Regisztráció  Belépés
Eperkrémes bombák
... kibélelt tortaformákba osztjuk a tésztát, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük, majd kihűtjük. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk, 2 tojássárgáját és 1 tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Lassanként belekeverjük a tejet, kislángon felforraljuk, még 2 percig főzzük, végül levesszük a tűzről, és kihűtjük. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá v...
2006-09-12 07:24:11
Egzotikus gyümölcskocsonya
... Amikor kész, a masszát 15x30 cm-es, téglalap alakú formába öntjük, és kihűtjük. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megkocsonyásodjon. A krémhez az agar-agart 7,5 dl vízben feloldjuk, majd belekeverjük a cukrot, felforraljuk, és kevergetve, kislángon 10 percig főzzük. A kókusztejet és a kandiscukrot serpenyőben a cukor feloldódásáig főzzük. Mély tálban a tojásokat villával felverjük, maj...
2006-09-12 07:19:52
Egy tészta - négy torta
... vaj
12,5 dkg cukor
12,5 dkg liszt
a forma kikenéséhez vaj



ELKÉSZÍTÉS

A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Belekeverjük a darabokra vágott vajat, és sima krémmé dolgozzuk. Visszatesszük a vízgőzre, belekeverjük a tojássárgákat, majd a cukrot is hozzáadjuk, és a lisztet beleszitáljuk. A tojásfehérjét kemén...
2006-09-12 07:17:26
Édes ricottakrokett
... 4 órára hűtőbe tesszük lecsöpögni. A fenyőmagot teflonban megpirítjuk. A cukrozott gyümölcsöt apróra vágjuk. Nagy tálban a lecsöpögtetett ricottát, a tejszínt és a citromhéjat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a fahéjat és 1 felvert tojást. Végül a gyümölcsdarabokat, a mazsolát és a fenyőmagot is belekeverjük. 1 órára hűtőbe tesszük, majd 12 golyót formálunk a...
2006-09-12 07:15:42
Csülkös bableves
... majd lisztezett tálcára tesszük. Amikor a leves megfőtt, fűszeres rántást készítünk. A lisztet a forró olajban zsemleszínűre pirítjuk. A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát belekeverjük, pár pillanatig tovább pirítjuk, majd pirospaprikával színezzük. Ezután hideg vízzel gyorsan simára keverjük. Ezzel a rántással sűrítjük a levest, majd amikor újra forr, a csipetkét beles...
2006-09-12 00:12:56
Díszes karácsonyi torta
... gyümölcsöket, a cseresznyét, a gyömbért meg a mazsolát nagy tálba tesszük, ráöntjük a whiskyt, jól összeforgatjuk, lefedjük, és egy éjszakán át hűvös helyen tartjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk egy felvert tojást, egy evőkanál lisztet, és jól összekeverjük. Tovább verve hozzáadjuk a tojásokat, a maradék lisztet, a fűszereket, a darabokra tört diót, a whiskys gy...
2006-09-11 07:31:23
Dióval töltött körte
... vízbe tegyük bele a szegfűszeget, a fahéjat és a fehérbort, forraljuk egy negyed órát, majd öt percre tegyük bele főni a körtéket. Tegyük félre hűlni, és közben készítsük el a tölteléket: Keverjük el a vízben a mézet, a vaníliáscukrot és a reszelt citromhéjat, forraljuk fel, és öntsük a mazsolás dióra. Amikor kihűlt, óvatosan megtöltjük vele a körte belsejét. Az öntethez borostyán...
2006-09-11 07:29:48
Dinnyés ricotta
... díszítéshez:
1 sárgadinnye (zöld)
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tejszínbe keverjük. A ricottát és 2 apróra vágott mentalevelet is beledolgozunk. Sóval, borssal ízesítjük. A dinnyét meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, húsát kis hasábokra vágjuk, és a citromlével együtt ...
2006-09-11 07:25:35
Dinnyés kosárkák
... citrom (reszelt héja)
1 dl tejszín
1,25 dl joghurt
4 kész süteménykosárka



ELKÉSZÍTÉS

A rózsavíz és a méz felét salátástálba öntjük, összekeverjük, folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A joghurtot a citromhéj felével, a maradék rózsavízzel és mézzel habosra keverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejszínből porcukorral vert...
2006-09-11 07:24:43
Diákpalacsinta
... citrom
2 evőkanál cukor
3 dkg vaj



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a tej és a víz felét, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat meg a tojássárgákat, a cukrot, a sót, az olvasztott vajat és a maradék folyadékot. Sima masszává dolgozzuk, és 1 órát állni hagyjuk. A mogyorót, a mandulát é...
2006-09-11 07:23:52
1 2 3 ................1639 1640 ........2458 2459 ........3267 3268 3269 3277 3278 3279 
Címkék: cukorral felforraljuk, cukorral fehéredésig, sóval kemény, masszát 15x30, kandiscukrot serpenyőben, cukor feloldódásáig, tojásokat villával, forma kikenéséhez, darabokra vágott, lisztet beleszitáljuk, tojásfehérjét kemén, fenyőmagot teflonban, cukrozott gyümölcsöt, lecsöpögtetett ricottát, citromhéjat habosra, leves megfőtt, forró olajban, finomra vágott, zúzott fokhagymát, rántással sűrítjük, csipetkét beles, mazsolát nagy, cukorral habosra, felvert tojást, evőkanál lisztet, maradék lisztet, darabokra tört, negyed órát, reszelt citromhéjat, mazsolás dióra, körte belsejét, öntethez borostyán, zselatinlapokat néhány, tejszínbe keverjük, dinnyét meghámozzuk, citromlével együtt, citromhéj felével, maradék rózsavízzel, tejszínből porcukorral, lisztet keverőtálba, olvasztott vajat, maradék folyadékot, gyümölcskocsonya, tojásfehérjéket, süteménykosárka, pirospaprikával, zselatinlapokat, diákpalacsinta, lecsöpögtetett, vaníliáscukrot, ricottakrokett, összeforgatjuk, tojássárgákat, tojásfehérjét,
© 2013 TVN.HU Kft.