|
|
|
... sokrétűen beépíthető napi étkezésünkbe. Hűvös napokon kiváló eledel, belülről melegíti szervezetünket. Főzési ideje rövid, 15-20 perc, háromszoros mennyiségű vizet kell hozzáadni, és néha kevergetni, mert könnyen letapad.
Glutén- és laktózérzékenyeknek is ajánlott.
Forrás : https://egeszsegter.hu/cikk/865/kole s-a-lugosito-finomsag-tehermentesits d-szervezeted-ezzel-... |
2021-01-12 22:49:27 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük pici liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a halléhez csorgatni. Jól kiforraljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt halhúst, és szép lassan kb. 10 percig főzzük. Kevergetni már nem szabad, mert akkor összetörik a hal húsa.
Tálaláskor friss kenyeret vagy éppen pirítóst kínálhatunk hozzá, de csak úgy magában is nagyon finom.
... |
|
2019-02-24 14:29:30 |
|
|
|
|
|
|
... só
Elkészítés
Felforraljuk a vizet a citromok levével, felverjük a tojásfehérjét a sóval, de csak addig amíg kifehéredik, nem kemény habbá.
Ezután beleöntjük és elkezdjük kevergetni, összetörve a habot. 5 percig kell kevergetve főzni kb,amíg összecsomósodik. Ezután már csak le kell szűrni és kész is.
TOJÁSKRÉM máshogyan avagy KASZIN�"TOJÁS... |
2019-01-03 17:47:43 |
|
|
|
|
|
|
... kutyuljuk fakanállal, amíg mindegyiket egyenletesen bevonja.
4. A végén meghintjük a fűszerkeverékkel.
5. Előmelegített sütőben 220 fokon sütjük 35-40 percig, néha meg lehet kevergetni fakanállal.
Mártogatóssal magában is isteni.
Mártogatós:
2 dl tejföl
1 tk pirosarany
1 tk mustár
3 zúzott fokhagyma gerezd
fél citrom leve
őrö... |
|
2018-09-09 16:48:58 |
|
|
|
|
|
|
... dkg ráma
Elkészítés:
A tészta hozzávalókból kétszer kell egyforma lapot sütni!
Pudingot megfőzöm tejben, még melegen hozzákeverem a cukrot hagyom kihűlni közbe kevergetni ne pilésedjen be a teteje.A vajat habosra keverem,és hozzáadom a kihűlt pudingot, bele teszem a piskóta darabokat, a meggyet,és a rumot összekeverem majd a tölteléket rárakom az alsó lapra. ... |
|
2018-08-08 12:53:29 |
|
|
|
|
|
|
... kristálycukor
10-15 dkg dió
Egy serpenyőbe tegyük a cukrot és a diót, majd kezdjük el felmelegíteni. Amikor a cukor már kezd olvadni, mérsékeljük a hőfokot, és kezdjük el folyamatosan kevergetni, nehogy megégjen a cukros-dió.
Addig keverjük, karamellizáljuk, míg a felolvadt cukor teljesen bevonja a diót, és szép világos barna színt kap
Ezután ... |
2018-05-11 14:40:34 |
|
|
|
|
|
|
... pihentetjük:
A végeredmény valami felséges ízkavalkád lett, nem az a hagyományos édes lekvár, hanem pikáns különle... |
2018-05-04 22:05:23 |
|
|
|
|
|
|
... mellett.
A krémhez elkészítem a besamellt,még melegen belekeverem a reszelt sajtot,a tojások sárgáját és a... |
2018-05-03 14:18:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Talán nem túlzás azt állítani, hogy a virágok bolygónk legékesebb díszei. Valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy az emberek nemcsak a kertekben, de otthonukban is nevelnek virágokat. ... |
2018-04-19 17:23:19 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
40 dkg cukor
5 dl tejszín
40 dkg cukrot közepes lángon szép világosra pirítok, majd félre húzom és hozzáadok 5 dl tejszínt. Vissza tűzre és lehet szépen lassan kevergetni. Én először egy mélyebb lábasban főztem ahol magasra került így a folyadék. Így lassan sűrűsödik csak. Majd áttettem egy nagy lábosba ahol gyorsan kezdett sűrűsödni. Akkor jó... |
2018-04-16 13:21:32 |
|
|
|
|