|
|
|
... és a fehérborral együtt turmixban pürésítjük. Elkészítjük a vajas rántást: a vajat felolvasztjuk, ráhintjük a lisztet, elkeverjük a vajjal és néhány percen át, lassú tűzön, állandóan kevergetve melegítjük. Több részletben hozzáadjuk a tejet, keverjük folyamatosan, hogy csomómentes legyen. Közepes lángon besűrítjük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgá... |
2010-04-20 07:12:22 |
|
|
|
|
|
|
... letakarva kelesszük meg. Keverjük át, és kevés forró olajban süssünk belőle kissé vastagabb palacsintákat. A krémhez olvasszuk fel a vajat, keverjük bele a lisztet, majd apránként, állandóan kevergetve öntsük hozzá a tejet, és főzzük sűrűre. Keverjük bele a cukrot meg a tejszínt, és hűtsük ki. Keverjük habosra a mascarponéval, majd lazán forgassuk bele a friss szedret, és a reszel... |
|
2010-04-20 07:11:17 |
|
|
|
|
|
|
... Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 5 percig forraljuk. Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel és egy-két ... |
2010-04-19 19:09:16 |
|
|
|
|
|
|
... és az összes fűszert, a petrezselyemzöld kivételével. Puhára főzzük. A lisztet 1/2 dl vízzel és a megmaradt kefírrel simára keverjük, majd a forrásban lévő levesbe öntjük. Folytonosan kevergetve legalább 5 percig forraljuk. A sajtos gombócmasszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, és a forrásban lévő levesbe tesszük. Legalább 10 percig, kis lángon forraljuk. Egy gombócot... |
|
2010-04-19 18:55:02 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított és feldarabolt húst dolgozzuk össze a cukorral, a fűszerkeve... |
|
2010-04-19 17:25:08 |
|
|
|
|
|
|
... és a sárgájukat egy kisebb fazékban kézi habverővel csomómentesre keverjük a cukorral, az étkezési keményítővel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a kókuszreszelék 2/3-át, azaz 10 dkg-ot, és kevergetve mérsékelt tűzön 5-8 perc alatt sűrűre főzzük. A megfőtt krémet levesszük a tűzről, és azonnal belelöttyintjük a rumot, beledobjuk a vajat, és robotgéppel 5-8 percen át keverjük, hogy hamar... |
2010-04-19 16:14:35 |
|
|
|
|
|
|
... frissen reszelt sajt,
nagy csokor petrezselyem,
só,
őrölt bors
Elkészítés:
Serpenyőben vajat olvasztokk, beleteszem a t... |
2010-04-19 12:42:00 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanalanként a vajba vegyítjük. A krémet a tésztára kenjük, és kb. 4 órára hűtőbe tesszük.
A feldarabolt fehér csokoládét és kókuszzsírt (vagy va... |
2010-04-18 21:21:22 |
|
|
|
|
|
|
... percig főzzük.
Közben a hagymát megtisztítjuk, és kockára vágjuk.
A vajat vagy margarint megforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk. Meghintjük a liszttel, és állandóan kevergetve 1 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és a levessel.
A mártást kb. 5 percig főzzük. A zöldborsót forrásban lévő, sós vízben kb. 10 percig főzzük.
A zöldfűszereket megmossuk, é... |
2010-04-18 08:59:12 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál ecet
víz, só, bors, cukor, olaj
egy fej saláta és paradicsom a díszítéshez
A csirkemellet apróra kockázva megfőzzük.
A rizst nagy edényben, óvatosan kevergetve, hogy össze ne törjön, ételízesítős vízben főzzük.
Leszűrjük, hagyjuk mindkettőt kihűlni.
Ezalatt apróra vágjuk a zöldhagymát és a paradicsom húsos részét, megőröljük a mogyorót... |
2010-04-18 08:13:21 |
|
|
|
|