Belépés
Erdélyi habos-almás
... töltelék ne folyhasson mellé. A tészta tetejére sorban, szorosan elhelyezzük a lecsöpögtetett almagerezdeket. Az alma levét ráöntjük a zselatinra, és tíz percnyi ázás után nagyon kis lángon kevergetve folyósra oldjuk. A már majdnem megszilárduló pudingot kézi habverővel összeforgatjuk a tejszínhabbal és a zselatinos almalével, majd rákenjük az almakompótra. A teteját szépen elsimí...
2010-12-07 14:31:24
Gesztenyetorta
... közepes lángon megsütjük.

A tojáskrémhez a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg csomómentesre kevertünk a tejjel. Kis lángon, állandóan kevergetve, sűrűre főzzük. Azután a csokit gőz fölött felolvasztjuk, nem várjuk meg, míg kihűl, belekavarjuk a vaj felét. A többi vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a langyosra hűlt vajas csok...
2010-12-06 22:20:11
Diós rétes 4.
... keverjünk 10 dg mézet, 4 dg megmosott mazsolát és 1 citrom reszelt héját. Utána adjunk hozzá 0,9 dl tejet, hogy kásaszerű massza legyen belőle, és lassú tűzön, lángterelő felett állandóan kevergetve főzzük 4�5 percig. Friss dió használatakor néhány perccel tovább főzzük, hogy kellőképpen besűrűsödjön. Egyébként minél tovább főzzük a tölteléket, annál formásabb lesz a bejgli...
2010-12-06 20:08:18
Méztorta
... méz, 3 tojás, 22 dkg kristálycukor, 7 dkg búzadara, 2 dkg vaj, 5 dkg dió, késhegynyi őrölt szegfűszeg és fahéj.
Elkészítés:
A 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük és állandóan kevergetve csurgatjuk bele a megforrósított mézet. A habot tovább verjük, amíg teljesen ki nem hűlt. Egy másik tálban a tojások sárgáját 2 dkg cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a búzadarát, a dará...
2010-12-06 19:48:21
Mézes gyümölcstorta
... össze a tojást, a cukrot és a mézet. Ezután verjük hozzá a margarint, jól összekeverve az egészet. Adagoljuk hozzá felváltva a lisztet, a fahéjat és a kávét kis adagokban, folyamatosan kevergetve közben. A sütéshez zsírozott sütőpapírral bélelt formát használjunk. Először öntsük a tészta felét a formába, majd terítsük el rajta a gyümölcsből, a narancshéjból és a dióból készített k...
2010-12-06 19:32:09
Mézes banánpép
... belőle pépet. Olvasszuk fel a vajat és keverjük bele a mézet, a narancshéjat és a narancslevet, a sót és a szerecsendiót. A forró vajas keveréket fokozatosan adagoljuk a péphez, állandóan kevergetve közben, hogy jól elkeveredjen benne. Osszuk hat-nyolcfelé kis üvegtálkákba vagy kelyhekbe, és a tetejét szórjuk meg a pörkölt mandulával. Kb. 8 dl lesz belőle. Hűtve kínáljuk.
Tip...
2010-12-06 19:29:34
Barna mézes pite
... dl apróra vágott dió, 1 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál só.
Elkészítés:
Egy kis edényben lassú tűzön olvasszuk egybe a csokoládét, a vajat, a sót és a vaníliát, állandóan kevergetve közben, hogy jól elkeveredjenek, majd vegyük le a tűzről. Most keverjük bele a mézet, a lisztet és a sütőport. Adjuk hozzá a tojásokat is, és jól verjük fel. Végül keverjük bele a diót, és a...
2010-12-06 19:04:25
Diós szárnyas-krémleves
... a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt, és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet, és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyom.
Tálaláskor leveses csészékbe osztom a főtt ...
2010-12-06 12:42:50
x
... kg túró,
Felforraljuk, leszűrjük, ( sűrű szűrön) csöpögtetjük.
Összekeverjük 6 dkg olvasztott vajjal, 1 tojással, 1 teás kanál szódabikarbónával. Lassú tűzön 10 perc alatt kevergetve összefőzzük. Szilikon mini torta-formában hagyjuk hűlni. Minél tovább áll annál keményebb, sőt már másnap reszelhető állagú lesz. Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöldf...
2010-12-06 09:07:59
Papa kedvence
... sütőpapíron egyenletesen szétkenjük a masszát. 200 fokon kb. 15 percig sütjük. A tésztát, ha kihült, 3 csíkra vágjuk. A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a kávéval gőz fölött - állandóan kevergetve - sűrűre fözzük. A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel továbbkeverjük. A tetéjére kis margarinon a cukrot és a diót kergetve hevítjük, míg egy picit megbarnul, majd fó...
2010-12-06 05:08:09
1 2 3 ............308 309 310 311 312 .......467 468 ......622 623 624 
Címkék: tészta tetejére, lecsöpögtetett almagerezdeket, alma levét, zselatinos almalével, teteját szépen, tojássárgáját kikavarjuk, többi vajat, langyosra hűlt, megforrósított mézet, habot tovább, másik tálban, tojások sárgáját, sütéshez zsírozott, tészta felét, dióból készített, forró vajas, tetejét szórjuk, pörkölt mandulával, finomra darált, forrásban lévő, lisztes tejfölt, petrezselyemzöld felét, habja elfő, edényt lefedve, margarint habosra, kihűlt krémmel, diót kergetve, picit megbarnul, petrezselyemzöld, elkeveredjenek, lecsöpögtetett, gesztenyetorta, fűszerezhetjük, megforrósított, továbbkeverjük, összeforgatjuk, almagerezdeket, használatakor, narancshéjból, gyümölcstorta, kristálycukor, megszilárduló, szerecsendiót, csomómentesre, tejszínhabbal, tojássárgáját, összekeverjük, felolvasztjuk, besűrűsödjön, almakompótra, összekeverve, tojáskrémhez, belekavarjuk, narancslevet, üvegtálkákba, folyamatosan, fokhagymával, felforraljuk, csöpögtetjük, elkeveredjen, sütőpapírral, egyenletesen, narancshéjat, sütőpapíron,
© 2013 TVN.HU Kft.