Regisztráció  Belépés
Mákos foszlós kalács
... közepébe egy kis mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a masszához a megkelt kovásszal együtt, és a maradék langyos tejjel kidolgozzuk. Kelesztőtálba tesszük, és letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a tejet a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a mákot és addig forraljuk, amíg a massza besűrűsödik...
2018-03-05 01:35:33
Pusztamagyaródi szalagos fánk
... tálaláshoz:
vaníliás porcukor
lekvár

Elkészítés
A langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a meglangyosított lisztet, a közepébe ütjük az egész tojásokat és a tojássárgájákat, beletesszük a maradék porcukrot, sót és a felfutott élesztős tejet. Laza mozdul...
2017-01-18 14:49:54
Készülődjetek az ünnepre.....
... elkevert lisztet, és pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk, de én robotgéppel dagasztottam meg).
2. A megdagasztott tésztát tegyük át egy kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük kb. másfél óráig. A megkelt tésztát ezután borítsuk kilisztezett felületre, gyúrjuk át, majd osszuk el három egyforma részre, és mindegyik tésztát formá...
2016-03-24 17:45:54
Mini focaccia hallal és olajbogyóval
... kiskanál szárított élesztő
0,8 dl olívaolaj
16 dkg szeletelt füstöltlazac
1 citrom
8 db fekete olívabogyó

Elkészítés:

A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal, hólyagosra...
2015-06-19 21:45:04
Kedvenc ételeink kis csavarral
Kedvenc ételeink kis csavarral

Azt sem tudom, hol kezdjem, hol vegyem fel a fonalat, mert annyi minden történt a konyhában az elmúlt héten. Készültek klasszikus kedvencek némi újítással, újra felfedeztük, micsoda finom étel a töltött paprika, süteményt is, kenyeret is sütöttem... És rögtönöztem is.

Mindemellett még a házimunkákat is elvégeztem. Például hos...
2015-03-03 22:54:20
Farsangi szalagos fánk II.
... sütéshez:
napraforgóolaj

Elkészítés:

1. 1 dl langyos tejbe teszünk 1 mokkáskanál cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk, majd letakarva felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk, a rumot, a reszelt narancshéjat, az egész tojást, a tojássárgákat, a sót és a porcukrot is hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt is. Fokozatosan a melegíte...
2015-02-05 23:35:19
kenyér jénaiban
... munkalapra, és ott folytatjuk. Kb. 10-15 percig erőteljesen gyúrjuk, dagasztjuk. Akkor jó, ha a tészta felülete sima, fényes, selymes tapintású,sem a munkalaphoz, sem a kezünkhöz nem ragad. Kelesztőtálba tesszük, és szobahőmérsékleten 30 percig kelesztjük (22 oC az ideális, télen se tegyük radiátor vagy sütő közelébe). Lisztezett felületre borítjuk, és masszív gombóccá gyúrjuk. Le...
2013-08-18 21:38:13
Sajtos croissant
... tojás
1 k tejföl
szezámmag

Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk,1/2 dl langyos tejben 1 mokkás k. cukorral összekeverve felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba szitáljuk.
A liszt közepébe mélyedést formálunk,bele ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,a sót,kefirt,a megmaradt cukrot és langyos tejet. Jól kidolgozzuk. A kelesz...
2012-10-20 19:46:09
Házi zsemle recept
... liszt BL 80
3 dl víz
2,5 dkg élesztő
1/2 evőkanál cukor
1 kiskanál só
1 db tojás
0,5 dl tej

Elkészítés:

A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk. A langyos vízbe beletesszük az élesztőt és cukrot, majd a hagyjuk hogy az élesztő felfusson.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és a tojást is a liszthez., majd robot...
2012-06-07 19:12:30
3. ARAB KONYHA
... csipetnyi sáfrány, vagy kurkuma

- 300 g méz

- 100 g szézámmag

- olaj a sütéshez



Olvasszuk fel a vajat forralás nélkül. Kelesztőtálba szitáljuk a lisztet a sütőporral együtt, hintsük meg a cukorral, sóval, keverjük össze. Közepébe öntsük az olvasztott vajat, az ecetet, a narancsvirág illatosítót, üssük bele a tojást. Do...
2012-03-26 22:15:28
1 2 
Címkék: ARAB KONYHA, vajat felolvasztjuk, megkelt kovásszal, maradék langyos, duplájára kelesztjük, cukorral felforraljuk, massza besűrűsödik, langyos tejbe, kelesztőtálba szitáljuk, meglangyosított lisztet, közepébe ütjük, egész tojásokat, maradék porcukrot, felfutott élesztős, megdagasztott tésztát, megkelt tésztát, lisztet kelesztőtálba, szárított élesztőt, elmúlt héten, töltött paprika, élesztőt belemorzsoljuk, reszelt narancshéjat, egész tojást, megkelt élesztőt, tészta felülete, élesztőt összemorzsoljuk, liszt közepébe, felfuttatott élesztőt, megmaradt cukrot, langyos vízbe, hagyjuk hogy, élesztő felfusson, vajat forralás, sütőporral együtt, olvasztott vajat, narancsvirág illatosítót, megdagaszthatjuk, összemorzsoljuk, pusztamagyaródi, tojássárgájákat, meglangyosított, belemorzsoljuk, napraforgóolaj, kelesztőtálba, készülődjetek, hozzákeverjük, tojássárgákat, felolvasztjuk, természetesen, megdagasztott, felfuttatott, felfuttatjuk, kilisztezett, narancsvirág, összekeverve, olajbogyóval, meglocsoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.