|
|
|
... töltelék ne folyhasson mellé. A tészta tetejére sorban, szorosan elhelyezzük a lecsöpögtetett almagerezdeket. Az alma levét ráöntjük a zselatinra, és tíz percnyi ázás után nagyon kis lángon kevergetve folyósra oldjuk. A már majdnem megszilárduló pudingot kézi habverővel összeforgatjuk a tejszínhabbal és a zselatinos almalével, majd rákenjük az almakompótra. A teteját szépen elsimí... |
2010-12-07 14:31:24 |
|
|
|
|
|
|
... közepes lángon megsütjük.
A tojáskrémhez a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg csomómentesre kevertünk a tejjel. Kis lángon, állandóan kevergetve, sűrűre főzzük. Azután a csokit gőz fölött felolvasztjuk, nem várjuk meg, míg kihűl, belekavarjuk a vaj felét. A többi vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a langyosra hűlt vajas csok... |
|
2010-12-06 22:20:11 |
|
|
|
|
|
|
... keverjünk 10 dg mézet, 4 dg megmosott mazsolát és 1 citrom reszelt héját. Utána adjunk hozzá 0,9 dl tejet, hogy kásaszerű massza legyen belőle, és lassú tűzön, lángterelő felett állandóan kevergetve főzzük 4�5 percig. Friss dió használatakor néhány perccel tovább főzzük, hogy kellőképpen besűrűsödjön. Egyébként minél tovább főzzük a tölteléket, annál formásabb lesz a bejgli... |
2010-12-06 20:08:18 |
|
|
|
|
|
|
... méz, 3 tojás, 22 dkg kristálycukor, 7 dkg búzadara, 2 dkg vaj, 5 dkg dió, késhegynyi őrölt szegfűszeg és fahéj.
Elkészítés:
A 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük és állandóan kevergetve csurgatjuk bele a megforrósított mézet. A habot tovább verjük, amíg teljesen ki nem hűlt. Egy másik tálban a tojások sárgáját 2 dkg cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a búzadarát, a dará... |
|
2010-12-06 19:48:21 |
|
|
|
|
|
|
... össze a tojást, a cukrot és a mézet. Ezután verjük hozzá a margarint, jól összekeverve az egészet. Adagoljuk hozzá felváltva a lisztet, a fahéjat és a kávét kis adagokban, folyamatosan kevergetve közben. A sütéshez zsírozott sütőpapírral bélelt formát használjunk. Először öntsük a tészta felét a formába, majd terítsük el rajta a gyümölcsből, a narancshéjból és a dióból készített k... |
|
2010-12-06 19:32:09 |
|
|
|
|
|
|
... belőle pépet. Olvasszuk fel a vajat és keverjük bele a mézet, a narancshéjat és a narancslevet, a sót és a szerecsendiót. A forró vajas keveréket fokozatosan adagoljuk a péphez, állandóan kevergetve közben, hogy jól elkeveredjen benne. Osszuk hat-nyolcfelé kis üvegtálkákba vagy kelyhekbe, és a tetejét szórjuk meg a pörkölt mandulával. Kb. 8 dl lesz belőle. Hűtve kínáljuk.
Tip... |
2010-12-06 19:29:34 |
|
|
|
|
|
|
... dl apróra vágott dió, 1 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál só.
Elkészítés:
Egy kis edényben lassú tűzön olvasszuk egybe a csokoládét, a vajat, a sót és a vaníliát, állandóan kevergetve közben, hogy jól elkeveredjenek, majd vegyük le a tűzről. Most keverjük bele a mézet, a lisztet és a sütőport. Adjuk hozzá a tojásokat is, és jól verjük fel. Végül keverjük bele a diót, és a... |
2010-12-06 19:04:25 |
|
|
|
|
|
|
... a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt, és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet, és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyom.
Tálaláskor leveses csészékbe osztom a főtt ... |
2010-12-06 12:42:50 |
|
|
|
|
|
|
... kg túró,
Felforraljuk, leszűrjük, ( sűrű szűrön) csöpögtetjük.
Összekeverjük 6 dkg olvasztott vajjal, 1 tojással, 1 teás kanál szódabikarbónával. Lassú tűzön 10 perc alatt kevergetve összefőzzük. Szilikon mini torta-formában hagyjuk hűlni. Minél tovább áll annál keményebb, sőt már másnap reszelhető állagú lesz. Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöldf... |
2010-12-06 09:07:59 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpapíron egyenletesen szétkenjük a masszát. 200 fokon kb. 15 percig sütjük. A tésztát, ha kihült, 3 csíkra vágjuk. A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a kávéval gőz fölött - állandóan kevergetve - sűrűre fözzük. A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel továbbkeverjük. A tetéjére kis margarinon a cukrot és a diót kergetve hevítjük, míg egy picit megbarnul, majd fó... |
2010-12-06 05:08:09 |
|
|
|
|