Belépés
Kakaós fonott kalács
... hozzávalót a kakaó kivételével.
Öntsük hozzá a Friss Élesztős tejet is.
Ha megdagadt, vegyük ketté a tésztát, és a felébe keverjünk bele kakaót (és a mazsolát), majd letakarva 1 órát kelesszük.
Ha megkelt, sodorjunk belőle négy rudat (2 fehér, 2 kakaós), és fonjuk össze.
Ezután kenjük meg a felvert egész tojással a kalácsot.
Még kelesszük fél órát, majd...
2023-02-01 15:39:26
Foszlós fonott kalács
... dagasszuk, míg a tészta hólyagosodni nem kezd. Közben olvasszuk meg a vajat, és lassan keverjük a hólyagos tésztához. Amikor elkészült, hintsük meg a tészta tetejét, és letakarva, meleg helyen kelesszük legalább 30 percig.

A megkelt tésztát borítsuk lisztezett deszkára, jól gyúrjuk át, és osszuk annyi részre, ahány ágból fonni akarjuk a kalácsot. A tésztadarabokból form...
2021-10-29 14:44:38
talkedli
... ez megvan, keverjük hozzá a tojások sárgáját, a maradék cukrot, tejet, és az egészet összedagasztjuk. Ha mindent jól csináltunk, akkor egy laza, lágy tésztát kellett kapnunk. Fedjük le, kelesszük legalább háromnegyed órán át. Ha megkelt, akkor a tojásfehérjéből verjünk kemény habot, keverjük a tésztához, majd kelesszük ezzel is egy pár percig még...
Serpenyőbe tegyünk egy kan...
2018-07-26 23:41:28
Példázat a szeretetről
... Gábor
Példázat a szeretetről


A szeretetet szét kell osztani
az emberek között - hogy el ne fogyjon.
Azért teszel félre egy maroknyi kovászt,
hogy kenyeret kelessz és süss belőle,
s azzal egész háznéped jóllakassad.
.
Ha nem őrzöl meg egy kevés kovászt
utoljára dagasztott kenyeredből,
tékozlásod bélyeget éget...
2018-05-20 18:27:43
Sajtos hajtovány
... programot, és dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!). Amikor a gép végzett a dagasztással, tegyük át a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen kelesszük 1 órán át.

Közben a töltelékhez a sajtot reszeljük le, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a sót és az egész tojást, majd keverjük alaposan össze.

Borítsuk a ...
2018-05-07 18:12:12
Régi idők hasznos praktikáiból....
... sütve
Isteni kalácsot készíthetünk, ha a formázott tésztát egy nagy zománcos vagy vaslábosba "tekerve" sütjük meg. Amikor beletesszük, a közepéről induljunk, és csigavonalban tekerjük, utána kelesszük még 15-20 percet.
-Így könnyebb bánni a vajjal
Ha egy süteményrecept puha vajat ír elő, de nem vettük elő időben a hűtőből, és felolvasztani sincs kedvünk a tűzhelyen...
2018-04-17 22:52:54
3 kihagyhatatlan húsvéti recept a sárga túrótól a fonott...
... kisméretű kalácsot szeretnénk formázni. A darabokból egyenként két-két rudat sodrunk, majd ebből megfonjuk a kalácsokat.
A tetejüket egész tojással megkenjük és ismét 30 percen át kelesszük szobahőmérsékleten, majd kelesztés után másodszor is megkenjük tojással.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A kalácsokat kihűlés ut...
2018-03-31 00:13:14
Pozsonyi szemek recept
Hozzávalók:

Tésztához

50 dkg liszt
20 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 dkg élesztő
1 dkg só
1,5 dl langyos tej
1 tojássárgája
Töltelékhez

20 dkg mák
15 dkg cukor
kevés tej (kb. 50 ml)
2-3 dkg vaj
citromhéj reszelve
1 ek vanília aroma
Kenéshez

1 darab tojás

Elkészítése:...
2018-02-17 20:46:15
Savanyú káposztás lepény
... kömény



A tészta hozzávalóiból lágyabb tésztát gyúrtam és pár csepp olajjal lekenve 90 percet pihentettem úgy, hogy közben kétszer gyengén visszanyomkodtam. Ha nincs ennyi időnk, kelesszük a tésztát duplájára.
Míg a tészta kelt, a káposztát átmostam, alaposan kicsavartam és őrölt köménnyel, frissen őrölt borssal ízesítettem. A hagymákat meghámoztam és v...
2018-02-17 16:13:43
Szalagos fánk sárgabarcklekvárral
... majd dagasszuk meg a tésztát (lágyabb tésztát fogunk kapni).

A megdagasztott tésztát tegyük át egy alaposan kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kb. 1 óra alatt kelesszük duplájára.

A megkelt tésztát borítsuk ki egy lisztezett felületre, nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, és ízlés szerinti méretűre szaggassuk ki. Ezután takarjuk le egy konyharuhá...
2018-01-31 23:33:22
1 2 3 ....19 20 ...29 30 ...38 39 40 
Címkék: Friss Élesztős, sárga túrótól, kakaó kivételével, felébe keverjünk, felvert egész, tészta hólyagosodni, hólyagos tésztához, tészta tetejét, megkelt tésztát, tésztadarabokból form, tojások sárgáját, maradék cukrot, egészet összedagasztjuk, tojásfehérjéből verjünk, szeretetet szét, emberek között, maroknyi kovászt, kevés kovászt, lisztezett kelesztőtálba, sajtot reszeljük, lágy margarint, egész tojást, formázott tésztát, nagy zománcos, közepéről induljunk, süteményrecept puha, darabokból egyenként, tetejüket egész, kalácsokat kihűlés, tészta hozzávalóiból, tésztát duplájára, tészta kelt, káposztát átmostam, hagymákat meghámoztam, megdagasztott tésztát, alaposan kilisztezett, lisztezett felületre, visszanyomkodtam, tésztadarabokból, megdagaszthatjuk, összedagasztjuk, tojásfehérjéből, süteményrecept, kihagyhatatlan, hozzávalóiból, megdagasztott, kelesztőtálba, csigavonalban, természetesen, előmelegített, felolvasztani, hólyagosodni, praktikáiból, dagasztással, aranybarnára, tojássárgája, készíthetünk,
© 2013 TVN.HU Kft.