Regisztráció  Belépés
El País: Puigdemont lett Katalónia jövőjének legrosszabb ellensége
... törekvését, hogy a volt katalán vezetőt távollétében, akár internetes Skype-kapcsolat segítségével válassza újra elnökké a hamarosan megalakuló új katalán parlament.
Konstruktív kormányzati javaslatok hiányában Puigdemont és követői a feszültség fokozását választják - értékelte a helyzetet az El País, amely szerint mindez vélhetően hibás felfogásból fakad; azt gondolják, hogy...
2018-01-12 11:51:54
Katalán választás - Egymást hibáztatták televíziós vitájukon a pártok
... bölcsődebővítési programot, közmunkateremtést és egyetemi tandíjcsökkentést ígért.
A közvélemény-kutatások ezt a pártot tartják a mérleg nyelvének, amennyiben valóban egyik oldal sem jut kormányzati többséghez. Ők nem támogatják a katalán elszakadást, de azt igen, hogy a függetlenségről rendezzenek szabályos népszavazást.
Xavier García Albiol, a Spanyolországban kormányz...
2017-12-18 07:05:17
Katalán válság - Elhagyhatta a börtönt az egyik volt katalán kormánytag
... úton lehet csak rendezni.
Santi Vila szabadlábon védekezhet, ám útlevelét le kellett adnia, és 15 naponként jelentkeznie kell a bíróságon.
A politikus azelőtt mondott le kormányzati tisztségéről, hogy múlt pénteken a katalán parlament megszavazta a "Katalán Köztársaság" függetlenségét kinyilvánító javaslatot.
Valamint ő volt az egyetlen a katalán politikusok közül...
2017-11-03 15:35:30
Katalán válság - Előzetes letartóztatásba helyezett nyolc volt katalán kormánytagot a bíróság
... Lamela bíró elutasította.
A bíróság jelenleg még tanulmányozza, hogy az ügyészség kérésének helyt adva kezdeményezi-e európai elfogatóparancs kiadását ellenük.
Barcelonában, a kormányzati palota előtt napközben a városi rendőrség szerint kétezer ember gyűlt össze, hogy támogatásukat fejezzék ki a bíróság elé idézett katalán politikusok iránt.
A madridi központi bün...
2017-11-02 18:23:18
Katalán válság - Szakértő: kiélezett a helyzet, de nem látni nyomait, hogy erőszakhoz vezethetne
... lennének-e olyan csoportjai, amelyek nem mozdulnak el a függetlenségpárti kormány mellől - fűzte hozzá.
Ismertette: a spanyol kormány jogi szinten megkezdte a katalán közigazgatási, kormányzati, rendészeti feladatok átvételét, ezért egyfajta duplikáció valósulhat meg, a függetlenségpártiak "elméletileg" a helyükön maradnak, nem veszik tudomásul az elmozdításukat. Megjegyezte:...
2017-10-29 12:41:42
Katalán válság - "Demokratikus ellenállásra" szólított fel Carles Puigdemont
...
"Egy demokratikus társadalomban a parlament választja vagy menti fel az elnököt" - jelentette ki, hozzátéve, hogy a Katalóniában bejelentett spanyol kormányzati döntések ellentétesek az állampolgárok szavazóurnáknál kinyilvánított akaratával.
A katalán politikus előre rögzített televíziós nyilatkozata elején elmondta: a katalán kormány teljesítette ígéretét azzal, hogy a...
2017-10-28 16:02:46
Katalán válság - Megkezdte a spanyol kormány a katalán kormányzati feladatok átvételét
... "rendkívül igazságtalan", hogy megkérdőjelezték a katalán rendőrség szakmaiságát.
A spanyol sajtóban megjelent információk szerint várhatóan mintegy 150 magas beosztású katalán kormányzati tisztségviselő menesztését vonja maga után a spanyol kormány intézkedéssorozata.
Madridban szombaton kora délután tüntetést tartottak, hogy kifejezzék a spanyol nemzet egységét és a ka...
2017-10-28 14:32:24
Katalán válság - A spanyol kormány feloszlatja a katalán kormányt
... megvannak az eszközei a törvényesség visszaállítására".
A katalán kormány feloszlatása egyebek mellett például azzal jár, hogy nem kapnak fizetést, és elvesztik aláírási jogukat is.A kormányzati feladatokat a spanyol kormány illetékes miniszteri veszik át ideiglenesen.
A spanyol parlament felsőháza, a szenátus pénteken hagyta jóvá a spanyol kormány Katalóniában tervezet...
2017-10-27 21:34:10
Katalán válság - Barcelonában megszavazták a független "Katalán Köztársaságról" szóló javaslatot, Madridban ped
... középpárt is támogatta.
A szenátus jóváhagyta egyebek mellett, hogy a spanyol kormány hat hónapon belül helyi választásokat írhasson ki Katalóniában, ideiglenesen átvegye a katalán kormányzati feladatokat, és 30 napos vétójoga legyen a katalán parlament döntéseivel szemben.
A spanyol miniszterelnök a szavazást követően a szenátus folyosóján újságíróknak azt mondta: ami p...
2017-10-27 18:13:12
Katalán válság - A spanyol szenátus megszavazta a katalán kormány feloszlatását tartalmazó javaslatcsomagot
... középpárt is támogatta.
A szenátus jóváhagyta egyebek mellett, hogy a spanyol kormány hat hónapon belül helyi választásokat írhasson ki Katalóniában, ideiglenesen átvegye a katalán kormányzati feladatokat, és 30 napos vétójoga legyen a katalán parlament döntéseivel szemben.
Az intézkedések az elfogadást követően akkor lépnek életbe, ha megjelennek a hivatalos állami köz...
2017-10-27 16:52:55
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Carles Puigdemont, Katalán Köztársaságról, Xavier García Albiol, Santi Vila, Katalán Köztársaság, egyik volt, spanyol kormány, katalán kormányzati, katalán kormányt, spanyol szenátus, katalán kormány, volt katalán, hamarosan megalakuló, feszültség fokozását, pártot tartják, mérleg nyelvének, katalán elszakadást, függetlenségről rendezzenek, politikus azelőtt, katalán parlament, katalán politikusok, bíróság jelenleg, ügyészség kérésének, kormányzati palota, városi rendőrség, madridi központi, függetlenségpárti kormány, katalán közigazgatási, helyükön maradnak, demokratikus társadalomban, parlament választja, állampolgárok szavazóurnáknál, katalán politikus, katalán rendőrség, spanyol sajtóban, spanyol nemzet, törvényesség visszaállítására, kormányzati feladatokat, spanyol parlament, szenátus pénteken, szenátus jóváhagyta, spanyol miniszterelnök, szavazást követően, szenátus folyosóján, elfogadást követően, hivatalos állami, visszaállítására, javaslatcsomagot, spanyolországban, megkérdőjelezték,
© 2013 TVN.HU Kft.