A spanyol GDP 3,1 százalékkal nőtt 2017-ben
...
A növekedés mértéke megegyezik a spanyol nemzeti bank előzetes becslésével és a kormányzati várakozással is.
Spanyolországban ezzel már három egymást követő évben volt 3 százalék feletti a gazdaság növekedési üteme, amely meghaladja az uniós átlagot.
Tavaly az előző negyedévhez mérve az első negyedévben 0,8, a másodikban 0,9, a harmadikban 0,8, a negyedikben pedig 0...
2018-01-30 10:21:47
Katalán válság - Mentelmi jogára hivatkozva kér védelmet újraválasztásához Puigdemont a katalán házelnöktől
...
Mint írta, bírósági és kormányzati lépések irányulnak arra, hogy megakadályozzák mandátumának gyakorlását képviselőként és elnökjelöltként.
A házelnöktől azt kérte: hozza meg a szükséges intézkedéseket, amelyekkel megóvja a katalán parlament, illetve annak tagjainak a jogait és kiváltságait.
A katalán törvényhozás a tervek szerint kedd délután összeül, hogy megkezdj...
2018-01-29 16:39:12
El País: Puigdemont lett Katalónia jövőjének legrosszabb ellensége
... törekvését, hogy a volt katalán vezetőt távollétében, akár internetes Skype-kapcsolat segítségével válassza újra elnökké a hamarosan megalakuló új katalán parlament.
Konstruktív kormányzati javaslatok hiányában Puigdemont és követői a feszültség fokozását választják - értékelte a helyzetet az El País, amely szerint mindez vélhetően hibás felfogásból fakad; azt gondolják, hogy...
2018-01-12 11:51:54
Katalán választás - Egymást hibáztatták televíziós vitájukon a pártok
... bölcsődebővítési programot, közmunkateremtést és egyetemi tandíjcsökkentést ígért.
A közvélemény-kutatások ezt a pártot tartják a mérleg nyelvének, amennyiben valóban egyik oldal sem jut kormányzati többséghez. Ők nem támogatják a katalán elszakadást, de azt igen, hogy a függetlenségről rendezzenek szabályos népszavazást.
Xavier García Albiol, a Spanyolországban kormányz...
2017-12-18 07:05:17
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Jordi Sánchez, Miquel Iceta, Katalán Szocialista Párt, Roger Torrent, Mariano Rajoy, Népi Egység, Xavier García Albiol, katalán elnökjelölt, spanyol kormánynak, katalán köztársaság, előzetesben lévő, szabadlábra helyezését, katalán parlament, függetlenségi pártok, katalán házelnöktől, jobb ország, jelölt beszédéből, előző kormányzati, elnökválasztó ülést, eredménytelen lesz, szeptember végén, tiltakozó tömeg, katalán kormányzati, ügyészség szerint, elnökjelöltet ezért, határozattal kapcsolatban, spanyol kormány, elfogadott határozat, megállapodásnak biztosítania, alkotmány 155-ös, kormányzati jogköröket, leváltott elnökkel, növekedés mértéke, spanyol nemzeti, kormányzati várakozással, gazdaság növekedési, uniós átlagot, előző negyedévhez, első negyedévben, negyedikben pedig, szükséges intézkedéseket, katalán törvényhozás, tervek szerint, volt katalán, hamarosan megalakuló, feszültség fokozását, pártot tartják, mérleg nyelvének, katalán elszakadást, függetlenségről rendezzenek, spanyolországban,
© 2013 TVN.HU Kft.