|
|
|
LENGYEL BABSALÁTA
Tartalmas, önálló hideg ételnek is ajánlható téli saláta.
Hozzávalók:
40 dkg fehér bab,
2 kemény tojás,
1 alma
, 5 dkg ecetes uborka,
1 fej hagyma,
2 kanál tejföl,
cukor
mustár,
só,
citromlé,
bors.
A babot a szokásos módon, áztatás után sós vízben megfőzzük, le... |
2015-07-29 10:06:00 |
|
|
|
|
|
|
CSÍPŐS TOJÁS
Hozzávalók:
Hat főtt tojás,
10 dkg ghí (vízmentesre főzött leszűrt vaj) vagy vaj,
három csemegehagyma,
két gerezd fokhagyma,
egy paradicsom,
egy-egy piros és zöld csípős paprika,
2-3 kanál kókuszos tej,
egy-egy kávéskanál őrölt koriander, köménymag, kurkuma, curry
garam mas... |
|
2015-07-29 09:59:31 |
|
|
|
|
|
|
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
A ZÖLDSÉGLEVEK GYÓGYÍTÓ HATÁSA
Kóros állapot
Ajánlott zöldséglé
artériás lerakódások hajdinacsíra
asztma búzafő, fejeskáposzta, karalábé, kelbimbó, k
elkáposzta, napraforgó
levele, retek, reteklevél, sárgarépa
álmatlanság ... |
2015-05-03 01:01:42 |
|
|
|
|
|
|
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
34
Tisztítja és tonizálja az egész
emésztőrendszer
t. Erősíti a
hajszálerek
falát és szabályozza
áteresztőképességüket. A
szív és a tüdő
mûködésére egyaránt kedvező hatással van a friss
narancslé. A túlságosan savas kémhatású vért alkali
zá... |
|
2015-05-03 00:46:35 |
|
|
|
|
|
|
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
15
Általános elvként leszögezhetjük, hogy ha az év mel
egebb szakában vagy meleg környezetben
növényi élelmiszereket használunk, az egyensúly k
edvéért válasszunk yinebb növényeket.
Ugyanígy, amikor hidegebb időszakban vagy hidegebb
környezetben választunk növényeket,
ezeket a yin ... |
|
2015-05-03 00:27:57 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
1 dl étolaj
Krém:
50 dkg túró
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Zselé:
1liter cukrozott meggylè ès negyed uveg szemezett meggy
2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:|... |
2015-03-23 21:28:57 |
|
|
|
|
|
|
Aradi disznótoros töltött káposzta
Hozzávalók:
25-30 dkg szalonnabır a zsírszalonnáról,
50 dkg friss kolbász,
50 dkg véres hurka,
50 dkg májas hurka,
50 dkg lapocka,
10 dkg füstölt szalonna,
20 dkg rizs,
5 dl tejföl,
1 tojás,
1, kg savanyú apró káposzta,
10 db káposztalevél,
1 hegyes csípıs... |
2014-11-15 13:54:56 |
|
|
|
|
|
|
Brassói libamell
Hozzávalók:
egy 1 kg-os libamell,
15 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
50 dkg hordós káposzta
, 50 dkg burgonya,
2 dl tejföl,
só,
kiskanálnyi pirospaprika.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát öt deka összevagdalt, kiolvasztott szalonnán
megpirítjuk,... |
2014-11-15 13:42:15 |
|
|
|
|
|
|
Tárkonyos pityókaleves
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 4 dkg hagyma, 8 dkg sárgarépa, 4 dkg fehérrépa, 1 db
tojás, 2 dkg liszt, 1/2 dl tejföl, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 1 dkg só, 1/2 dl olaj,
0,2 dl ecet, 1/2 csomag tárkony
A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk.
A hagymát, sárgarépát és a fehérrépát olajban kissé megpár... |
2014-11-15 13:40:33 |
|
|
|
|
|
|
Székely tárkonyleves
Hozzávalók:
3 csokor zöld tárkony,
1 ek vaj,
1 ek liszt,
só,
ecet, ízlés szerint,
pici tej,
2 ek tejföl,
1 tojás
Elkészítése:
Apróra vagdalunk 3 kötés zöld tárkonyt. Vajból és lisztbıl készült
világos rántásba tesszük, jól megkeverjük, és feleresztjük meleg vízzel, melybe... |
2014-11-15 13:38:52 |
|
|
|
|