|
|
|
... fej lila hagyma
pár szelet bacon
só
bors
Elkészítés:
A csirkecombokat forgójuknál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A káposztát kicsit átmossuk, alaposan kicsavarjuk, majd kicsit késsel összevágjuk. Egy jénai aljába halmozzuk, majd a szálasra vágott lila hagymát elosztjuk rajta. Rápakoljuk a húsdarabokat, a megmosott és magházától megfosztott almákat g... |
2022-01-08 17:38:48 |
|
|
|
|
|
|
... tartani.
Ha otthon daráljuk meg a húst, előzőleg megmossuk, az inakat eltávolítjuk
és apróra felvágjuk. A zsemléket vízben (vagy tejben) megáztatjuk, nagyon
jól kicsavarjuk, szétmorzsoljuk (vagy a hús után ledaráljuk), a húshoz adjuk.
5 dkg zsírt olvasztunk, az olvasztott zsírba beletesszük a finomra vágott
hagymát, kevergetéssel mérsékelt tűzön ... |
|
2019-12-28 10:50:12 |
|
|
|
|
|
|
... ki, ha a mártást és a pitákat is elkészítettük már.
Közben elkészítem a tzatzikit. Az uborkát lereszeljük a héjával együtt. Picit megsózzuk, hagyjuk, hogy levet eresszen és kicsavarjuk. Hozzákeverjük a joghurthoz, majd adunk hozzá 3-4 gerezd áttört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, egy teáskanálnyi citromlevet és ugyanennyi olívaolajat keverünk hozzá. Az egészet jól összed... |
2019-04-05 09:29:26 |
|
|
|
|
|
|
... majd pár percig pároljuk, hogy az alma még roppanós maradjon.
Ezután egészen kihűtjük, majd egy szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük a levét. Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírral együtt, majd egyforma kockákra vágjuk.
Ezután mindegyik tésztakocka közepére teszünk a lecsepegtetett almából, a széleket vékonyan megkenjük felvert tojással, majd... |
|
2018-09-17 23:54:08 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez, a többit kockákra aprítjuk.
A tárkonyt megmossuk, minden szár hegyén hagyunk néhány levelet a díszítéshez, a többit letépkedjük, és apróra vágjuk. A narancsok levét kicsavarjuk.
Az uborkát, a kivit, a tárkonyt, a narancslevet, a citromlevet, a mézet és egy csipet sót a turmixgépbe tesszük, és leturmixoljuk. Poharakba adagoljuk, kiviszeletekke... |
|
2018-08-09 14:16:04 |
|
|
|
|
|
|
... paprikakrém, só, kömény, színes bors, majd fokhagyma, és a babérlevelek kerülnek a bográcsba.
Nagyobb lángon az egészet felmelegítjük.
Közben elkészítjük a habarást: a citrom levét kicsavarjuk, hozzákeverjük a tejszínt, a tejfölt, a mustárt.
A felforrt levesbe zöldbabot és zöldborsót teszünk, majd újabb egy-két liter vízzel pótoljuk a levét. Megkóstoljuk, és amennyi... |
2018-08-08 13:01:21 |
|
|
|
|
|
|
... 50 dkg juhtúró (juh sajt)
15-20 dkg füstölt szalonna
tejföl
Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, és a reszelő apró lyukán megreszeljük, picit kicsavarjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a tojást, és apránként a lisztet. A krumpli vizességétől függően változhat a liszt mennyisége, annyit tegyünk, amennyitől galuskaszerű tésztát nyerünk.
Lob... |
2018-07-28 02:37:54 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma,
1 csomag kapor,
1 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál ételecet,
só.
Elkészítés
A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózz... |
2018-07-04 17:53:03 |
|
|
|
|
|
|
... a tepsibe, majd a papírt lehúzzuk a hátáról, mint egy matricát.
7. A tésztát egyenletesen megszórjuk a búzadarával, ez fogja felszívni az alma levét.
8. A reszelt almából kicsavarjuk a levet a markunkkal, és egyenletesen eloszlatjuk. Az almalevet igazságosan elosztjuk a jelenlévők között, és megisszuk.
9. Az almára egyenletesen rászórjuk a 20 dkg kristálycukrot, maj... |
2018-04-17 14:03:59 |
|
|
|
|
|
|
... savanyú almával készül, akkor ízlés szerint egy pici cukrot adhatunk hozzá
Elkészítés:
1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
2. A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, míg elolvad a cukor), majd hozzá... |
2018-04-08 18:05:33 |
|
|
|
|