|
|
|
Sasadi szelet
..Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott sertéskaraj
8 db felezett őszibarackbefőtt
4 db szegfűszeg
4 db szegfűbors
só
őrölt fehérbors
vaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfolom, széleit pár helyen kicsit bevágom, sózom, borsozom. Felhevítem a vajat, beledobom a szegfűszeget és a szegfűborsot, átsütöm benne a hú... |
2010-06-26 18:11:00 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1db kicsontozott, főtt füstölt csülök, 250g csuszatészta, 3db tojás, 2dl tejszín, 1dl tejföl, 30g zsír, 5g őrölt bors, 10g só
A tésztát forró sós vízben megfőzzük. A főzővízből kiszedve, hideg vízzel lemossuk, majd felforrósított zsírban megforgatjuk. A csülökhúst ledaráljuk, összekeverjük a tojások sárgájával, a tejszín egy részével, megborsozzuk, és ráönt... |
|
2010-06-25 17:29:42 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
10 dkg savanyú káposzta, 4 evőkanál rizs, 40 dkg főtt, füstölt, kicsontozott , csülökhús, 1 dl tejföl, 2 tojás, 1 csokor kapor, 1 mokkáskanál só, 1 csomag réteslap (4 lapos), 5-6 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, a mártáshoz: 5 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, 1 kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál pirospaprika, késhegynyi őrölt kömény... |
2010-06-25 17:26:08 |
|
|
|
|
|
|
... egészet kevés langyos vízzel és a köménymaggal összedolgozzuk. Körülbelül fél óráig pihentetjük, kelesztjük, majd négy egyenlő részre daraboljuk. Közben az előzőleg puhára főzött és már kicsontozott csülköt is négy egyenlő részre feldaraboljuk, majd - mint egy gombócba - a tészta közepébe helyezzük, így cipót formálva. A cipókat kizsírozott sütőformában még fél óráig pihentetjük, ... |
|
2010-06-25 17:18:19 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
600 g marhalábszár, 600 g darabolt sertésláb, 600 g sertéslapocka, 600 g kicsontozott sertéscsülök, 400 g vöröshagyma, 200 g sertészsír, 300 g zöldpaprika, 200 g paradicsom, 30 g fokhagyma, 20 g édesnemes paprika, 20 g erős paprika, 2 kg burgonya, Ízlés szerint só, 2 dl Villányi oportó
A villányi pincepörkölt elkészítésének illik megadni a módját: va... |
|
2010-06-25 17:11:20 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
600g kicsontozott csülökhús, 600g marhalábszár, 200g vöröshagyma, 10g fokhagyma, 100g füstölt szalonna, 80g paradicsom, 80g zöldpaprika, 3dl száraz vörösbor, 1dl olaj, 40g só, 20g fűszerpaprika.
Az anyagokat előkészítjük. A húsokat 1x1 cm-es kockákra vágjuk, megmossuk, és a felhasználásig félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk. A vörösh... |
2010-06-25 17:10:17 |
|
|
|
|
|
|
... pirítjuk. A tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát. A lábasban maradt apró káposztát b... |
2010-06-25 14:27:40 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
2db kicsontozott csülök, 150g debreceni kolbász, 150g sajt, 30g só, 5g törött bors, 50g vöröshagyma, 10g fokhagyma, 1dl olaj, 1dl száraz fehérbor.
A kicsontozott csülkök belsejét megsózzuk, megborsozzuk. A szeletelt sajtot és a lángolt kolbászt a húsra helyezve, együtt felcsavarjuk, kötözőspárgával megkötözzük. Külső felületét is besózzuk, megborsozzu... |
2010-06-25 14:22:20 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, és összekeverjük a Piros Arannyal. A szalonnaszeleteket tűzálló tál aljára tesszük, ráhelyezzük a szeletelt burgonyát, és forró sütőben összesütjük. A kicsontozott csülökbe belehelyezzük a félbevágott szafaládékat, aztán bőrös felével felfelé, az elősütött burgonyára helyezzük, és felületét megkenjük a fokhagymás krémmel. Ráöntjük a tejfölt, megs... |
2010-06-25 14:20:22 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 db kicsontozott csülök, 5 g tárkonylevél, 0, 2 dl tárkonyecet, 2 dl tejföl, 30 g liszt, 30 g só, 10 g cukor
A megtisztított, megmosott csülköket hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, megsózzuk, majd fedő alatt, lassú forralással puhára főzzük. Amikor megfőtt, a vízből kivéve kihűtjük, majd kicsontozzuk, éles késsel felszeleteljük, és tűzálló tálr... |
2010-06-25 14:11:21 |
|
|
|
|