|
|
|
... sajtot ugyancsak vékonyan felszeleteljük. A vajat lábosban felolvasztjuk, majd csaknem barnulásig sütjük (vigyázzunk, nehogy megégjen). Mélytányérban lerétegezzük a le... |
2015-01-04 17:15:26 |
|
|
|
|
|
|
... megpároljuk. Közben olajon vöröshagymát dinsztelünk, pirospaprikát szórunk rá és a lencsét pörköltösen - majorannával, fokhagymával, ételízesítővel - megfőzzük.
Egy tepsibe letesszük a kelleveleket, ráöntjük a lencsét, majd újra kelkáposzta jön.
A napraforgómagot turmixgépben kb. 1 dl vízzel, kis citromlével, fokhagymával, sóval *tejföllé* törjük, és a káposztára terítjü... |
|
2014-08-13 23:28:45 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprikával. A zsemléket kinyomkodjuk, nagyobb tálban alaposan összekeverjük a darált hússal, zabpehellyel, dióbéllel, tojással, paprikás hagymával, ízesítőkkel. A megmosott, haragoszöld kelleveleket forró, sós vízbe dobjuk, 3 percig forraljuk, majd hideg vízben gyorsan lehűtjük és lecsepegtetjük.
A sütőpapírral bélelt kerek, mélyebb sütőtálba szórjuk a zsemlemorzsa felét... |
2014-02-28 10:06:12 |
|
|
|
|
|
|
... megsütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüljön, leégjen.
A körethez a csíkokra vágott bacont serpenyőben kisütjük, majd a zsiradékot leöntjük. Az ujjnyi metéltre vágott, forrázott kelleveleket a pirított szalonnán készre pároljuk a fűszerekkel, tejszínnel és a fácánkivonattal, de abból tegyünk félre valamennyit a tálaláshoz.
A magházuktól megtisztított, cikkekre vág... |
|
2013-12-21 23:27:46 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprikával. A zsemléket kinyomkodjuk, nagyobb tálban alaposan összekeverjük a darált hússal, zabpehellyel, dióbéllel, tojással, paprikás hagymával, ízesítőkkel. A megmosott, haragoszöld kelleveleket forró, sós vízbe dobjuk, 3 percig forraljuk, majd hideg vízben gyorsan lehűtjük és lecsepegtetjük.
A sütőpapírral bélelt kerek, mélyebb sütőtálba szórjuk a zsemlemorzsa... |
|
2013-07-09 15:14:22 |
|
|
|
|
|
|
... olajon megpirítjuk a vöröshagymát, pirospaprikát szórunk rá (figyeljünk, hogy meg ne égjen) és a leszűrt lencsét pörköltesen - majoránnával, fokhagymával, és a vegamixel - megfőzzük. A kelleveleket leszűrjük és egy tepsi alját kibéleljük 1-2 réteg levéllel, ráöntünk 1 réteg (összeturmixolt) lencsét, majd ismét 1 réteg kelkáposzta levél, 1 réteg lencse, végül ismét beborítjuk a kel... |
2013-04-18 13:23:04 |
|
|
|
|
|
|
... kalciton
a paradicsommártáshoz: 1 ek olíva olaj
4dl natúr paradicsomlé
só
bors
1 kis fej vöröshagyma
4-5 szál zellerzöld, víz
A kelleveleket mossuk meg, vágjuk ki a vastag ereket, majd pároljuk félig puhára.
A kenyeret áztassuk be vízbe, majd nyomkodjuk ki.
Adjuk hozzá a reszelt sajtokat, a fűszereket, az olajt, a... |
2012-06-05 11:26:21 |
|
|
|
|
|
|
... dl tejföl
1 db tojás
4 ek finomliszt
4 ek zsemlemorzsa
1 kk ételízesítő
1 csipet őrölt bors
1 kanál étolaj
Elkészítés:
A kelleveleket forró vízben leforrázom. Erre azért van szükség, hogy a levelek kicsit megpuhuljanak és könnyen fel lehessen tekerni őket. Nem kell azonban sokáig a vízben hagyni, 1-2 perc bőségesen elég. ... |
2012-03-12 15:00:52 |
|
|
|
|
|
|
... forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük.
A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, és négyfelé vágjuk. Torzsáját ék alakban kimetsszük, a kelleveleket csíkokra vágjuk.
A vajat vagy margarint lábosban felolvasztjuk, beletesszük a kelt, sóval, borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Felöntjük a húsleves... |
2012-02-07 13:25:25 |
|
|
|
|
|
|
... négyszögletes sütőformát kibélelünk a nagyobb, kissé egymásra csúsztatott kellevelekkel, a sonkával és a vékonyra gyalult sajttal, belesimítjuk a masszát. A tetejére fektetjük a maradék kelleveleket, rátördeljük a maradék margarint. A formát langyos vízzel félig telt tepsibe tesszük és meleg sütőben 1 órán át gőzöljük. 5 percig pihentetjük, majd hosszúkás tálra borítjuk, végül a t... |
2011-10-30 21:30:30 |
|
|
|
|