Regisztráció  Belépés
Fahéjas-mézes sütemény
... formába simítjuk. Langyos sütőben 1 órát sütjük. Amikor kész, tálra borítjuk, és tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle. A mázhoz a porcukrot a tojásfehérjé...
2006-09-12 15:25:32
Fahéjas-kávés kalács
... evőkanál kávé



ELKÉSZÍTÉS

2 tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük. A vajat, 2 tojássárgáját, 2 tojást, a fahéjat és a cukrot habosra mixeljük. Belekeverjük a lisztet és a keményítőt, simára keverjük, majd hozzáadjuk a habot. Kivajazott, lisztezett hosszúkás formába öntjük, meleg sütőben kb. 20 percig sütjük, majd langyos sütőben fejezzük be a ...
2006-09-12 15:24:03
Fahéjas cseresznye
... díszítéshez:
cseresznye



ELKÉSZÍTÉS

A kimagozott cseresznyét a kivajazott kis formákba töltjük, és a fahéj felével megszórjuk. A tojássárgákat a joghurttal, a vaníliaaromával és a mézzel habosra keverjük, majd a cseresznyékre öntjük. Meleg sütőben, vízgőzben a krém megszilárdulásáig sütjük. Amikor kész, a kukoricapehellyel és a maradék fahéjja...
2006-09-12 15:21:18
Fahéjas alma narancsmártással
... mindegyik tetejére 1-1 fahéjrudacskát rakunk. Az almákat a gőz fölé tesszük, és lefedve 8 percig főzzük. A szószhoz a joghurtot, a narancslét, az őrölt fahéjat és a vaníliáscukrot habosra keverjük. A kész almákat desszertestálakra osztjuk, a narancsszósszal körülöntjük, mentával díszítjük, és csipetnyi fahéjjal megszórjuk.


Variáció

Ugyanígy készíthetün...
2006-09-12 15:17:02
Fügetorta
... dkg cukorból fél deci vízzel készítsünk karamellt, és öntsük egy közepes tortaforma aljába. Felezzük el a fügéket, és a belsejükkel lefelétegyük a karamellbe. A vajat a maradék cukorral keverjük habosra, dolgozzuk hozzá a tojásokat, apránként szórjuk bele a sütőporral és dióval összekevert lisztet meg a citromhéjat. Öntsük a tésztát a karamellel körbeöntött formába, és 160 C-ra el...
2006-09-12 15:15:54
Epres-pisztáciás piskótatorta
... eper

A díszítéshez:
pisztácia
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A pisztáciát 10 dkg cukorral finomra őröljük. Robotgéppel a vajat és a maradék cukrot habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet, a cukros pisztáciát és a vaníliaaromát is belekeverjük. 22 cm átmérőjű, kipattintható tortaformát kivajazunk, beleöntjük a m...
2006-09-12 07:43:23
Epres-mandulás charlotte
... mandarinlikőr

A díszítéshez:
tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A sajtot, a cukrot és az őrölt mandulát habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mandulás krémbe forgatjuk. A feloldott zselatint is belekeverjük. Charlotte-formát alufóliával kibélelünk. A vízzel, a cukorral és a likő...
2006-09-12 07:42:01
Epres mandulaálom
... marcipánmassza

A díszítéshez:
eper
mandula



ELKÉSZÍTÉS

A sziruphoz 1 dl vizet a cukorral felforralunk. 2 percig kislángon főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a pálinkát. A krémhez a megtisztított eper felét a narancslével turmixoljuk. A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A tejet felforraljuk. Keverőtálban ha...
2006-09-12 07:39:45
Epres kehely ánizslikőrrel
HOZZÁVALÓK:

6 dkg cukor
3 evőkanál ánizslikőr
30 dkg eper
1 dl tejszín
4 mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

A likőrbe keverjük a cukrot, beleforgatjuk az epret, és 10 percig állni hagyjuk. 4 szép szem epret félreteszünk a díszítéshez, a maradékot a tejszínbe keverjük. Kelyhekbe töltjük, a félretett eperszemeket a tetejükre hel...
2006-09-12 07:36:27
Epertulipán
... vaj

A díszítéshez:
mézfűlevél



ELKÉSZÍTÉS

1.
A megtisztított epreket szeletekre vágjuk. A narancslikőrt, a mézet, a bort összeöntjük. (Ne keverjük meg, csak rázogassuk.) Serpenyőben felforraljuk, majd kislángon sűrűre főzzük. Ezt a keveréket az eprekre öntjük, folpackkal letakarjuk, majd 1 óráig állni hagyjuk a hűtőben. A vajat...
2006-09-12 07:33:55
1 2 3 ................1639 1640 ........2458 2459 ........3266 3267 3268 3277 3278 3279 
Címkék: cukrot habosra, kimagozott cseresznyét, fahéj felével, mézzel habosra, cseresznyékre öntjük, krém megszilárdulásáig, maradék fahéjja, őrölt fahéjat, vaníliáscukrot habosra, kész almákat, narancsszósszal körülöntjük, közepes tortaforma, belsejükkel lefelétegyük, maradék cukorral, karamellel körbeöntött, maradék cukrot, cukros pisztáciát, őrölt mandulát, tejszínt kemény, mandulás krémbe, feloldott zselatint, cukorral felforralunk, tűzről levéve, megtisztított eper, narancslével turmixoljuk, tejet felforraljuk, likőrbe keverjük, tejszínbe keverjük, félretett eperszemeket, megtisztított epreket, bort összeöntjük, eprekre öntjük, narancsmártással, zselatinlapokat, vaníliaaromával, narancsszósszal, marcipánmassza, vaníliáscukrot, fahéjrudacskát, megtisztított, narancslikőrt, vaníliaaromát, tojássárgáját, beleforgatjuk, mandarinlikőr, tojássárgákat, kipattintható, cseresznyékre, ánizslikőrrel, tojásfehérjét, tojásfehérjé, lefelétegyük, piskótatorta, narancslével, belekeverjük, eperszemeket, felforraljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.