|
|
|
... kivajazott, cakkos szélű formákba tesszük, és az aljukat villával megszurkáljuk. Az őrölt mandulát és a kukoricakeményítőt összekeverjük. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd kevergetve hozzáadjuk a mandulás keményítőt. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és a krémhez adjuk. A krémet a 4 tésztalapra kenjük, mandulaforgácssal megszórjuk, és a forgácsokat ... |
2006-10-02 07:08:19 |
|
|
|
|
|
|
... (hámozott)
só
ELKÉSZÍTÉS
A tejet a sóval felforraljuk, beleszórjuk a darát, megkeverjük, és 8 percig kislángon főzzük. Levesszük a tűzről, állandóan kevergetve hozzáadjuk a lágy vajat, egyenként a tojássárgákat, a mandulaaromát, a cukrot és a mézet. 20x20 cm-es tűzálló tálat kivajazunk, és beleöntjük a tésztát. 5 cm-es kockákra vágjuk, mindeg... |
|
2006-10-02 06:56:42 |
|
|
|
|
|
|
... felforraljuk, a briósra öntjük, és 10 percig állni hagyjuk. A citrom héját lereszeljük, a fél levét kinyomjuk. A kandiscukrot 2 evőkanál vízzel felforraljuk, majd kislángon, állandóan kevergetve 5 percig főzzük, míg karamellizálódik. Levesszük a tűzről, 1 teáskanál citromlét keverünk bele, fém pudingformába öntjük, és néhányszor körbemozgatjuk a formát, hogy ne csak az aljára, han... |
2006-10-02 06:55:03 |
|
|
|
|
|
|
... mandula (őrölt)
4 evőkanál cukor
8 mandulás keksz
2 kávéskanál őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A tejet mély lábasban felforraljuk, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a mandulát, a cukrot és 4 kekszet. Addig keverjük, amíg minden feloldódik, és sima folyadékot kapunk. Kislángon 10 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. Fahéjjal megszórju... |
|
2006-10-02 06:50:34 |
|
|
|
|
|
|
... formából, levesszük a babokat és az alufóliát, és kihűtjük. A krémhez felforraljuk a tejet. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és apránként, kevergetve a tejbe öntjük. Sűrűre főzzük, a mandulaaromával ízesítjük, és a kihűlt „kosár” aljára simítjuk. A málnával megszórjuk. A tortazselét előírás szerint elkészítjük, és a málna tetejére öntjük.... |
|
2006-09-28 07:54:03 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
csokoládédarabkák
ELKÉSZÍTÉS
Előző nap kell elkezdeni! A krémhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A kis darabokra tört csokoládét a tejben megolvasztjuk, simára keverjük, majd állandóan kevergetve kislángon a tojáshoz adjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd a krémbe dolgozzuk, kihűtjük, végül a habbá vert tejszínhez ... |
2006-09-25 07:00:34 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez:
porcukor
citrom (héja)
málna
mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
15 dkg cukrot, a keményítőt, 2,5 dl tejet fakanállal simára keverünk, majd kislángon, kevergetve, sima masszává főzzük. A tejszínt és a krémsajtot habosra keverjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a meleg, cukros tejet. 4 tojássárgáját a citromhéjjal kikeverün... |
2006-09-25 06:55:23 |
|
|
|
|
|
|
... a cukrot, a mézet, és a forró sütőbe toljuk. Anélkül, hogy kevergetnénk, takaréklángon kb. hat óráig sütjük. Végül a lábast a sütőből a nyílt lángra áttesszük, és a lekvárt most már kevergetve, 15-20 percig főzzük. Üvegekbe vagy mázas edényekbe töltve meleg helyen hagyjuk kihűlni, csak utána zárjuk le.
Vigyázat: ha a sülés során akárcsak egyszer is megkeverjük, a lekvár... |
2006-09-22 18:41:49 |
|
|
|
|
|
|
... juharszirup
2,5 dkg liszt
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát gyümölcstortaformába tesszük, az alját villával megszurkáljuk. Habverővel felverjük a tojásokat, majd állandóan kevergetve, apránként hozzáadjuk a sűrített tejet, a szirupot és a lisztet. A keveréket a tésztára öntjük, és meleg sütőben 25-30 percig sütjük. (A töltelék süljön meg, de belül puha ma... |
2006-09-14 07:38:06 |
|
|
|
|
|
|
... A bort, a szirupot, a narancs levét és héját, a fahéjdarabkákat, a szegfűszeget felforraljuk. A keveréket áttörjük, és közepes tűzön addig főzzük, míg szirup sűrűségű lesz. Állandóan kevergetve beleöntjük a málnaszörpöt és a rumot. A gyümölcsöket és a piskótadarabokat ebbe mártogatva fogyasztjuk.
- Érdemes először a gyümölcsöket elfogyasztani, és utána a piskótát.... |
2006-09-14 07:37:04 |
|
|
|
|