|
|
|
... Csaba, az Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt frakcióvezetője október 29-én egy egyeztetésen a Fidesz-KDNP képviselőihez és a megválasztott polgármesterhez fordulva azt mondta: "egyenként kicsontozunk benneteket".
Hende Csaba a közgyűlés nyilvánossága előtt nem Czeglédy Csabától kért magyarázatot, hanem Ipkovich György volt polgármesterjelöltet, egykori országgyűlési képviselőt,... |
2014-11-03 16:03:22 |
|
|
|
|
|
|
... is: brokkoli, kelvirág, csirák, csiperkegomba és feketegyökér.
A levesbe főzhetünk kevés rizst is.
Tárkonyos bárányleves 5.
Egykilónyi bárányelejét és lapockát kicsontozunk és a csontokból egy fej vöröshagymával, sóval és 6-8 szem egész borssal levest főzünk. A leszűrt csontlébe tesszük a kockára vágott bárányhúst, és mellé aprítunk két-két szál sárgarépát és ... |
|
2011-10-03 19:59:37 |
|
|
|
|
|
|
...
paprikakrém
25 dkg gomba
4 dl tej
4 evőkanál liszt
4 dkg ráma
4 tojás
5 dkg reszelt sajt
só
reszelt szerecsendió
Elkészítés:
Kicsontozunk, lezsírozunk 1 kiló rövidkarajt, és egészben, 1 evőkanál olajon, sóval bedörzsölve
átsütjük. Kevés vizet öntünk alá, mellédobunk 1 fej felszeletelt vöröshagymát, 2 gerezd fok... |
2011-07-18 10:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... figyelembe, akkor a nyúlhúsból is készíthetünk ragu- és pörköltféléket, főtt, párolt, sült, rántott és grill fogásokat. A nyúlhúsból feltűnően zamatos pecsenyelevet lehet készíteni: tehát ha kicsontozunk egy nyulat - mondjuk a rögvest következő recept kedvéért húsgombócnak -, akkor a csontokból ezt el lehet készíteni.
És hogy a tettek mezejére lépjünk, készítsünk rögtön... |
|
2011-04-14 15:11:24 |
|
|
|
|
|
|
... csíkokra aprított héjas almát, a hagymát és a káposztát. Lefedjük, és a hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük.
Elkészítési ideje 30 perc.
Makói pecsenye
Kicsontozunk, egy kissé kiverünk nyolc szelet sertéstarját, és sós-fokhagymás tejben egy óráig áztatjuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. Közben öt csomó, zöldjével együtt karikákra vágott újhagymát e... |
|
2011-01-30 13:42:25 |
|
|
|
|
|
|
... aprított héjas almát, a hagymát és a káposztát. Lefedjük, és a hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük.
Elkészítési ideje: . 30 perc.
Makói pecsenye
Kicsontozunk, egy kissé kiverünk nyolc szelet sertéstarját, és sós-fokhagymás tejben egy óráig áztatjuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. Közben öt csomó, zöldjével együtt karikákra vágott újhagymát e... |
2011-01-14 20:23:15 |
|
|
|
|
|
|
...
Teljesen kicsontozunk egy 80 dekás rövidkarajt, és a szokott módon egyben megsütjük. Ha kihűlt. fél centi vastagon felszeleteljük (8 szelet legyen belőle), és a pecsenye zsírjával kikent tűzálló tálra egy-más mellé fektetjük. Egy evőkanál olajon, aranysárgára pirítunk egy evőkanál finomra vágott vörös-hagymát. hozzáadunk 30-40 deka apróra vágott gombát, megsózzuk. me... |
2010-12-07 16:42:14 |
|
|
|
|
|
|
Csirkemell tengerész módra:
Elkészítése: Lebőrözünk, kicsontozunk 4 csirkemellet és a kapott nyolc darab húst, nyolc szép szeletté verjük. Öt deka vajon megfonnyasztunk egy kiskanálnyi reszelt vöröshagymát, hozzáadunk egy gerezd tört fokhagymát, és a hússzeleteket beletéve, mindkét oldalukon fehéredésig sütjük. Meghintjük csipetnyi majoránnával, megsózzuk és egy deci szá... |
2010-11-27 16:32:28 |
|
|
|
|
|
|
...
Megfőzünk egy kiló parajt, levétől kinyomkodjuk, kissé összevagdossuk, de nem törjük át. Közben amennyire csak lehet, kicsontozunk egy 1,20 kilós csirkét (csak a húsos részeit használjuk fel, a többi a levesbe kerülhet), sózzuk, borsozzuk, és 10 deka margarinban ropogósra sütjük. Visszamaradt levében megforgatjuk a parajt. sózzuk, borsozzuk, csipet reszelt szerecsendióval ... |
2010-11-20 18:44:38 |
|
|
|
|