Belépés
Katalán válság - Ezrek emlékeztek az egy évvel ezelőtti függetlenségi népszavazásra Katalóniában
... erőszak ellen tiltakoztak ismét. A szöveget felfestették a rendőr-főkapitányság épülete elé az úttestre.
A CDR tüntetői Barcelonában kritikával illeték a katalán kormányt és a katalán rendőrséget is, utóbbi megszálló erőnek nevezve. Követelték Quim Torra katalán elnök és Miquel Buch belügyi tanácsos lemondását. "Döntsük meg a rezsimet" - hirdették egyik molinójukon.
Meg...
2018-10-01 17:24:01
Katalán válság - Közlekedési fennakadásokat okoznak a függetlenségpárti tüntetők szerte Katalóniában
... régióban.
Katalóniában a nap folyamán több megemlékezést is tartanak; Quim Torra katalán elnök és kormánya a Sant Julia de Ramis nevű település rendezvényén vesz részt, ahol spanyol rendőrség tavaly erővel akadályozta meg a szavazást.
Az Október 1. Platform nevű szervezet kora este Barcelona belvárosában nagyszabású felvonulást szervez, amelynek végállomása a parlament é...
2018-10-01 10:21:46
Katalán válság - A barcelonai rendőrség szerint egymillióan vonultak utcára az önálló katalán köztársaság megal
...
A Katalán Nemzetgyűlés (ANC) nevű civil szervezet által megrendezett függetlenségpárti tüntetés helyszínén a tömeg már órákkal korábban elkezdett gyülekezni.
A városban útközben is jól lehetett látni, hogy ki az, aki a felvonulásra igyekszik: teljes metrókocsik teltek meg az esemény élénk rózsaszínű, Teremtsük meg a köztársaságot! feliratú pólóját viselő emberekkel....
2018-09-11 19:23:30
Katalán válság - Spanyolország egységéért és előrehozott választásokért tüntettek Barcelonában
... Espana!(Éljen Spanyolország!) skandálták többször és hosszan.
Útközben mintegy 100-200, magát antifasisztának nevező függetlenségpárti ellentüntető zavarta meg felvonulást, de a katalán rendőrség kordonján nem jutottak át. Mindkét csoport kiabálva sértegette egymást "fasisztának", "nácinak" nevezve a másikat.
A felvonulás a Plaza de Espana nevű téren ért véget, ahol besz...
2018-09-09 19:42:57
Katalán válság - Belügyminiszter: a közterek legyenek semlegesek
... együttéléssel", a szalagok ügyét pedig provokációnak minősítette, és kérte, hogy senki se üljön föl ezeknek.
Biztosított arról is, hogy ha valaki "túlmegy a vitán", azzal szemben a katalán rendőrség fog fellépni.
A biztonsági tanács ülésén a két kormány különböző szakmai együttműködésekről állapodott meg a rendvédelmi szervek között.
A katalán kormány kérte, hogy 18...
2018-09-07 09:00:18
Katalán válság - Sajtóértesülés szerint rendőri erősítést küld Katalóniába a spanyol belügyi tárca
...
Az EFE hírügynökség értesülése szerint a katalán rendőrség vezetése kérte az erősítést, tekintettel a jövő keddi katalán nemzeti ünnepre (Diada), amelyen nagyszabású felvonulást rendeznek a Spanyolországtól elszakadást támogatók.
A 2012 óta évente megtartott tömegrendezvény miatt minden szeptemberben küldenek rendőri erősítését a régióba.
A spanyol belügyi tárca eze...
2018-09-05 19:11:00
Tüntetés-Több tízezres tömegre számít a rendőrség
Több tízezres tömegre számít a rendőrség a szombati tüntetésen
HÍR TV

2018. április 12., csütörtök 19:02

Már több mint százezren érdeklődnek a szombat délutánra szervezett ,,Mi vagyunk a többség! - Tüntetés a demokráciáért" nevű rendezvény iránt, amely 17.30-kor kezdődik a fővárosban az Operánál - ahonnan a tervek szerint a Kossuth ...
2018-04-14 09:27:48
Magyarországon a kormánypárt és a kormánybarát média terjesz
... fehéroroszok követték el. Mint arra a 444.hu videója is rámutatott: ez egy orosz propagandaoldalak által terjesztett álhír volt, aminek az volt a célja, hogy aláássa a lakosságnak a belga rendőrségbe vetett bizalmát.

Az orosz kötődésű forrásokat a média mellett a kormánytagok is előszeretettel használják. Az amerikai elnökválasztási kampányban tűnt fel a DC Leaks nevű p...
2018-04-05 21:02:04
Katalán válság - A függetlenség ellenzőinek ezrei tüntettek Barcelonában
...
A városi rendőrség hétezerre tette a spanyol, katalán és uniós zászlókkal, transzparensekkel tüntető tömeget, míg az eseményt meghirdető Katalán Civil Társadalom (SCC) nevű szervezet 200 ezerre becsülte a résztvevők számát.
Az egybegyűltek ugyanazon az útvonalon haladtak mint egy héttel ezelőtt azok az emberek, akik a független katalán köztársaság megvalósítását követelt...
2018-03-18 18:12:14
Megalakult az új katalán parlament, függetlenségpárti elnököt választott
...
A most kezdődő, 12. parlamenti ciklusban a katalán parlament házelnöke Roger Torrent lett, a függetlenségi Katalán Köztársasági Baloldal (ERC) 38 éves képviselője, aki egyben az eddigi legfiatalabb politikus ezen a poszton.

A képviselőt a szavazás második körében választották meg a tisztségre egyszerű többséggel, 65 igen szavazattal a 135 fős törvényhozásban.
...
2018-01-17 14:44:45
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: Miquel Buch, Sant Julia, Katalán Nemzetgyűlés, Éljen Spanyolország, Katalán Civil Társadalom, Roger Torrent, Katalán Köztársasági Baloldal, függetlenségpárti tüntetők, barcelonai rendőrség, önálló katalán, közterek legyenek, spanyol belügyi, kormánybarát média, függetlenség ellenzőinek, szöveget felfestették, katalán kormányt, katalán rendőrséget, városban útközben, felvonulásra igyekszik, esemény élénk, katalán rendőrség, szalagok ügyét, biztonsági tanács, rendvédelmi szervek, katalán kormány, jövő keddi, szombati tüntetésen, szombat délutánra, tervek szerint, orosz propagandaoldalak, belga rendőrségbe, orosz kötődésű, média mellett, amerikai elnökválasztási, városi rendőrség, eseményt meghirdető, résztvevők számát, egybegyűltek ugyanazon, útvonalon haladtak, héttel ezelőtt, független katalán, most kezdődő, katalán parlament, függetlenségi Katalán, eddigi legfiatalabb, szavazás második, tisztségre egyszerű, spanyolországtól, törvényhozásban, belügyminiszter, antifasisztának, tömegrendezvény,
© 2013 TVN.HU Kft.