|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg kekszmorzsa
12.5 dkg Rama
5 dkg reszelt étcsokoládé
6 lap zselatin
75 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg mascarpone
2 evőkanál citromlé
10 dkg koronás kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
2.5 dl tejszín
60 dkg eper
10 dkg eperzselé
Elkészítés:
A kekszmorzsát a megolvasztott Ramaval és a cso... |
2011-05-27 17:55:51 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
1 kanál étkezési keményítő
A krémhez:
1 kávéscsészényi presszókávé
10 dkg cukor
1/2 citrom leve
10 dkg vaj
15 dkg kekszmorzsa
A tetejére:
1 evőkanál cukor
1 csomag tortazselépor (színtelen)
2,5 dl kóla
Elkészítés:
A tésztához a tojások fehérjét 1 kanál étk... |
|
2011-05-13 14:53:23 |
|
|
|
|
|
|
...
10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
1 tojás
10 dkg teljes kiőrlésű kekszmorzsa
5 dkg kandírozott meggy
3 ek. rum
2 ek. dió
Fogunk egy lábost, beletesszük a csokit és a vajat, majd gőz felett felolvasztjuk. Ekkor hozzáadjuk a tojást, a morzsát, a meggyet, a rumot és a diót is. Egy kivajazott formába töltjük az egészet, majd 6-8 órár... |
2011-05-08 15:55:14 |
|
|
|
|
|
|
... minőségű vaj, apró kockákban
0,75 dl tej
0,75 dl víz
2 db nagyobb tojás enyhén felverve
A töltelékhez és díszítéshez:
20 dkg zamatos eper
2-3 rózsaszín kekszmorzsa vagy összetört habcsók
2,5 dl alaposan lehűtött habtejszín
7 dkg porcukor
1 teáskanál narancslikőr (elhagyható)
Elkészítés: Egy nagy gáztepsit sütőpapírral b... |
|
2011-04-30 20:29:06 |
|
|
|
|
|
|
... minőségű vaj, apró kockákban
0,75 dl tej
0,75 dl víz
2 db nagyobb tojás enyhén felverve
A töltelékhez és díszítéshez:
20 dkg zamatos eper
2-3 rózsaszín kekszmorzsa vagy összetört habcsók
2,5 dl alaposan lehűtött habtejszín
7 dkg porcukor
1 teáskanál narancslikőr (elhagyható)
Elkészítés: Egy nagy gáztepsit sütőpapírral b... |
|
2011-04-30 15:24:30 |
|
|
|
|
|
|
3 / 4 csésze (175 ml kekszmorzsa (kb. 7-8 keksz)
3 evőkanál (45 ml) sózatlan vaj, olvasztott
1 evőkanál (15 ml) csomagolva világos barna cukor
Töltet:
12 oz (375 g) krémsajt, szobahőmérsékleten
0.5 csésze (125 ml) kris... |
2011-04-30 15:22:57 |
|
|
|
|
|
|
...angol !
120g sima liszt
140g kristálycukor
1.5 teáskanál sütőpor
Csipet só
40g sótlan vaj, szobahőmérsékleten
120ml tej,
0.5 teáskanál vanília kivonat
1 tojás, szobahőmérsékleten
12 nagy eper, apróra kockázva
100g darált keksz,
elkészitése:
170 fokra előmlegitem a sűtőt.
A form... |
2011-04-30 15:09:34 |
|
|
|
|
|
|
... berakom a tepsibe, majd a felnyúló tésztaszéleket egyenletes magasságúra nyomkodom. A tésztalapot megszórom kekszmorzsával, ügyelve, hogy mindenhová egyformán jusson belőle.
Kekszmorzsa a szivacs szerepében
Jöhet az ács!
Bekapcsolom a sütőt (~200-210 fokra), és folytatom a melót: a kekszmorzsára halmozom az almatölteléket, és villával egyenletese... |
2011-04-07 21:21:32 |
|
|
|
|
|
|
... berakom a tepsibe, majd a felnyúló tésztaszéleket egyenletes magasságúra nyomkodom. A tésztalapot megszórom kekszmorzsával, ügyelve, hogy mindenhová egyformán jusson belőle.
Kekszmorzsa a szivacs szerepében
Jöhet az ács!
Bekapcsolom a sütőt (~200-210 fokra), és folytatom a melót: a kekszmorzsára halmozom az almatölteléket, és villával egyenletes... |
2011-03-31 13:11:08 |
|
|
|
|
|
|
Nagyvárosi rétesek
Nem egy rétesboltban jártam már (Budapesten számos akad), de egyiknek a portékájával sem voltam igazán elégedett. Különösen igaz ez a töltelékre: számomra rejtély, miért éri meg például olcsó trükkökkel ,,hígítani" a mákot. Én legalábbis nem vagyok vevő az ilyesmire, pontosabban csak egyszer vagyok vevő...
Mivel má... |
2011-03-29 13:10:28 |
|
|
|
|