|
|
|
Egytál ételek, bográcsos finomságok
Inyesmester: (ős)-magyar ételek, receptek /
A magyar őstörténeti gyökerű gasztronómia pontosan az egytál-ételek terén nyeri el a csúcspontját. Hiszen a töltött káposztától a sűrű lebbencsig, a "fordított kásától" - mely attól fordított, hogy a jó... |
2014-09-23 21:16:01 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
1.\tA krumplit főzzük meg sós vízben. Ha megfőtt (de nem szétfőtt) öntsük le a vizet, és lefedve hagyjuk kihűlni. Így könnyebb hámozni és kevésbé törik.
2.\tAz öntethez keverjük össze mini kézi habverővel a tejfölt, citrom levét, a citromhéjat, az olajat és a tormát. Ízesítsük sóval és őrölt borssal, majd adjuk hozzá a bőséges mennyiségű aprított... |
|
2009-06-04 16:23:51 |
|
|
|
|
|
|
... szárított körömvirágot az olajjal együtt 20 percig gyenge tűzön főzzük. Átszűrjük, a virágokat kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a méhviaszt, és kis lángon megolvasztjuk. Levesszük tűzről, és addig keverjük, amíg sima keveréket kapunk. Közben hozzáadjuk az illóolajat. Tégelyben, hűvös helyen tároljuk.
...............Égési sebre: A kisebb, nyílt sebek és sérülések gyógyulását se... |
2009-02-20 12:58:24 |
|
|
|
|
|
|
... szárított körömvirágot az olajjal együtt 20 percig gyenge tűzön főzzük. Átszűrjük, a virágokat kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a méhviaszt, és kis lángon megolvasztjuk. Levesszük tűzről, és addig keverjük, amíg sima keveréket kapunk. Közben hozzáadjuk az illóolajat. Tégelyben, hűvös helyen tároljuk.
Égési sebre: A kisebb, nyílt sebek és sérülések gyógyulását segít... |
|
2009-01-08 18:25:44 |
|
|
|
|