|
|
|
... héja
kb. 25 db nagy bazsalikomlevél
50 g xilit
20 g eritrit
ELKÉSZÍTÉS
1 Először alaposan megtisztítjuk a citromot, kis lyukú reszelőn lereszeljük a héját, majd kifacsarjuk a levét.
2 A bazsalikomlevelet megmossuk, a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával, összeturmixoljuk botmixer segítségével.
3 Ezt követően kimérjük a liszteket, h... |
2024-02-10 21:50:52 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa,
1 kisebb torma,
1 citrom leve,
méz,
snidling,
őrölt kömény,
só.
Elkészítése:
Először is egy kis tálkában keverjük el a citrom kifacsart levét, a mézet, az őrölt köményt és a sót. Tegyük félre. Reszeljük le a zöldségeket és a tormát, és keverjük el azokat alaposan egy salátástálban. Öntsük rá a dresszinget, majd szórjuk... |
|
2024-02-06 21:44:54 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa,
1 kisebb torma,
1 citrom leve,
méz,
snidling,
őrölt kömény,
só.
Elkészítése:
Először is egy kis tálkában keverjük el a citrom kifacsart levét, a mézet, az őrölt köményt és a sót. Tegyük félre. Reszeljük le a zöldségeket és a tormát, és keverjük el azokat alaposan egy salátástálban. Öntsük rá a dresszinget, majd szórjuk ... |
2024-02-04 18:42:24 |
|
|
|
|
|
|
... 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
- 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
- egyharmad bögre étolaj (0,8 dl)
- egyharmad bögre víz (0,8 dl)
- másfél bögre fehér finomliszt (19 dkg)
- 1 csomag sütőpor (12 g)
... |
|
2024-01-30 11:13:25 |
|
|
|
|
|
|
... leginkább.
Antilíra, posztmodernek szele épp hogy legyint,
enjambement és asyndeton, hangulatom szerint.
Kötőszókat használok, és gyakran van a ,,van" is,
kópékedvvel kifacsart kép, citromlében hasis.
Jelzőkkel, a szóképekkel rendjén, csínján bánok,
félek ,,lefoglalták" már a költő-hoszpodárok.
Nem veszem a hízel... |
|
2024-01-27 19:45:15 |
|
|
|
|
|
|
... tengeri halak, fésűkagyló).
Csak fantázia kérdése, mert szinte minden alapanyagunkkal harmonizál. Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, párolhatjuk, főzhetünk belőle szószokat, kifacsart levéből kitűnő turmixital készíthető - naranccsal, citrommal, mézzel, almával, de köretként csicsókalepényt készítenek, és kelbimbóhoz, csirkéhez adják.
A csicsóka... |
2024-01-14 21:00:49 |
|
|
|
|
|
|
... csekélység ahhoz képest,
mit Ő tesz érted.
Ajándékod csak ennyi, mit eleve Tőle kaptál,
és mikor szűzies szerénységgel fogadod kegyelmét,
szeretete utolsó cseppjét is kifacsarja magából, hogy élj.
Ha kételkednél, álmodból is felébreszt, mert nem hagyhat veszni.
Te lehetsz az egyetlen, ki magadat elveszejted,
ha éltedben csupán kacatjaid védelmeze... |
2023-12-28 21:50:22 |
|
|
|
|
|
|
... hársfavirágzat,
egy üveg nyers méz,
3 nagyobb citrom,
1 liter víz.
Elkészítése:
Alaposan mossuk meg a hársfavirágzatot. Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a kifacsart citromlevet. Vegyük le a tűzhelyről, adjuk hozzá a hársfavirágzatot, tegyünk az edényre egy fedőt és hagyobb citrom,
1 liter víz.
Elkészítése:
Alaposan mos... |
2023-11-21 22:52:41 |
|
|
|
|
|
|
... fahéj.
Elkészítése:
Hámozzuk meg az almát, a zellert és a sárgarépát, majd mindent daraboljunk fel és tegyük a turmixgépbe. Adjuk hozzá a kókuszvizet, a lereszelt gyömbért és a lime kifacsart levét. Turmixoljuk le az egészet, majd öntsük át egy pohárba. Ízesítsük mézzel és fahéjjal.
Kapcsolódó cikkek:
Forrás : https://gyogyszernelkul.com/csokkent i-a... |
2023-11-16 20:03:09 |
|
|
|
|
|
|
... mézet, az olajat és a Vegeta Natur Aranybarna Sültcsirke fűszerkeveréket
keverjük össze egy nagy tálban, majd nyomjunk bele egy kis citromlevet is, a
citrom levágott végeit kifacsarva.
3. A felsőcombokat minden oldalról kenjünk be alaposan kézzel a fűszeres-
olajos mézzel, majd hagyjuk őket kicsit pihenni egymáson az edény alján.
4. Ezután tegyük a fels... |
2023-08-08 06:16:36 |
|
|
|
|