Belépés
Mézes-mandulás mini torták
... kivajazott, cakkos szélű formákba tesszük, és az aljukat villával megszurkáljuk. Az őrölt mandulát és a kukoricakeményítőt összekeverjük. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd kevergetve hozzáadjuk a mandulás keményítőt. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és a krémhez adjuk. A krémet a 4 tésztalapra kenjük, mandulaforgácssal megszórjuk, és a forgácsokat ...
2006-10-02 07:08:19
Mandulás-grízes kocka
... (hámozott)




ELKÉSZÍTÉS

A tejet a sóval felforraljuk, beleszórjuk a darát, megkeverjük, és 8 percig kislángon főzzük. Levesszük a tűzről, állandóan kevergetve hozzáadjuk a lágy vajat, egyenként a tojássárgákat, a mandulaaromát, a cukrot és a mézet. 20x20 cm-es tűzálló tálat kivajazunk, és beleöntjük a tésztát. 5 cm-es kockákra vágjuk, mindeg...
2006-10-02 06:56:42
Mandulás-citromos puding
... felforraljuk, a briósra öntjük, és 10 percig állni hagyjuk. A citrom héját lereszeljük, a fél levét kinyomjuk. A kandiscukrot 2 evőkanál vízzel felforraljuk, majd kislángon, állandóan kevergetve 5 percig főzzük, míg karamellizálódik. Levesszük a tűzről, 1 teáskanál citromlét keverünk bele, fém pudingformába öntjük, és néhányszor körbemozgatjuk a formát, hogy ne csak az aljára, han...
2006-10-02 06:55:03
Mandulaleves
... mandula (őrölt)
4 evőkanál cukor
8 mandulás keksz
2 kávéskanál őrölt fahéj



ELKÉSZÍTÉS

A tejet mély lábasban felforraljuk, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a mandulát, a cukrot és 4 kekszet. Addig keverjük, amíg minden feloldódik, és sima folyadékot kapunk. Kislángon 10 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. Fahéjjal megszórju...
2006-10-02 06:50:34
Málnás kosár
... formából, levesszük a babokat és az alufóliát, és kihűtjük. A krémhez felforraljuk a tejet. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és apránként, kevergetve a tejbe öntjük. Sűrűre főzzük, a mandulaaromával ízesítjük, és a kihűlt „kosár” aljára simítjuk. A málnával megszórjuk. A tortazselét előírás szerint elkészítjük, és a málna tetejére öntjük....
2006-09-28 07:54:03
Körtés charlotte
... tejszín
csokoládédarabkák



ELKÉSZÍTÉS

Előző nap kell elkezdeni! A krémhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A kis darabokra tört csokoládét a tejben megolvasztjuk, simára keverjük, majd állandóan kevergetve kislángon a tojáshoz adjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd a krémbe dolgozzuk, kihűtjük, végül a habbá vert tejszínhez ...
2006-09-25 07:00:34
Krémsajtos sütemény
... díszítéshez:
porcukor
citrom (héja)
málna
mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

15 dkg cukrot, a keményítőt, 2,5 dl tejet fakanállal simára keverünk, majd kislángon, kevergetve, sima masszává főzzük. A tejszínt és a krémsajtot habosra keverjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a meleg, cukros tejet. 4 tojássárgáját a citromhéjjal kikeverün...
2006-09-25 06:55:23
Szilvalekvár
... a cukrot, a mézet, és a forró sütőbe toljuk. Anélkül, hogy kevergetnénk, takaréklángon kb. hat óráig sütjük. Végül a lábast a sütőből a nyílt lángra áttesszük, és a lekvárt most már kevergetve, 15-20 percig főzzük. Üvegekbe vagy mázas edényekbe töltve meleg helyen hagyjuk kihűlni, csak utána zárjuk le.

Vigyázat: ha a sülés során akárcsak egyszer is megkeverjük, a lekvár...
2006-09-22 18:41:49
Juharszirupos torta
... juharszirup
2,5 dkg liszt



ELKÉSZÍTÉS

A tésztát gyümölcstortaformába tesszük, az alját villával megszurkáljuk. Habverővel felverjük a tojásokat, majd állandóan kevergetve, apránként hozzáadjuk a sűrített tejet, a szirupot és a lisztet. A keveréket a tésztára öntjük, és meleg sütőben 25-30 percig sütjük. (A töltelék süljön meg, de belül puha ma...
2006-09-14 07:38:06
Juharszirupos fondü
... A bort, a szirupot, a narancs levét és héját, a fahéjdarabkákat, a szegfűszeget felforraljuk. A keveréket áttörjük, és közepes tűzön addig főzzük, míg szirup sűrűségű lesz. Állandóan kevergetve beleöntjük a málnaszörpöt és a rumot. A gyümölcsöket és a piskótadarabokat ebbe mártogatva fogyasztjuk.


- Érdemes először a gyümölcsöket elfogyasztani, és utána a piskótát....
2006-09-14 07:37:04
1 2 3 ............311 312 .......467 468 ......618 619 620 622 623 624 
Címkék: aljukat villával, őrölt mandulát, cukorral fehéredésig, mandulás keményítőt, tojásfehérjét csipetnyi, krémhez adjuk, sóval felforraljuk, lágy vajat, briósra öntjük, citrom héját, tejet mély, krémhez felforraljuk, tejbe öntjük, mandulaaromával ízesítjük, kihűlt „kosár”, málnával megszórjuk, tortazselét előírás, málna tetejére, cukorral habosra, tejben megolvasztjuk, tojáshoz adjuk, zselatint hideg, krémbe dolgozzuk, habbá vert, krémsajtot habosra, citromhéjjal kikeverün, forró sütőbe, nyílt lángra, lekvárt most, sülés során, alját villával, sűrített tejet, tésztára öntjük, töltelék süljön, narancs levét, szegfűszeget felforraljuk, keveréket áttörjük, piskótadarabokat ebbe, gyümölcsöket elfogyasztani, karamellizálódik, piskótadarabokat, mandulaaromával, fahéjdarabkákat, körbemozgatjuk, összekeverjük, juharszirupos, megszurkáljuk, tojássárgákat, takaréklángon, tojássárgáját, mandulaaromát, tojásfehérjét, megolvasztjuk, elfogyasztani, pudingformába, málnaszörpöt, felforraljuk, szilvalekvár, szegfűszeget,
© 2013 TVN.HU Kft.