Regisztráció  Belépés
Bergándói Farfalle
... kakukkfő
Olaj
40 dkg masni tészta

Elkészítés:

Olajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott karajt.
Pirítsuk meg kissé, majd keverjük hozzá a kockára vágott mellet és pirítsuk körülbelül 3-4 percig. Ez
után adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott gombát. Fonnyasszuk meg a gombákat, ízesítsük sóval,...
2010-06-05 15:32:47
Meggyes tejfölös piskóta
... vaníliás cukor
2 tojás
30 dkg finomliszt
3 dl tejföl
1 sütőpor
1 üveg magozott meggy

Elkészítése:

A tojásokat, a cukrokkal és a vajjal habosra keverjük.
Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet.

24 × 39 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,
elsimítjuk, és a lecsepegtet...
2010-06-05 12:37:01
Hortobágyi húsos palacsinta
... Készítsük el a palacsintákat, tartsuk tálalásig melegen.
2. A paprikás csirkét melegítsük meg. A csirkehúst vegyük ki a szaftból, késsel-villával csontozzuk ki, és vágjuk apróra. Keverjük össze annyi szafttal, hogy ne legyen túl száraz, de túl folyós sem.
3. Az egyes palacsinták közepére osszunk el téglalap alakzatban 2-2 ek szaftos húst. A palacsinta két szélét ki...
2010-06-05 09:05:24
Alaptészta & variációk
... le.

Hozzávalók

* 15 dkg liszt
* 1 tojás
* 3 dl tej
* 1 csipet só
* 1 ek olaj
* szódavíz

Elkészítés

1. Keverjük el a tojást, a tejet és a lisztet egy kézi-turmixszal vagy robotgéppel vagy ha nincs, mini kézi habverővel. Adjunk annyi szódavizet hozzá, hogy a massza legyen tejszín sűrűségű...
2010-06-05 09:03:12
Epertiramisu
... citromfű

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 10 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kis darabokra vágjuk.

A citromlevet felforraljuk a vaníliás cukorral. Belekeverjük a likőrt, és mély tányérba öntjük. A babapiskóták felét megforgatjuk ebben a lében, és kibéleljük velük egy lapos tál alját. A mascarponét simára keverjük a joghurt...
2010-06-05 00:14:09
Túrós sütemény
... tojás

Elkészítés:
Egy keverőtálba tesszük a túrót, a vajat és villával összedolgozzuk. Hozzáadjuk a pudingport, a cukrot a citromlét, a citrom reszelt héját és a lisztet. Gépi habverővel jól összekeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzá adva addig keverjük, míg igazán krémes állagot nem kapunk. Kivajazott és lisztezett tepsiben lassú tűzön, kb.180 fokon 40 - 45 p...
2010-06-04 19:24:32
Erdei gombás rizottó
... felmelegítünk, az összeaprított sonkahagymát és a fokhagymát puhára pároljuk benne.
3. Hozzáadjuk a (mosatlan!) rizst, üvegesre pirítjuk, majd felengedjük a borral, közben folyamatosan keverjük.
4. Miután a rizs a bort magába szívta, a forró alapléből kanalazunk a rizshez és megállás nélkül keverjük. Addig folytatjuk ezt a folyamatot, míg a rizsszemek al dentére fő...
2010-06-04 18:17:07
Francia mákos szelet
... vaníliás pudingpor
* 7 dl tej

Tetejére:

* 15 dkg dió
elkészítés

Mákos piskótatészta készítése:

1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet, és az olajat. Hozzáadjuk a mákot is.
2. A tojásfehérjét habbá verjük és felváltva a sütőporral elkevert liszttel, lazán beledol...
2010-06-04 18:08:48
Szalonnával töltött rántott ka
... megtisztított újhagymát pedig karikázzuk fel. A leöblített salátaleveleket töröljük szárazra, és tépkedjük falatnyi darabokra. Az ecetet ízesítsük sóval, borssal és kb. 1/2 teáskanál cukorral. Keverjük bele az olajat, majd adjuk hozzá a retket, az újhagymát és a salátát.
2. Teflonserpenyőben, zsiradék nélkül süssük ropogósra a szalonnaszeleteket. A kiklopfolt húst sózzuk, bor...
2010-06-04 17:38:51
5 vendégváró finomság
... csomag mirelit steak burgonyát. Két nagy pohár tejfölt borítsunk bele egy ízléses kis tálkába, reszeljünk bele egy gerezd fokhagymát, majd szórjuk meg sóval, borssal és zöldfűszerekkel, és keverjük össze, ez lesz a dip. Hagyjuk kicsit állni a hűtőben tálalás előtt, hogy jobban összeérjenek az ízek. A zeller- és répacsíkokat valamint a krumplit mártogassuk a fűszeres tejfölbe, és n...
2010-06-04 17:33:35
1 2 3 ................1639 1640 ........2451 2452 2453 2458 2459 ........3277 3278 3279 
Címkék: Bergándói Farfalle, apróra vágott, vékony csíkokra, kockára vágott, vékony szeletekre, vajjal habosra, sütőporral elkevert, paprikás csirkét, csirkehúst vegyük, egyes palacsinták, kézi-turmixszal vagy, massza legyen, epret megmossuk, citromlevet felforraljuk, vaníliás cukorral, babapiskóták felét, mascarponét simára, keverőtálba tesszük, citrom reszelt, tojásokat egyenként, összeaprított sonkahagymát, fokhagymát puhára, bort magába, forró alapléből, tojások sárgáját, tojásfehérjét habbá, leöblített salátaleveleket, ecetet ízesítsük, kiklopfolt húst, gerezd fokhagymát, hűtőben tálalás, krumplit mártogassuk, fűszeres tejfölbe, salátaleveleket, zöldfűszerekkel, összedolgozzuk, összekeverjük, felmelegítünk, palacsintákat, piskótatészta, összeaprított, tojásfehérjét, megtisztítjuk, megtisztított, felforraljuk, összeérjenek, babapiskóták, folyamatosan, belekeverjük, megforgatjuk, sonkahagymát, sütőpapírral, epertiramisu, répacsíkokat, félreteszünk, mascarponét, szalonnával, robotgéppel, fonnyasszuk, mártogassuk,
© 2013 TVN.HU Kft.