Regisztráció  Belépés
x
... röppen az általuk csalafintán beröptetett sült galamb, - de mi minden röppen ki a szájukból utána, amikor számot kellene adniuk a röptetésről!

Édes Istenem, Neked nem okoz keserűséget, amikor hallod, hogy mi is röppen ki ilyenkor?! Nem volna jobb, ha ilyenkor ezek a látszat-emberek inkább befognák a po...?

Ha a nép valóban Nép volna, igazi, Petőfi Népe, - há...
2017-10-14 11:11:16
Egység a különbözőség mellett
... ajándékoknak, különösképpen a nyelveken szólásnak. Az ő véleményük szerint mindenkié kell, hogy legyen ez a különleges ajándék; emiatt viszont irigység támadt, mely feszültséget és keserűséget okozott.
Pál a gyülekezet múltjára utal, arra, hogy pogányok voltak, most pedig kegyelem által a világosság fiai, és ezért járjanak a világosság fiaiként. Csak a Szentlélek által vallha...
2017-10-07 13:30:16
A kávé illatával ébresszen a reggel, vidámító percek
... szeretettel nézni,
s hagyja a szép szívét mosollyal igézni!
Induljon reggeled a kávé illatával!
Legyen szebb életed, rögtön kezdd a mával!
Édesítsd meg mézzel a keserűséget,
egy cseppnyi mosolytól sok bánat ér véget.
Ám a reggelekben nem a kávé fontos,
tartozzon úgy hozzá a hétköznapodhoz,
a derűs ébredés, a mosolygós reggel,
tedd szebb...
2017-09-29 08:26:10
Hagyd becsukódni az ajtót
... volt fair. Megbántottak. A terveim kudarcot vallottak. De nem vagyok hajlandó a visszapillantó tükörbe nézni. Megígérted, hogy az öröm olaját adod a hamu helyett. Így most elengedem a keserűséget. Megbocsátok annak, aki megbántott. Elengedem a csalódást. Hagyom, hogy a régi ajtók becsukódjanak, hogy átléphessek az új ajtón, amit Te nyitsz meg számomra."


Nézd, kitá...
2017-09-28 08:03:32
Elment egy barát
... ...
A mi világunkból hiányzik, aminek része volt!

Mit érzel jó barát,
ha valaki hiányzik a hétköznapjaidból?
Ne is tagadd! Ugye, azt érzed, amit én!?
Keserűséget, fájdalmat, félelmet
és nagy-nagy bizonytalanságot,
a körülvevő titokzatos léttől,
s az ebben hiába küzdő emberi gyarlóságtól!

Mit érzel? Ugye, azt érzed, amit én!?...
2017-09-23 07:17:43
Az öngyilkosságról
... haszontalan vágyaidat! Ezek mellett visszaemlékezel az életedre, és az életed utolsó órái pedig nem hagynak békén. A lelki szenvedéseid és fájdalmaid, ahogy megtervezed a halálod, a keserűséget, a kétségbeesést, átéled újra és újra! Nincs vége!!! Nem tudod leállítani, újra és újra éled át a halálod pillanatát!

Visszaemlékszel földi életedre, és rájössz hogy nem is volt ...
2017-09-20 08:26:13
Október 26.
... lezáratlanság, zavar, bár az megnyugtat kissé, hogy elnyerte helyét az ünnepek között az októberi forradalom. Erről az érzésről írtam egy novellát tavaly, amely összefogla...
2017-09-15 05:33:50
Horváth Imre – Nevetni
...
Horváth Imre - Nevetni

csak nevetni,
minden áron,
nevetni úgy,
hogy hangom ne hibázzon,
hogy fogja el
kudarcán szégyenérzet,
s pusztába űzzem
a Keserűséget!

1964


...
2017-09-15 04:43:45
Szerzetestől-65/820
Eckhart mester (Uram, Jézus Krisztus...) Németország -- Ausztria --

Uram, Jézus Krisztus! Hozzád jövök minden nyomorúságommal, Uram, és elsírom neked szívem minden keserűségét. Neked ajánlom egész bensômet és minden ember minden ügyét, különösen is azokét, akik erre kértek.Szeretettel teljes Uram, arra kér...
2017-09-03 11:37:16
Tatiosz: Titkos út
... van kulcs a lelkéhez, de nem mindegyik kulcs nyitja a zárat, és nem minden zár nyitható, bár megvan hozzá a kulcs.

Bármit tehetsz a szeretet helyére: aggodalmat, lemondást, keserűséget - ezek csupán benned léteznek, és nem a szeretetben. Csak addig élnek, amíg te életet adsz nekik.

Ha többé nem gondolsz a sebeidre: eltűnnek, ám ha tele van velük a szíve...
2017-08-31 15:40:54
1 2 3 .....................69 70 ..........103 104 ...........137 138 139 
Címkék: Horváth Imre, Édes Istenem, Petőfi Népe, Jézus Krisztus, különbözőség mellett, kávé illatával, általuk csalafintán, szájukból utána, látszat-emberek inkább, nyelveken szólásnak, különleges ajándék, gyülekezet múltjára, világosság fiai, világosság fiaiként, szép szívét, cseppnyi mosolytól, kávé fontos, derűs ébredés, mosolygós reggel, terveim kudarcot, visszapillantó tükörbe, öröm olaját, hamu helyett, régi ajtók, körülvevő titokzatos, ebben hiába, életed utolsó, lelki szenvedéseid, halálod pillanatát, megnyugtat kissé, ünnepek között, októberi forradalom, érzésről írtam, novellát tavaly, szeretet helyére, bizonytalanságot, hétköznapjaidból, nyomorúságommal, öngyilkosságról, visszaemlékezel, visszaemlékszel, hétköznapodhoz, visszapillantó, lezáratlanság, becsukódjanak, különösképpen, kétségbeesést, szerzetestől, különbözőség, gyarlóságtól, szenvedéseid, megbántottak, szégyenérzet, feszültséget, ajándékoknak, szeretettel, keserűséget, megbocsátok, világunkból, szeretetben, röptetésről, reggelekben, átléphessek,
© 2013 TVN.HU Kft.