Regisztráció  Belépés
Sajtos hajtovány
... lisztet. Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!). Amikor a gép végzett a dagasztással, tegyük át a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen kelesszük 1 órán át.

Közben a töltelékhez a sajtot reszeljük le, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a sót és az egész tojást, majd keverjük alaposan ö...
2018-05-07 18:12:12
Kefires lángos
... belekeverjük az instant élesztőt és a sót. Beletesszük a 3 egész tojást és a 6 dl kefirt. Az egészet jól eldolgozzuk, így kicsit ragadós, puha tésztát kapunk.

A tésztát kelesztőtálban a duplájára kelesztjük. Ha szobahőmérsékletűek voltak az hozzávalók, akkor kb. 1 óra az optimális kelesztési idő. Ha hidegek a hozzávalók, akkor kb. 2-2,5 óra, míg duplájára kel a tészta.|...
2018-05-03 12:57:55
Medvehagymás lángos
... medvehagymát. Fakanállal elkezdjük keverni, és a maradék vizet apránként hozzáöntjük. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztőtálban kb. 1 óra alatt megkelesztjük. (Én fakanállal összekevertem, majd a a kenyérsütőgépbe öntöttem a tésztát, ott dagasztottam és kelesztettem meg.)

Amikor már duplájára kelt a tész...
2018-04-23 14:21:35
Pizzás csiga
... négyzet alakú sonka
reszelt sajt

Elkészítése:

Először felfuttatjuk az élesztőt langyos, cukros tejben és hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Összegyúrjuk és kelesztőtálban fél órát kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, felezzük el. Nyújtsuk pár milliméter vastagságú téglalapra, kenjük meg a tésztánkat ketchuppal, szórjuk meg oregánóval, majd fedjü...
2018-03-09 00:48:57
Mákos foszlós kalács
... közepébe egy kis mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a masszához a megkelt kovásszal együtt, és a maradék langyos tejjel kidolgozzuk. Kelesztőtálba tesszük, és letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a tejet a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a mákot és addig forraljuk, amíg a massza besűrűsödik...
2018-03-05 01:35:33
Kelt kuglóf
...

vaj és liszt a forma előkészítéséhez

A tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát gyúrtam. Elfeleztem és az egyik részébe belegyúrtam a vízzel elkevert kakaóport. Kelesztőtálba tettem és egy órán át kelesztettem.
Közben előkészítettem a formát, vékonyan kivajaztam, liszteztem.



A megkelt tésztákat enyhén lisztezett nyújtótáblán té...
2018-02-16 09:23:29
Szalagos fánk sárgabarcklekvárral
... élesztőt.
Indítsuk el a dagasztó programot, majd dagasszuk meg a tésztát (lágyabb tésztát fogunk kapni).

A megdagasztott tésztát tegyük át egy alaposan kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kb. 1 óra alatt kelesszük duplájára.

A megkelt tésztát borítsuk ki egy lisztezett felületre, nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, és ízlés szerinti mére...
2018-01-31 23:33:22
SZEZÁMMAGOS KIFLI recept
... ek. cukor
5 dkg élesztő.
1,5 dl olaj

A szokásos módon kelt tésztát készítünk, de az olajat még nem adjuk hozzá. Amúgy én nem csinálok nagy ügyet a kelesztésből, kelesztőtálban készítem, először a folyadékokat teszem bele, majd a szilárd anyagokat. Amikor nagyjából összeállt a tészta, akkor adom hozzá az olajat. Nem kell megijedni tőle, ragadós massza lesz. Me...
2018-01-03 12:15:10
Lángos, ahogy Gizi készíti
... beletesszük az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Összekeverjük és a vizet apránként hozzáadagoljuk. Amikor már közepesen lágy a tészta, kelesztőtálba tesszük, és kb. fél óráig hagyjuk letakarva, meleg helyen kelni.
Ezután olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, majd kicsit távolabb egymástól tálcára tesszük. Letaka...
2017-07-03 22:30:00
Húsvéti fonott kalács
... közben a tojássárgákat is hozzáadjuk. Akkor jó, ha hólyagosodni kezd. Ha túl lágy lenne, kevés lisztet adunk hozzá. A tésztából cipót formálunk, egy mély, belisztezett tálba vagy kelesztőtálba fektetjük, és 40 percig hagyjuk kelni. Ezalatt duplájára nő.

Egy gyúrólapot belisztezünk, és a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként kb. 30 centi hosszú rúddá hengerget...
2017-04-15 23:17:36
1 2 3 .8 9 .12 13 16 17 18 
Címkék: SZEZÁMMAGOS KIFLI, dagasztó programot, lisztezett kelesztőtálba, sajtot reszeljük, lágy margarint, egész tojást, instant élesztőt, tésztát kelesztőtálban, duplájára kelesztjük, optimális kelesztési, maradék vizet, élesztőt langyos, többi hozzávalóhoz, tészta megkelt, tésztánkat ketchuppal, vajat felolvasztjuk, megkelt kovásszal, maradék langyos, cukorral felforraljuk, massza besűrűsödik, forma előkészítéséhez, tészta hozzávalóiból, egyik részébe, vízzel elkevert, megkelt tésztákat, megdagasztott tésztát, alaposan kilisztezett, megkelt tésztát, lisztezett felületre, szokásos módon, folyadékokat teszem, szilárd anyagokat, felfuttatott élesztőt, maradék tejet, kevés langyos, vizet apránként, tésztából cipót, gyúrólapot belisztezünk, megdagaszthatjuk, kenyérsütőgépbe, előkészítéséhez, előkészítettem, kelesztőtálban, hozzáadagoljuk, hozzávalóiból, kelesztőtálba, felolvasztjuk, megkelesztjük, összekevertem, természetesen, összekeverjük, megdagasztott, tojássárgákat, hólyagosodni, dagasztottam, kelesztettem,
© 2013 TVN.HU Kft.