Regisztráció  Belépés
ENSZ-közgyűlés - Oktatási és diplomáciai megállapodásokat ír alá kétoldalú tárgyalásain Szijjártó Péter
...
Olyan országokról van szó, amelyek a keleti nyitás stratégiájának keretében kerültek a magyar külpolitika látóterébe - tette hozzá. A megállapodásokat a namíbiai Netumbo Nandi-Ndaitwah, a palesztin Rijád al-Malki, a moldovai Tudor Ulianovschi, valamint a tunéziai Hemaisz Dzsimanui külügyminiszterrel folytatott kétoldalú találkozóin írják alá.
Szijjártó Péter kiemelte, ho...
2018-09-25 08:11:39
Afrikai seréspestis - Belgium több ezer sertést vágna le a járvány megelőzése érdekében
... Szingapúr a sertéshúsra, Ukrajna és Szerbia a sertéshús mellett más hústermékekre is embargót vezetett be azt követően, hogy kilenc afrikai sertéspestises vaddisznót találtak Belgium dél-keleti, Luxemburggal határos régiójában.
Belgiumban mintegy 6 millió sertés tartanak, és ezzel az uniós országok között a nyolcadik helyen áll. A legtöbb sertést, a teljes belga állomány 93 s...
2018-09-24 19:34:04
Illegális bevándorlás - Több mint száz migránst tartóztatott fel a szlovén rendőrség a hétvégén
... nőtt az illegális határsértők száma. A legtöbb migránst, egy nap alatt összesen 48-at, a délkelet-szlovéniai Bela Krajina községben, a szlovén-horvát határon fogtak el, ahol a legtöbb közel-keleti bevándorló próbál meg illegálisan belépni az országba.
Az úgynevezett nyugat-balkáni migránsútvonalat valamivel több mint két évvel ezelőtt zárták le, azóta jelentősen csökkent az ...
2018-09-24 18:33:59
Oroszországban a Vlagyimir megyei kormányzóválasztáson is ellenzéki jelölt győzött
...
Szipjagin 57,03 százalékot szerzett a vasárnapi választási forduló során Orlova 37,46 százalékával szemben.
A távol-keleti Habarovszki területen, ahol szintén vasárnap tartották meg a második fordulót ugyancsak egy liberális demokrata politikus, Szergej Furgal győzte le a hivatalban lévő kormánypárti kormányzót, Vjacseszlav Sportot.
Szeptember 9-én Oroszország 22 r...
2018-09-24 16:34:19
ENSZ-közgyűlés - Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények v
... hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezettől visszafoglalt területekre garantálják a keresztény közösségek visszatérését.
Az amerikai katolikus egyház is határozottan vállalja a közel-keleti keresztény közösségek ügyét, így "a törekvéseink egybeesnek" - mondta Szijjártó Péter a bíborossal folytatandó megbeszélésére utalva.
Az ENSZ-közgyűlés 73. ülésszaka mentén lebonyol...
2018-09-24 08:01:33
Markáns hidegfront érkezik viharos széllel és zivatarokkal
... széllökések meghaladhatják a 100 kilométer/órás sebességet, amitől a déli partra kicsapó, méteres hullámok is kialakulhatnak.
A meteorológus kifejtette, a viharos szél különösen a Balaton keleti medencéjében, illetve az északi szél idején jellemző szélcsatornákban - amilyen például Szigliget és Balatonmáriafürdő között található - lesz a legerősebb.
A Balaton térségében ...
2018-09-23 19:33:18
Újabb hidegfronttal kezdődik a hét
...
Hétfőn a déli órákig a déli és keleti megyékben is megszűnik a csapadék. A kora délutáni órákra a délkeleti megyékben is kisüt a nap. A szél viszont sokfelé viharos lesz, délutántól a légmozgás jelentősen mérséklődik. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, a legmagasabb 15-19 fok között várható.
Kedden napos idő valószínű, de néhol kialakulhat kisebb zápor. Emellett többfelé...
2018-09-23 13:31:54
Két hullámban jön az évszakváltás
... felén, valamint a főváros térségében várható, akár 80-95 km/h-s széllökésekre is számítani lehet. Kora délután északnyugat felől már elkezd felszakadozni a felhőzet, egyre inkább az ország keleti felére szorul a csapadéktömb, mely estére hagyhatja el az országot kelet, délkelet felé. Ekkorra ugyan a szél veszít erejéből, de még többfelé erős marad. A hőmérséklet napközben 15-20 fo...
2018-09-22 00:20:30
Időszakosan leállítanak két belga atomerőművet
...
A La Libre Belgique nevű belga napilap információi szerint a keleti-belgiumi Tihange mellett található atomerőművek 2-es blokkját október végén állítják le, a reaktor június elsején indulhat újra leghamarabb. A 3-as blokkot március végén állították le, és szeptember végén kellett volna újraindítani, de az észlelt hibák miatt erre jövő év május elseje előtt nem kerül sor....
2018-09-21 16:38:58
A Sagrada Família lesz Barcelona legmagasabb épülete négy év múlva
... egyéb munkáival.
Az építkezésen remeteként élt, maga gyűjtött a költségekre egészen 1926. június 10-én bekövetkezett haláláig. Ekkor az épületnek még csak a negyede, egy torony és a keleti homlokzat volt kész.
A Sagrada Família ma a világon az egyetlen még épülő emlékmű. A Születés Kapuja nevet viselő homlokzatát és a kriptát 2005-ben az UNESCO világörökség részének nyil...
2018-09-21 14:18:02
1 2 3 .................1737 1738 .........2606 2607 ........3474 3475 3476 
Címkék: Szijjártó Péter, Sagrada Família, Netumbo Nandi-Ndaitwah, Tudor Ulianovschi, Hemaisz Dzsimanui, Bela Krajina, Szergej Furgal, Vjacseszlav Sportot, Iszlám Állam, Libre Belgique, Születés Kapuja, járvány megelőzése, szlovén rendőrség, üldözött keresztények, keleti nyitás, magyar külpolitika, namíbiai Netumbo, palesztin Rijád, moldovai Tudor, tunéziai Hemaisz, sertéshús mellett, uniós országok, nyolcadik helyen, legtöbb sertést, teljes belga, illegális határsértők, legtöbb migránst, szlovén-horvát határon, legtöbb közel-keleti, úgynevezett nyugat-balkáni, vasárnapi választási, távol-keleti Habarovszki, második fordulót, liberális demokrata, hivatalban lévő, keresztény közösségek, amerikai katolikus, közel-keleti keresztény, törekvéseink egybeesnek, bíborossal folytatandó, déli partra, meteorológus kifejtette, viharos szél, északi szél, déli órákig, kora délutáni, délkeleti megyékben, szél viszont, légmozgás jelentősen, legalacsonyabb hőmérséklet, legmagasabb 15-19, főváros térségében, ország keleti,
© 2013 TVN.HU Kft.