Belépés
Őzgerinc sütés nélkül
... darált dió, 2 tojás, 1 csomag babapiskóta.
Elkészítés:
Egy kisebb lábasban forrni teszünk vizet (kb. 2/3-ig). A piskóta kivételével a többi anyagot egy lábasba tesszük, és kevergetve a víz fölött 20 percig gőzöljük. Egy őzgerincformát celofánnal kibélelünk (szétvágott erősebb nylonzacskó is megteszi), úgy, hogy a forma szélein jócskán hagyunk ráhajtást. Vékonyan kizsíroz...
2010-12-06 05:07:09
Legjobb brownies
... vaj, 4 tojás, 2 teáskanál vanília aroma, 40 dkg cukor, 20 dkg rétesliszt, 15 dkg darabokra vágott dió, csipetnyi só.
Elkészítés:
A csokoládét és a vajat kis lángon, gyakran kevergetve felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tojásokat, a vanília aromát, a sót és a cukrot összekeverjük, 8-10 percig mixeljük. Óvatosan belekeverjük a csokis vajat. A lisztet is hozzáadva fény...
2010-12-05 21:22:57
Francia krémes
... tejet, és gőz fölött sűrűre főzzük. A gőzről levéve (de nem lehűtve!) óvatosan hozzákeverjük a 4 tojás kemény habbá vert fehérjét. Visszatesszük a gőz felé és kb. 2 percig folyamatosan kevergetve átgőzöljük.
Tejszínhab: 3 dl tejszínből vagy 2 tejszínhabporból és 3 dl tejből kemény habot verünk (ízlés szerinti cukorral, mert a porhoz nem kell).
Máz összeállítás: Az egyik ...
2010-12-05 19:33:51
Eszterházi torta 1.
... elmozdítjuk a helyéről, különben leragad. A krémhez a pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk, amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk. A megsült tésztakorongokat egy 23 centis tortakarikával kiszúrjuk,...
2010-12-05 18:36:45
Sertéspörkölt
... A paprikát, a paradicsomot megmossuk, húsukat apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat egy lábosban, megpirítjuk benne a hagymát. Félrehúzzuk, hozzákeverjük a pirospaprikát és a húst. Kevergetve megpirítjuk, alá öntünk 1 dl vizet. Sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és kb. 1 órát főzzük. Ha a levét elfőné, kevés vizet öntünk alá. Nem s...
2010-12-05 18:30:35
Diós csúcsok
... liszttel beszórt sütőlemezre kis halmokat alakítunk. 170 C?-on 8-10 percig sütjük. A krémhez a tejszínt és a csokoládét tűzön felolvasztjuk úgy, hogy a tejszín ne forrjon. Tűzről levéve kevergetve kihűtjük. Mikor már teljesen kihűlt, robotgéppel habosra verjük. A margarint kihabosítva hozzákeverjük, legvégül a rumot adagoljuk a krémhez. Nyomózsákból kúpokat húzunk, hűtőben dermesz...
2010-12-05 18:05:02
Berlini fánk borsodóval
... porcukor.
Elkészítés:
A vajat kis fazékba tesszük, és egy deci hideg vizet öntünk rá. Egy csipet sóval, 1 kávéskanál cukorral ízesítve felforraljuk, majd csomómentesen belekeverjük a lisztet. Folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg a massza elválik az edény falától. Akkor levesszük a tűzről, és megvárjuk, amíg langyosra hűl. Egyenként belekeverünk 3 nyers tojást. ...
2010-12-05 17:23:33
Diós gesztenyetorta
... töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon), 25 percig sütjük. Ezután 15 fokkal csökkentve a sütés erősségét, még kb. 25 percig sütjük. A töltelékhez a cukrot a vízzel kevergetve felforraljuk.
A vajat vagy margarint vagy sütőmargarint először magában, majd a felengedett, belemorzsolt gesztenyemasszával keverjük habosra. A rummal ízesítjük, majd a szinte tel...
2010-12-05 13:31:24
Somlói galuska recept
... feloldjuk a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, felhígítjuk 1 dl tejjel, majd óvatosan a vaníliás tejhez adjuk. Állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről és belekeverjük az 1 ek. Rama margarint. Hagyjuk majdnem teljesen kihűlni.
Az öntethez a csokit a tejszínbe tördeljük, beleszórjuk a cukrot és lassú tűz...
2010-12-05 12:05:50
Gombaragu kuszkusszal
... vöröshagymát, majd ráteszem a gombát. Jöhet a felszeletelt zöld- és pirospaprika. Megsózom, borsikafűvel meghintem, pici színes őrölt borsot is adok hozzá (ízlés szerinti mennyiségben). Kevergetve addig párolom, amíg a leve el nem párolog. Ekkor adok hozzá apróra zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, beledarabolom a paradicsomot is, és felengedem a fehérborral. Készre pá...
2010-12-05 00:52:03
1 2 3 ............309 310 311 312 .......467 468 ......622 623 624 
Címkék: kisebb lábasban, piskóta kivételével, többi anyagot, lábasba tesszük, őzgerincformát celofánnal, forma szélein, vanília aromát, cukrot összekeverjük, csokis vajat, gőzről levéve, kevés tejjel, többi tejet, cukorral felforraljuk, tojásos masszát, habosra kevert, megsült tésztakorongokat, paradicsomot megmossuk, fokhagymával ízesítjük, levét elfőné, csokoládét tűzön, margarint kihabosítva, rumot adagoljuk, deci hideg, csipet sóval, massza elválik, edény falától, sütés erősségét, vízzel kevergetve, vajat vagy, rummal ízesítjük, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, vaníliás tejhez, tejszínbe tördeljük, felszeletelt zöld-, tejszínhabporból, tésztakorongokat, gesztenyetorta, felforrósítjuk, tortakarikával, őzgerincformát, összekeverjük, sütőmargarint, felolvasztjuk, beledarabolom, petrezselymet, pirospaprikát, sertéspörkölt, visszatesszük, hozzákeverjük, előmelegített, csomómentesen, paradicsomot, belekeverjük, felszeletelt, fokhagymával, összeállítás, vöröshagymát, felforraljuk, belekeverünk, folyamatosan, mennyiségben,
© 2013 TVN.HU Kft.