Belépés
Újabb támadás a cseh katonák ellen Afganisztánban - egy meghalt, kettő megsebesült
...
A két sebesültet azonnal a Bagram támaszponton működő szövetségesi katonai kórházba szállították, életük nincs veszélyben - olvasható a rövid közleményben. További részletek nem ismeretesek.
A hadsereg később azt is bejelentette, hogy Lubomír Metnar védelmi miniszter és Ales Oplatka vezérkari főnök kedden délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatót tartanak az ügyben.
Né...
2018-10-23 13:24:14
Társelnökké választották Demeter Mártát az LMP-ben
... pártnak.
Keresztes László Lóránt, a párt másik társelnöke arról számolt be, hogy a szombati kongresszuson nem hoznak döntést a jövő évi önkormányzati választásokon alkalmazandó szövetségi politikáról, meghatározzák viszont az EP-választás listaállításának szabályait, hogy a következő kongresszuson, az év végén vagy a jövő év elején már a jelöltekről dönthessenek.
Emelle...
2018-10-20 16:28:26
Birkózó-vb - Felavatták Kozma István és Keresztes Lajos új síremlékét
... Lajos felújított síremlékét. Kozma szobrának megalkotója Sárosi Tibor, míg a Keresztes sírján látható birkózók figuráját Lelkes Márk készítette.
Németh Szilárd, a magyar sportági szövetség elnöke méltatta a két korszakos birkózó versenyzői, illetve edzői pályafutását, és külön kiemelte, hogy az ünnepségen jelen lévő ifjú versenyzők méltán tekinthetik példaképüknek Kozma Istvá...
2018-10-20 15:36:53
Jánossomorjai beszédek 2017
... megmozdulást vérbe fojtották, de a kemény moszkovita pártirányítást a finomabban taktikázó Gomulka vette át. A lengyel példa nálunk is követésre talált: heves politikai vita bontakozott ki az írószövetségben, s a mindig legforradalmibb réteg, az egyetemi diákság is megmozdult. Megszervezték a MEFESZ-t (Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége), amely a forradalom kirobbanásáb...
2018-10-15 07:07:39
Jánossomorjai beszédek 2016
... beszéd megjelent október 23-án a magyar sajtóban.

Mindeközben a Szegedi Tudományegyetemen, október 20-án megalakult a MEFESZ (Magyar Egyetemisták és Főiskolai Egyesületek Szövetsége), ami követelte többek közt az orosz nyelv fakultatívvá tételét és a szovjet csapatok kivonását. Megalkották a 16 pont első változatát.
Kezdetben az elvtársak ,,rugalmasan"...
2018-10-15 06:59:39
Ügyvéd: Szencov kényszer hatására felhagyott az éhségsztrájkkal
... adott körülmények között kénytelen vagyok abbahagyni az éhségsztrájkomat a holnapi naptól..." - idézte a Novaja Gazeta a filmrendező kézírásos nyilatkozatát.
Valerij Makszimenko, a szövetségi büntetés-végrehajtási szolgálat helyettes vezetője pénteken Moszkvában jelentette be, hogy Szencov beszüntette az éhségsztrájkját.
"Igen, véget vetett az éhségsztrájknak. Moszkva le...
2018-10-05 21:22:36
Oleh Szencov szerint elrendelték a kényszertáplálását
... szervezet, de a célt nem sikerült elérni. Mindenkinek hálás vagyok, aki támogatott engem, s bocsánatot kérek azoktól, akiket megvezettem" - tette hozzá Szencov.
Valerij Makszimenko, a szövetségi büntetés-végrehajtási szolgálat helyettes vezetője pénteken Moszkvában jelentette be, hogy Szencov beszüntette az éhségsztrájkját.
"Igen, véget vetett az éhségsztrájknak. Moszkva...
2018-10-05 19:02:30
Benkő Tibor: a honvédség a békét szeretné megőrizni
... Kossuth téren felsorakozott mintegy négyszáz tartalékoshoz, akik közül százhatvanan tették le esküjüket ezen a napon.
A miniszter hangsúlyozta, Magyarország biztonsága a honvédség és a szövetséges erők képességétől, de leginkább a magyar emberek elszántságától és felkészültségétől, tenni akarásától függ.
A honvédség legújabb alakulatának tagjai ma arra tettek esküt, hogy...
2018-10-05 14:41:46
Berlin is kibertámadásokkal vádolja Oroszországot
...
Steffen Seibert tájékoztatóján elmondta, hogy a szövetségi kormány információi alapján "a bizonyossággal határos valószínűséggel" az orosz katonai hírszerzés (GU) áll az ATP28 elnevezésű orosz hackercsoport német célpontok ellen kivitelezett műveletei mögött.
Ez a helyzetértékelés "nagyon jó" forrásokon és adatokon alapul - tette hozzá a szóvivő. Kiemelte, hogy a német k...
2018-10-05 14:31:45
Oleh Szencov beszüntette az éhségsztrájkot
... 2014 tavaszán Szimferopolban felgyújtották a Krím Orosz Közössége elnevezésű társadalmi szervezet és az orosz kormánypárt, az Egységes Oroszország helyi szervezetének irodáját. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerint a csoport tagjai arra készültek, hogy 2015. május 9-én, a náci Németország felett aratott győzelem évfordulóján bombát robbantsanak a szimferopoli örö...
2018-10-05 11:22:03
1 2 3 ...................234 235 ..........351 352 .........467 468 469 
Címkék: Demeter Mártát, Felavatták Kozma István, Keresztes Lajos, Oleh Szencov, Benkő Tibor, Lubomír Metnar, Ales Oplatka, Keresztes László Lóránt, Sárosi Tibor, Lelkes Márk, Németh Szilárd, Kozma Istvá, Magyar Egyetemisták, Főiskolások Szövetsége, Szegedi Tudományegyetemen, Főiskolai Egyesületek Szövetsége, Novaja Gazeta, Valerij Makszimenko, Steffen Seibert, Krím Orosz Közössége, Egységes Oroszország, Szövetségi Biztonsági Szolgálat, cseh katonák, békét szeretné, rövid közleményben, hadsereg később, párt másik, szombati kongresszuson, következő kongresszuson, jelöltekről dönthessenek, magyar sportági, ünnepségen jelen, kemény moszkovita, finomabban taktikázó, lengyel példa, mindig legforradalmibb, egyetemi diákság, forradalom kirobbanásáb, magyar sajtóban, orosz nyelv, szovjet csapatok, elvtársak &#8222, holnapi naptól, filmrendező kézírásos, miniszter hangsúlyozta, szövetséges erők, magyar emberek, honvédség legújabb, szövetségi kormány, bizonyossággal határos, orosz katonai, orosz kormánypárt,
© 2013 TVN.HU Kft.