|
|
|
... narancslekvár
2 tk reszelt narancshéj
mogyoróolaj
elkészítés
A lisztet, a sütőporral, a sóval, és szerecsendióval kétszer átszitáljuk.
Majd egy habverővel addig keverjük a tojásokat, kanalanként hozzáadva a cukrot, míg krémes-fehér nem lesz.
A tojásos masszába belekeverjük: a tejfölt, a tejet, vajat, lekvárt, a narancshéjat, és összedolgo... |
2011-01-10 11:35:23 |
|
|
|
|
|
|
... keverés mellett forraljuk fel, míg a savó kezd kicsapódni és a túró nyúlóssá válni. Ekkor sûrû szövésû szûrőbe tesszük, hogy a savó lecsöpögjön.
=A masszát összekeverjük a vajjal, a felvert tojással, sóval, szódabikarbónával. Ízlésünk szerint fûszerezzük - paprikás, vöröshagymás, köményes, fokhagymás -, attól függően, hogy milyen sajto... |
|
2010-10-28 04:56:59 |
|
|
|
|
|
|
... narancshéj
* mogyoróolaj
elkészítés
1. A lisztet, a sütőporral, a sóval, és szerecsendióval kétszer átszitáljuk.
2. Majd egy habverővel addig keverjük a tojásokat, kanalanként hozzáadva a cukrot, míg krémes-fehér nem lesz.
3. A tojásos masszába belekeverjük: a tejfölt, a tejet, vajat, lekvárt, a narancshéjat, és összedolgozzuk.... |
2010-08-03 16:05:56 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt a tejben kis cukorral megfuttatjuk. A tészta hozzávalóiból lágy rétestésztát készítünk. Kb. 30 percig kelesztjük.
2. A porcukrot a szobahőmérsékletű zsírral fehéredésig keverjük.
3. A megkelt és kinyújtott tésztát ezzel a masszával megkenjük, beigli formára feltekerjük. 4 cm-es darabokra vágjuk, és teflon tepsibe rakjuk (vagy kerek lábasba, aminek nem műan... |
|
2010-07-31 08:13:03 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt a tejben kis cukorral megfuttatjuk. A tészta hozzávalóiból lágy rétestésztát készítünk. Kb. 30 percig kelesztjük.
2. A porcukrot a szoba-hőmérsékletű zsírral fehéredésig keverjük.
3. A megkelt és kinyújtott tésztát ezzel a masszával megkenjük, beigli formára feltekerjük. 4 cm-es darabokra vágjuk, és teflon tepsibe rakjuk (vagy kerek lábasba, aminek nem műa... |
|
2010-07-27 22:11:56 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt a tejben kis cukorral megfuttatjuk. A tészta hozzávalóiból lágy rétestésztát készítünk. Kb. 30 percig kelesztjük.
2. A porcukrot a szoba-hőmérsékletű zsírral fehéredésig keverjük.
3. A megkelt és kinyújtott tésztát ezzel a masszával megkenjük, beigli formára feltekerjük. 4 cm-es darabokra vágjuk, és teflon tepsibe rakjuk (vagy kerek lábasba, aminek nem műa... |
2010-07-27 17:17:16 |
|
|
|
|
|
|
...
A fokhagyma legértékesebb frissen, megtisztítani és fogyasztani. Ha főzzük, a fokhagymát egészben tesszük a levesbe. Ha darabolva tesszük a rántásba, csak dobjuk bele, és máris keverjük el a főzelékkel, ne hagyjuk a zsíron pirulni, mert megkeseredik.( és ami fő, hatását veszíti)
Fogyaszthatjuk a fokhagyma kicentrifugázott levét is, de a... |
2009-01-11 13:35:00 |
|
|
|
|
|
|
... Turmixgép poharába tesszük az ananászdarabkákat. Rászórjuk a sót és a cukrot, majd a citromlével megöntözve pépesre zúzzuk. Ezután hozzáöntjük a tejszínt valamint az ananászlevet, és addig keverjük, amíg habos, egynemû masszát nem kapunk. A fagylaltgép tartályába beöntjük és megfagyasztjuk. (Cukor helyett kevés mézzel is készíthetjük, de arra vigyázzunk, hogy ne édesítsük túl... |
2008-06-05 00:08:15 |
|
|
|
|
|
|
... --0,25 dl sárgarépalé (egy fél, közepes méretű répából)
--1,5 dl uborkalé (egy fél, nagy uborkából)
ELKÉSZÍTÉSE:
Búzafűprésen nyomjuk át az alapanyagokat, keverjük össze, és frissen fogyasszuk.
--Erőkoktél
Hozzávalók 4 személyre:
--0,5 dl búzafűlé
--1,5 dl friss almalé (2 db almából)
ELKÉSZÍT... |
2008-03-03 10:50:59 |
|
|
|
|
|
|
... tûnhet, mint a kétségbeesett ember csöndje.
depresszió Nem szabad elsiklani tehát felette, mert a cselekvésképtelenség állapotában az ember segítséget sem tud kérni, ugyanakkor ne keverjük össze pillanatnyi rosszkedvünket a klinikai állapottal, és legfőképpen ne kapkodjunk pirulákat jó kedélyünk helyreállítására...
Napokig
Különbözőe... |
2008-01-03 10:51:27 |
|
|
|
|