|
|
|
... krémeket.
Otthon legegyszerűbben mechanikai bőrradírt készíthetünk. Szükséges hozzá valamilyen finomabb szemcséjű magőrlemény, például dió, mandula, zabpehely, vagy jó minőségű tengeri só, barna cukor. Keverjük ezeket növényi olajba, joghurtba vagy kefirbe. Az így kapott sűrű masszát finoman körkörös mozdulatokkal vigyünk fel a bőrre, majd töröljük le. Érzékeny bőrűek n... |
2021-08-31 21:00:57 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, egyenként kb. 12 percig sütjük. Ha kihűltek, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk. A krémhez a Ramát a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd az előzőekhez adjuk. A krémet a két tésztalap közé kenjük. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk és a cuk... |
|
2018-06-25 18:02:49 |
|
|
|
|
|
|
... tejben megfőzve, és ha kihűlt, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukorral kikeverve. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejből liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Olvasztott csokival díszítjük... |
2018-06-25 16:01:29 |
|
|
|
|
|
|
... margarin)
2 tojás
1 csésze (240 ml) tejszín
Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Megkenjük a serpenyőt vajjal vagy margarinnal.
Egyenletes masszává keverjük a tésztához valókat - konyhai robotgéppel, mixerrel, vagy kézzel/kanállal. Fontos, hogy a lehető legkisebb mértékben dolgozzuk meg, mert a túlzott keverés elrontja a sütemény szel... |
|
2018-04-26 11:54:30 |
|
|
|
|
|
|
... tetejére)
3 evőkanál szezámmag
Elkészítés
1. Belehelyezzük az összes tésztához valót (a szezámmagot és plusz tojást leszámítva mindent) egy tálba, és kanállal addig keverjük, míg homogén keveréket nem kapunk. Egy óráig a hűtőben tároljuk.
2. Előmelegítjük a sütőt (200 fok) és pergamennel kibéleljük a tepsit.
3. A hideg tésztapépből szilva nagyságú kö... |
|
2018-04-26 11:49:47 |
|
|
|
|
|
|
... nem válik az edény falától.
Majd a tűzről levéve 1 percig pihentetjük. A szoba hőmérsékletű tojásokat egyenként adjuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Minden egyes tojással külön kikeverjük a tésztát.
Két kanál segítségével diónyi méretű tésztákat formázunk és bő olajban 160-170 fokon kisütjük.
Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, mert sülés közben megnőnek.... |
2018-01-16 11:23:22 |
|
|
|
|
|
|
... sárgájával és a cukorral vízgőz felett állandó kevergetés mellett megmelegítjük. levesszük a vízgőzről és folyamatosan habosítjuk. Ezalatt a massza ki is hűl.
A lisztet a kakaóporral elkeverjük, majd a kihűlt tojásos habhoz keverjük, majd az olajat is belecsorgatjuk.
Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amiko... |
2017-09-09 22:43:44 |
|
|
|
|
|
|
... sebességre. Mire kész a habunk már csak egy ugrásra leszünk nirvánától. A hab elkészültével hozzáadjuk előbb a cukoros-sárgás elegyet majd a lisztet és megint kivédünk egy FifikásPontot - nem úgy keverjük mint a vizsga előtti utolsó kávénkat, remegő kézzel és kontrollálatlan mozdulatokkal, remegő arcéllel hanem úgy mint egy átdorbézolt éjszaka után az első kávénkat. Szépen óvatosa... |
2017-05-26 08:39:08 |
|
|
|
|
|
|
... méretű)
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
A tálaláshoz
1 teáskanál akácméz
A banánt egy kisebb edénybe helyezzük.
Villával összetörjük.
Hozzáadjuk a tojást, és jól összekeverjük az előzőleg összetört banánnal.
Hozzáadjuk a fahájat is, és ezzel is átkeverjük a banános tojást.
Egy serpenyőt kissé felmelegítünk, és kb. egy fagylaltoskanálnyi (50ml) ma... |
2017-02-07 09:11:02 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 ek tejföl
0.5 cl rum, vagy pár csepp aroma
bő fél liter étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporos lisztet. Lisztezett ké... |
2017-01-04 12:04:51 |
|
|
|
|