Belépés
Diós-fahéjas háromszögek kelt tésztából
... beleszórjuk a lisztet és a sót, hozzáadjuk a tojásfehérjét és beleöntjük a kovászt. Végül hozzáöntjük a vajas tejet és sima állagú tésztát készítünk. A tésztát meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket:
egy tálban elkeverjük a vajat, a fahéjat, és a porcukrot.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindegyiket fél centi vastagság...
2023-09-03 10:47:50
Sajtos csigák.......
... (trappista) sajt

Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük.

A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 cm va...
2021-05-18 11:38:42
Ferdinánd tekercs
... gépet. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép. Dagasztás után lezárjuk a gépet, majd duplájára kelesztjük.

Ha kézzel dagasztjuk a tésztát, akkor a langyos tejben elkavarunk 1 tk cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt, lefödjük és meleg helyre tesszük.
A lisztet dagasztótálba ...
2019-04-23 20:36:32
Arató menü
... tejben megfuttatott élesztőt, sót, borsot. Jól összedolgozzuk, és fél órán át pihentetjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és tésztát gyúrunk belőle.
A deszkán letakarva langyos helyen kelesztjük, majd újjnyi vastagra nyújtjuk és nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét keresztbe bevagdossuk, megkenjük tojássárgájával, meghintjük sóval, és tört köménymaggal, végül közep...
2018-06-26 12:51:09
Sajtos csigák
... (trappista) sajt

Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük.

A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 cm va...
2018-06-01 08:30:28
Sörös-töpörtyűs pogácsa
... Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kétszer hajtogatjuk, közben 20 percre pihentetjük. Ezután 2 cm vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, és kiszaggatjuk. Fél óráig meleg helyen kelesztjük, megkenjük tojással, és forró sütőben ropogósra sütjük.

http://katalin-konyha.blogspot.hu/se arch/label/20.%20Pog%C3%A1cs%C3%A1k% 20%C3%A9s%20s%C3%B3s%20s%C3%BCtik[...
2018-04-13 09:58:49
Német karácsonyi sütemény - Stollen
... dagasztjuk néhány percig.

Lecsepegtetjük a mazsolát, és az aszalt gyümölcsökkel és a mandulával együtt a tésztához adjuk, és összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.

Lisztezett felületen két részre vágjuk a tésztát, kicsit átgyúrjuk mindkét darabot, majd kinyújtjuk az egyik darabot - de nem túl vékonyra.

Ezután csinál...
2017-12-25 09:02:45
Karácsonyi receptek
... kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

Karácsonyi kalács
50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 c...
2017-12-12 10:23:28
Túrós-kapros dübbencs
... lekenéshez

Elkészítés

Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, langyos tejben. Közben a többi hozzávalót beletesszük egy tálba, majd összegyúrjuk és meleg helyen 30 percet kelesztjük.

Egy nagy (vagy két közepes) tepsit kizsírozunk, megszórjuk liszttel, majd a tésztát beleegyengetjük a kezünkkel, egyenletes vastagságra.

Egy másik ...
2017-11-20 20:48:55
Nutellás kifli
... kenéshez

Elkészítése:

Megfuttatjuk az élesztőt a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.

4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük nutellával. Ezt félretesszük.

Egy...
2017-09-04 09:41:48
1 2 3 .9 10 .14 15 .18 19 20 
Címkék: vajas tejet, tésztát meleg, tálban elkeverjük, megkelt tésztát, élesztőt langyos, vajat felolvasztjuk, összetevőkből begyúrjuk, órát kelesztjük, sajtot lereszeljük, tésztát téglalap, reszelt sajttal, tészta összeállt, olvasztott vajat, előzőt beledolgozza, langyos tejben, lisztet dagasztótálba, deszkán letakarva, tetejét keresztbe, aszalt gyümölcsökkel, mandulával együtt, tésztához adjuk, egyik darabot, kevés rummal, többi hozzávalót, tésztát beleegyengetjük, többi hozzávalóval, duplájára kelesztjük, egyik cipót, gesztenyepürével, tojássárgájával, beleegyengetjük, belemorzsoljuk, lecsepegtetjük, összedolgozzuk, összetevőkből, felolvasztjuk, tojásfehérjét, gyümölcsökkel, dagasztótálba, kiszaggatjuk, felfuttatjuk, összegyúrjuk, beledolgozza, megfuttatott, hozzávalóval, megfuttatjuk, köménymaggal, félretesszük, bedagasztjuk, porcukorral, feltekerjük, elkészítése, lereszeljük, bevagdossuk, vastagságra, elkészítjük, hozzáöntjük, beleszórjuk, kiflialakra, mérsékelten, szaggatóval, kizsírozunk, háromszögek, pihentetjük,
© 2013 TVN.HU Kft.