|
|
|
... beleszórjuk a lisztet és a sót, hozzáadjuk a tojásfehérjét és beleöntjük a kovászt. Végül hozzáöntjük a vajas tejet és sima állagú tésztát készítünk. A tésztát meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket:
egy tálban elkeverjük a vajat, a fahéjat, és a porcukrot.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindegyiket fél centi vastagság... |
2023-09-03 10:47:50 |
|
|
|
|
|
|
... (trappista) sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük.
A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 cm va... |
|
2021-05-18 11:38:42 |
|
|
|
|
|
|
... gépet. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép. Dagasztás után lezárjuk a gépet, majd duplájára kelesztjük.
Ha kézzel dagasztjuk a tésztát, akkor a langyos tejben elkavarunk 1 tk cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt, lefödjük és meleg helyre tesszük.
A lisztet dagasztótálba ... |
2019-04-23 20:36:32 |
|
|
|
|
|
|
... (trappista) sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük.
A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 cm va... |
|
2018-06-01 08:30:28 |
|
|
|
|
|
|
... Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kétszer hajtogatjuk, közben 20 percre pihentetjük. Ezután 2 cm vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, és kiszaggatjuk. Fél óráig meleg helyen kelesztjük, megkenjük tojással, és forró sütőben ropogósra sütjük.
http://katalin-konyha.blogspot.hu/se arch/label/20.%20Pog%C3%A1cs%C3%A1k% 20%C3%A9s%20s%C3%B3s%20s%C3%BCtik[... |
2018-04-13 09:58:49 |
|
|
|
|
|
|
... dagasztjuk néhány percig.
Lecsepegtetjük a mazsolát, és az aszalt gyümölcsökkel és a mandulával együtt a tésztához adjuk, és összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.
Lisztezett felületen két részre vágjuk a tésztát, kicsit átgyúrjuk mindkét darabot, majd kinyújtjuk az egyik darabot - de nem túl vékonyra.
Ezután csinál... |
2017-12-25 09:02:45 |
|
|
|
|
|
|
... kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.
Karácsonyi kalács
50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 c... |
2017-12-12 10:23:28 |
|
|
|
|
|
|
... lekenéshez
Elkészítés
Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, langyos tejben. Közben a többi hozzávalót beletesszük egy tálba, majd összegyúrjuk és meleg helyen 30 percet kelesztjük.
Egy nagy (vagy két közepes) tepsit kizsírozunk, megszórjuk liszttel, majd a tésztát beleegyengetjük a kezünkkel, egyenletes vastagságra.
Egy másik ... |
2017-11-20 20:48:55 |
|
|
|
|
|
|
... kenéshez
Elkészítése:
Megfuttatjuk az élesztőt a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük nutellával. Ezt félretesszük.
Egy... |
2017-09-04 09:41:48 |
|
|
|
|