Belépés
Pörkölt
... készül, szárnyasból vagy négylábúból. Vegyük át most, hogy mi az, ami közös bennük: mindegyikben van zsiradék, vagy éppen bőr és csont. A csont az egyik legfontosabb ízhordozó, ha kicsontozzuk a pörköltbe választott húst, szerintem akkor is illik belefőzni, utána nyugodtan ki lehet venni belőle. A nevében benne is van, hogy pörkölt, ami azt jelenti, hogy az elején félreteszünk min...
2023-10-07 14:06:16
Csirkekuglóf aszalt áfonyával recept
... újhagyma
20 dkg aszalt áfonya
4 gerezd fokhagyma
2 tk grill fűszerkeverék
2 tk piri-piri fűszerkeverék


Elkészítése:

A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, diónyi kockára vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel.


A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokha...
2018-11-28 21:24:30
Csirkekuglóf aszalt áfonyával
... áfonya
4 gerezd fokhagyma
2 tk grill fűszerkeverék
2 tk piri-piri fűszerkeverék


Elkészítése:

A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, diónyi kockára vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel.

A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, az apróra v...
2018-10-19 00:08:42
Csirkekuglóf aszalt áfonyával recept
... újhagyma
20 dkg aszalt áfonya
4 gerezd fokhagyma
2 tk grill fűszerkeverék
2 tk piri-piri fűszerkeverék


Elkészítése:

A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, diónyi kockára vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel.

A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát,...
2018-10-15 17:40:58
Csülökkel töltött karaj
... sűrűre főzzük. Végül hozzákeverjük a tojássárgáját és a fél
citrom levét. Ha kihűlt, beleöntjük az üveg ecetes tormát, és habosra keverjük.

A kihűlt főtt csülköt kicsontozzuk, és 8 felé osztjuk, felkockázzuk. A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és kevés zsiradékon mindkét oldalát rövid ideig elősütjük.

Ezután minden hússzeletre tor...
2018-09-17 11:17:07
Kávai lecsó
... dkg őrölt paprika,
ízlés szerint só,
2 teáskanál őrölt fekete bors,
2 teáskanál majoránna,
fél teáskanál kömény.

A körmöt és a csülköt puhára főzzük, kicsontozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A főzőlevet félretesszük. A szalonnát, a hagymát, a tököt, a cukkinit és a krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A paprikákat a magházukkal együtt felkarik...
2018-08-08 11:06:07
Ropogós csirkecombok tárkonyos vajjal
... apróra vágott tárkonyt és fokhagymát keverünk, hozzácsavarjuk a citrom levét, ízesítjük sóval, borssal, jól összekeverjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.

A csirkecombokat kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk. A combok belsejét megtöltjük a tárkonyos vajjal. A hússzeleteket feltekerjük, 1-1 szelet baconbe csavarjuk (hústűvel rögzíthetjük a széleit).

Hőálló ed...
2018-06-21 23:29:30
Pulykahúsos gombaleves
... felaprított vegyes zöld fűszerrel együtt. Felöntjük vízzel, majd alaposan megsózzuk és megborsozzuk.
Lefedve felforraljuk, majd 30 percig főzzük. Kivesszük a szárnyat, kicsontozzuk, a húst falatnyi darabokra vágjuk.
Megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát, és a leveshez adjuk, és további 15 percig főzzük. A leves felét botmixerrel pürésítjük, újra összeö...
2018-05-08 23:46:39
Görög citromos csirkeraguleves
... sárgarépát, a finomra vágott vöröshagymát, a zellerszárat és ízlés szerint borsozzuk. Egy órán keresztül forraljuk, lassú tűzön.
A levest leszűrjük, a húst kivesszük, kicsontozzuk és falatnyi darabokra vágjuk, majd visszarakjuk az alaplébe.
A tojásokat a citrom levével kikeverjük. Apránként belekeverünk kevés forró levest, majd a folyadékot folytonos kev...
2018-04-30 23:21:17
Holland rántott szelet
Hozzávalók
500 gdarált sertésoldalas
400 greszelt sajt (Eidami sajt)
tojás
búzafinomliszt
zsemlemorzsa
olaj

A húst kicsontozzuk és ledaráljuk - 500 g húsra van szükségünk. Elkeverjük a 400 g reszelt sajttal, majd legalább 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Fontos, hogy a hús legalább egy napot hűtőszekrényben pihenjen, és ne...
2018-03-01 09:49:17
1 2 3 ............42 43 ......63 64 ......83 84 85 
Címkék: egyik legfontosabb, pörköltbe választott, nevében benne, elején félreteszünk, csirkecombokat lebőrözzük, tálba ütjük, lereszelt sajtot, zúzott fokha, zúzott fokhagymát, üveg ecetes, kihűlt főtt, karajszeleteket kiverjük, csülköt puhára, főzőlevet félretesszük, krumplit megtisztítjuk, magházukkal együtt, citrom levét, csirkecombokat kicsontozzuk, combok belsejét, tárkonyos vajjal, hússzeleteket feltekerjük, húst falatnyi, leveshez adjuk, leves felét, finomra vágott, órán keresztül, levest leszűrjük, húst kivesszük, citrom levével, folyadékot folytonos, húst kicsontozzuk, napot hűtőszekrényben, fűszerkeverékkel, csirkeraguleves, karajszeleteket, hűtőszekrényben, csirkecombokat, búzafinomliszt, hozzácsavarjuk, hűtőszekrénybe, felszeleteljük, fűszerkeverék, tojássárgáját, sertésoldalas, hozzákeverjük, megtisztítjuk, összekeverjük, hússzeleteket, csirkekuglóf, félreteszünk, kicsontozzuk, belekeverünk, legfontosabb, felkockázzuk, csirkecombok, zsemlemorzsa, felforraljuk, vöröshagymát, rögzíthetjük, visszarakjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.