Regisztráció  Belépés
Körtés uborkasaláta
... magházat vágjuk ki, majd szeleteljük fel a gyümölcsöt cikkekre, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a papírvékonyságúra gyalult uborkát, a citrom levét, cukrot és ízlés szerint sót. Óvatosan keverjük össze. Egy nagy tányérra tegyünk megmosott fejessaláta-leveleket, tetejére halmozzuk a körtés uborkasalátát, majd pár teáskanálnyi majonézzel csorgassuk meg. Még finomabb, ha pirított dióva...
2006-08-30 23:16:41
Mit kell tudni a cérnaféregről
... diólevél, a borsikafű, a szurokfű, az orvosi zsálya, a majoránna, a levendula és a citromfű is fertőtleníti. A felsorolt gyógynövényekből teakeveréket is lehet készíteni: 1:1 arányban keverjük össze a növényeket, és 2 evőkanálnyit forrázzunk le fél liter vízzel, 20 percig hagyjuk ázni, majd szűrjük le. A teát több részre osztva akkor fogyaszszuk el, amikor feltételezzük, hogy a be...
2006-08-28 18:24:38
Arcápolás mézzel
... következő keveréktől bőrünk szinte azonnal visszanyeri nedvességtartalmát.

Hozzávalók: két evőkanál méz, két evőkanál almalé, két evőkanál virágpor, egy tojássárgája.

Keverjük össze az almalevet a virágporral, rázzuk fel, és pihentessük egy órát! Szűrjük át az egészet egy szitán, hogy megszabaduljunk a pollentől, majd adagoljuk hozzá a többi alkotórészt! Kenj...
2006-08-27 14:01:20
Gulyásleves (kezdőknek)
... Alaposan megmossuk a húst, kis kockákra felvágjuk. Lábasban a zsíron megpirítjuk a hagymát, paprikával meghintjük, átpirítjuk benne a húst, hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot, a sót. Keverjük össze, öntsünk rá vizet, és fedő alatt pároljuk! Mikor a hús már megpuhult, hozzátesszük a felvágott zöldpaprikát, a paradicsomot és a meghámozott, kockákra vágott burgonyát. Ezután felön...
2006-08-25 18:28:00
Édes szalámi
... kakaópor, 5 dkg mazsola, 1 db tojás.

Elkészítése:

Törjük igen apróra a háztartási kekszet, de ne daráljuk. A 25 dkg margarint melegítsük fel, a forrás kezdetekor keverjük hozzá a cukrot és a kakaóport. A keveréket hagyjuk 1 percig forrni. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a tojást és a mazsolát. A masszát öntsük a háztartási kekszre, és keverjük össze. Alufó...
2006-08-25 18:24:56
Tárkonyos zöldségleves
... tejszín, 5 dl víz, só, fehérbors, tárkony, babérlevél, fél citrom, 1 evőkanál tárkonyecet.

Elkészítése:

Az olajban megpirítjuk a zöldségeket, lisztet szórunk rá, és elkeverjük (a lisztet meg is piríthatjuk, így szebb színe lesz). Felöntjük a tejszínnel, majd a vízzel keverés közben. Csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a fűszereket, a fél citromot, és készre fő...
2006-08-24 17:25:43
Málnahabos képviselőfánk
... porcukor.
1. Az olajat kb. 4 dl vízzel együtt fazékba öntjük. Csipetnyi sót szórunk bele, és felforraljuk. Egyszerre beleöntjük az összes lisztet, majd fakanállal, alacsony hőfokon addig keverjük, amíg a tészta az edénytől egy darabban el nem válik.
2. Az égetett tésztát áttesszük keverőtálba, és robotgép habverőjével addig verjük, amíg kissé kihűl. Végül egyenként hozzá...
2006-08-22 17:36:43
Kiállitás vagy verseny ?
... mi a frász vezérel valakit ??
Nem lehetne csak a saját öröm...
2006-08-15 14:23:22
Paprika fokhagymás körözöttel
... krumplinyomón áttörjük. A hagymát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk vagy megreszeljük. A metélőhagymát leöblítjük, ollóval finomra aprózzuk.
2. A juhtúrót, tehéntúrót és a margarint habosra keverjük a mustárral, pirospaprikával, paprikakrémmel, köménymaggal, sörrel és egy tekerésnyi frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a hagymát, a metélőhagymát és az áttört fokhagymát, csak kós...
2006-08-14 20:02:52
Epres-krémes palacsinta
... citromfű-/mentabóbita. A mártáshoz és a töltelékhez: 50 dkg eper, 10 + 5 dkg cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményítő, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 0,5 dl rum.
1. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, lefedjük, 30 percet pihentetjük. Ezután elkeverjük benne az olajat és a rumot; ha túl sűrű volna, egy kevés buborékos ásványvíz...
2006-08-14 20:00:38
1 2 3 ................1634 1635 ........2451 2452 ........3267 3268 3269 
Címkék: gyümölcsöt cikkekre, papírvékonyságúra gyalult, citrom levét, nagy tányérra, körtés uborkasalátát, orvosi zsálya, felsorolt gyógynövényekből, teát több, többi alkotórészt, zsíron megpirítjuk, felvágott zöldpaprikát, háztartási kekszet, forrás kezdetekor, keveréket hagyjuk, masszát öntsük, háztartási kekszre, olajban megpirítjuk, vízzel keverés, összes lisztet, égetett tésztát, frász vezérel, saját öröm, hagymát meghámozzuk, metélőhagymát leöblítjük, margarint habosra, tekerésnyi frissen, áttört fokhagymát, palacsintákhoz simára, kevés buborékos, gyógynövényekből, pirospaprikával, megszabaduljunk, paprikakrémmel, palacsintákhoz, képviselőfánk, cérnaféregről, feltételezzük, metélőhagymát, uborkasalátát, krumplinyomón, csomómentesre, köménymaggal, uborkasaláta, megreszeljük, habverőjével, zöldségleves, paradicsomot, teáskanálnyi, zöldpaprikát, felforraljuk, tojássárgája, evőkanálnyit, fertőtleníti, teakeveréket, hozzátesszük, fejessaláta, zöldségeket, megpirítjuk, köménymagot, visszanyeri, fogyaszszuk, virágporral,
© 2013 TVN.HU Kft.