Belépés
Narancsos csokis briós
... mélyedést készítünk, ide öntjük a narancslevet, a tojást, és a közben felfutott élesztős tejet. Dagasztani kezdünk. Amikor a tésztánk nagyjából összeáll hozzáadjuk a puha vajat és alaposan kidagasztjuk. A puha, de nem ragacsos tésztát tálba tesszük, letakarjuk és 45-50 perc alatt duplájára kelesztjük.

Egy 16 cm átmérőjű magasított oldalú tortaforma alját kibéleljük sütő...
2022-12-03 20:02:09
Krumplis lángos
... fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt. Felöntjük a langyos vízzel és hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen 1/2-1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát. Olajos kézzel nyolc részre osztjuk. Kézzel kinyújtogatjuk őket, majd forró, bő olajban (én a villanytűzhely 6 ...
2020-07-04 16:01:00
Békebeli ropogós kifli
... forró.

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket.

Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk.

A dagasztást végezhetjük kézzel, kézi robotgép csavar alakú karjával, kenyérsütőgéppel vagy robotgéppel. Minden esetben addig gyúrjuk a tésztát amíg sima nem lesz a...
2020-03-30 10:29:44
Kelt kuglóf csokival és gesztenyével
... cukorral elkevert élesztőt, húzunk a tetejére egy kis lisztet, és ismét hagyjuk 20 percig kovászolódni.
Odakészítjük a langyos tejet, öntünk rá körülbelül másfél decit, és szépen kidagasztjuk, kézzel vagy géppel.
Ha szükséges, adunk még hozzá kis tejet, lágy, de nyújtható tésztát szeretnénk kapni.
Ha már szépen elválik az edény falától, akkor hozzádagasztjuk a la...
2019-11-21 16:50:29
Ferdinánd tekercs
... helyre tesszük.
A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk ki és beletesszük a tojássárgákat, majd a felfutott élesztőt és többi hozzávalóval együtt alaposan kidagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

Egy 24 cm-es átmérőjű edényt (vagy tepsit) vajjal jól kikenünk és cukorral vastagon behintjük.

A megkelt tés...
2019-04-23 20:36:32
Sajtos, réteges kifli recept
... tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az élesztős tejet és elkezdjük összegyúrni az egészet. Akikor félig összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kidagasztjuk.

Kelesztés nélkül egy lisztezett deszkán kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk és megkenjük a puha vajjal, majd rászórjuk a reszelt sajtot és a rövidebb oldalától kezdve...
2018-12-19 16:16:51
10 csodálatos pogácsa: Imádni fogjátok!
... sárgája



Elkészítése:

A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A margarint habosra kavarjuk a sajtkrémmel. Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap ala...
2018-10-29 11:54:20
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban k...
2018-09-16 17:43:08
Kapros dübbencs
... készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban k...
2018-09-16 17:27:15
Asszonykonty
... liszttel megszórjuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
Közben az étolajat a liszt szélére, körben ráöntjük, közepébe pedig két tojást ütünk. A megkelt cukros élesztővel alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Amikor már szép sima lett lelisztezzük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródesz...
2018-09-16 17:25:45
1 2 3 ..12 13 .18 19 .24 25 26 
Címkék: közben felfutott, tésztánk nagyjából, puha vajat, langyos vízzel, többi alapanyagot, lisztbe belekeverjük, közepébe mélyedést, langyos tejfölös, egészet összegyúrjuk, dagasztást végezhetjük, tésztát amíg, langyos tejet, edény falától, lisztet dagasztótálba, felfutott élesztőt, élesztős tejet, lisztezett deszkán, puha vajjal, reszelt sajtot, rövidebb oldalától, cukorral felfuttatjuk, liszthez adjuk, szoba hőmérsékletű, tojás sárgáját, duplájára kelesztjük, margarint habosra, tészta kíván, kaprot megmossuk, élesztő felfut, liszt szélére, megkelt cukros, töltelék hozzávalóit, megkelt tésztát, kenyérsütőgéppel, nyírmártonfalva, hozzádagasztjuk, villanytűzhely, kinyújtogatjuk, belemorzsoljuk, összekeverjük, tojássárgákat, beledolgozzuk, dagasztótálba, konyharuhával, rámorzsoljuk, felfuttatjuk, kidagasztjuk, lelisztezzük, hozzávalóval, kovászolódni, gesztenyével, összegyúrjuk, odakészítjük, narancslevet, belekeverjük, hőmérsékletű, asszonykonty, alapanyagot, összegyúrni, beletesszük, pihentetjük, hozzávalóit, sajtkrémmel,
© 2013 TVN.HU Kft.