Regisztráció  Belépés
Katalán válság - Elhagyhatta a börtönt az egyik volt katalán kormánytag
... úton lehet csak rendezni.
Santi Vila szabadlábon védekezhet, ám útlevelét le kellett adnia, és 15 naponként jelentkeznie kell a bíróságon.
A politikus azelőtt mondott le kormányzati tisztségéről, hogy múlt pénteken a katalán parlament megszavazta a "Katalán Köztársaság" függetlenségét kinyilvánító javaslatot.
Valamint ő volt az egyetlen a katalán politikusok közül...
2017-11-03 15:35:30
Katalán válság - Előzetes letartóztatásba helyezett nyolc volt katalán kormánytagot a bíróság
... Lamela bíró elutasította.
A bíróság jelenleg még tanulmányozza, hogy az ügyészség kérésének helyt adva kezdeményezi-e európai elfogatóparancs kiadását ellenük.
Barcelonában, a kormányzati palota előtt napközben a városi rendőrség szerint kétezer ember gyűlt össze, hogy támogatásukat fejezzék ki a bíróság elé idézett katalán politikusok iránt.
A madridi központi bün...
2017-11-02 18:23:18
Katalán válság - Szakértő: kiélezett a helyzet, de nem látni nyomait, hogy erőszakhoz vezethetne
... lennének-e olyan csoportjai, amelyek nem mozdulnak el a függetlenségpárti kormány mellől - fűzte hozzá.
Ismertette: a spanyol kormány jogi szinten megkezdte a katalán közigazgatási, kormányzati, rendészeti feladatok átvételét, ezért egyfajta duplikáció valósulhat meg, a függetlenségpártiak "elméletileg" a helyükön maradnak, nem veszik tudomásul az elmozdításukat. Megjegyezte:...
2017-10-29 12:41:42
Katalán válság - "Demokratikus ellenállásra" szólított fel Carles Puigdemont
...
"Egy demokratikus társadalomban a parlament választja vagy menti fel az elnököt" - jelentette ki, hozzátéve, hogy a Katalóniában bejelentett spanyol kormányzati döntések ellentétesek az állampolgárok szavazóurnáknál kinyilvánított akaratával.
A katalán politikus előre rögzített televíziós nyilatkozata elején elmondta: a katalán kormány teljesítette ígéretét azzal, hogy a...
2017-10-28 16:02:46
Katalán válság - Megkezdte a spanyol kormány a katalán kormányzati feladatok átvételét
... "rendkívül igazságtalan", hogy megkérdőjelezték a katalán rendőrség szakmaiságát.
A spanyol sajtóban megjelent információk szerint várhatóan mintegy 150 magas beosztású katalán kormányzati tisztségviselő menesztését vonja maga után a spanyol kormány intézkedéssorozata.
Madridban szombaton kora délután tüntetést tartottak, hogy kifejezzék a spanyol nemzet egységét és a ka...
2017-10-28 14:32:24
Katalán válság - A spanyol kormány feloszlatja a katalán kormányt
... megvannak az eszközei a törvényesség visszaállítására".
A katalán kormány feloszlatása egyebek mellett például azzal jár, hogy nem kapnak fizetést, és elvesztik aláírási jogukat is.A kormányzati feladatokat a spanyol kormány illetékes miniszteri veszik át ideiglenesen.
A spanyol parlament felsőháza, a szenátus pénteken hagyta jóvá a spanyol kormány Katalóniában tervezet...
2017-10-27 21:34:10
Katalán válság - Barcelonában megszavazták a független "Katalán Köztársaságról" szóló javaslatot, Madridban ped
... középpárt is támogatta.
A szenátus jóváhagyta egyebek mellett, hogy a spanyol kormány hat hónapon belül helyi választásokat írhasson ki Katalóniában, ideiglenesen átvegye a katalán kormányzati feladatokat, és 30 napos vétójoga legyen a katalán parlament döntéseivel szemben.
A spanyol miniszterelnök a szavazást követően a szenátus folyosóján újságíróknak azt mondta: ami p...
2017-10-27 18:13:12
Katalán válság - A spanyol szenátus megszavazta a katalán kormány feloszlatását tartalmazó javaslatcsomagot
... középpárt is támogatta.
A szenátus jóváhagyta egyebek mellett, hogy a spanyol kormány hat hónapon belül helyi választásokat írhasson ki Katalóniában, ideiglenesen átvegye a katalán kormányzati feladatokat, és 30 napos vétójoga legyen a katalán parlament döntéseivel szemben.
Az intézkedések az elfogadást követően akkor lépnek életbe, ha megjelennek a hivatalos állami köz...
2017-10-27 16:52:55
Katalán válság - Rajoy: az alkotmányellenes károktól kell megmenteni Katalóniát
... Katalóniában.
Az előrejelzések szerint a szenátusi vita akár öt-hat órán keresztül is eltarthat, és egészen a végéig van lehetőség módosító javaslatok benyújtására.
Úgy tudni, a kormányzati javaslatcsomagot támogató ellenzéki Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) ismét benyújtja indítványát, hogy amennyiben a katalán elnök maga jelent be előrehozott parlamenti választáso...
2017-10-27 12:22:22
Katalán válság - A spanyol parlament felsőházának bizottsága megszavazta a 155-ös cikk alkalmazását Katalóniába
... Carles Puigdemont katalán elnöknek, hogy személyesen vegyen részt a vitában, aki azonban nem élt ezzel a lehetőséggel. Délelőtt faxon juttatta el állásfoglalását, amelyben a spanyol kormányzati beavatkozás ellen érvelt.
Ebben bírálta a spanyol kormányt, amely szerinte jelentősen és indokolatlanul túllépte az alkotmány biztosította kereteket azzal, hogy a jelenlegi katalán ko...
2017-10-26 21:55:00
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Carles Puigdemont, Katalán Köztársaságról, Santi Vila, Katalán Köztársaság, Spanyol Szocialista Munkáspárt, egyik volt, spanyol kormány, katalán kormányzati, katalán kormányt, spanyol szenátus, katalán kormány, alkotmányellenes károktól, spanyol parlament, 155-ös cikk, politikus azelőtt, katalán parlament, katalán politikusok, bíróság jelenleg, ügyészség kérésének, kormányzati palota, városi rendőrség, madridi központi, függetlenségpárti kormány, katalán közigazgatási, helyükön maradnak, demokratikus társadalomban, parlament választja, állampolgárok szavazóurnáknál, katalán politikus, katalán rendőrség, spanyol sajtóban, spanyol nemzet, törvényesség visszaállítására, kormányzati feladatokat, szenátus pénteken, szenátus jóváhagyta, spanyol miniszterelnök, szavazást követően, szenátus folyosóján, elfogadást követően, hivatalos állami, előrejelzések szerint, szenátusi vita, kormányzati javaslatcsomagot, katalán elnök, spanyol kormányzati, spanyol kormányt, alkotmány biztosította,
© 2013 TVN.HU Kft.