Belépés
Orgona - mint gyógynövény
... elkészítéséhez 2 evőkanál felaprított levelet öntsünk le 250 ml forró vízzel, forrásig hevítjük, levesszük a tűzről, és meleg helyen állni hagyjuk 2-3 órán keresztül, azután leszűrjük és kifacsarjuk. Naponta 4x1 teáskanálnyit kell fogyasztani evés előtt. A kúra 3-5 napig tart. Erős köhögés esetén vagy meg lehet hosszabbítani a tinktúra fogyasztását, vagy rövid szünet után meg kell...
2024-02-23 19:36:06
Citromos-bazsalikomos sütemény
... héja
kb. 25 db nagy bazsalikomlevél
50 g xilit
20 g eritrit

ELKÉSZÍTÉS
1 Először alaposan megtisztítjuk a citromot, kis lyukú reszelőn lereszeljük a héját, majd kifacsarjuk a levét.
2 A bazsalikomlevelet megmossuk, a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával, összeturmixoljuk botmixer segítségével.
3 Ezt követően kimérjük a liszteket, h...
2024-02-10 21:50:52
Újhagymás tejfölös mártogatós
... ízlés szerint
2 db uborka

A megtisztított póréhagymát és újhagymát vékonyan felszeleteljük.
A fokhagymát finomra vágjuk. A citrom héját lereszeljük,
a levét kifacsarjuk.
Egy lábosban felhevített olajon a póréhagymát és az újhagymát,
a fokhagymával és a citromhéjjal együtt pároljuk 3 percig.
Hozzáadjuk a citromlé felét, majd néhány perci...
2024-01-22 05:53:19
Narancsos mézes krémes
Tészta:

60 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
csipet só
15 dkg puha vaj
6 evőkanál folyékony méz
2 egész tojás
4-5 evőkanál tejföl
Krém:

4 db narancs reszelt héja
2 d...
2019-11-24 14:44:01
Narancsos mézes krémes
... száraz a tészta, könnyen sül! A tepsi mérete 35 x 35-ös volt nálam. Jól megmossuk a narancsokat és lereszeljük a héját, de a fehér része ne kerüljön bele, az keserű! Két narancsnak kifacsarjuk a levét, ezt kiegészítjük annyi tejjel, hogy 8 dl folyadékot kapjunk.
A négy tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, egy kis folyadékot és simára keverjük. Felöntjük a maradék narancsos t...
2019-10-11 22:15:27
Fehér káposzta télire
... vékonyra szeljük.

A paprikát megmossuk, a belsjét kivágjuk, majd feldaraboljuk.

A káposztával összekeverjük a hagymát, rászórunk 1 ek sót, majd egy fél óra múlva kifacsarjuk.

A felöntő lé hozzávalóit összekeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges sózzuk és cukrozzuk még.

A káposztát összekeverjük a paprikával, majd lazán (nem megtömve) egy ...
2019-09-07 16:20:26
Köménymagos karfiolpogácsa
... megmosva, rózsáira szedve, sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, majd hagyjuk annyira kihűlni, hogy puszta kézzel is meg tudjuk fogni. Ekkor egy tiszta konyharuhába téve kifacsarjuk belőle a levet. Nem kell fűrészport gyártani belőle, tehát a férjünket ne kérjük meg, hogy segítsen, elég, ha addig passzírozzuk, amíg már nem csorog sugárban belőle a nedvesség. Ekkorra pon...
2019-04-01 15:59:13
Az orgona gyógyhatásairól
... lázcsillapításra és izzasztószerként használt tinktúra 2 evőkanál levél felhasználásával 250 ml vízben leforrázva készíthető el. A "teát" 2-3 órán át hűlni hagyjuk, majd leszűrjük és kifacsarjuk. Naponta 4x1 teáskanálnyi fogyasztható, evés előtt, 3-5 napon át.

Orgonavirág tinktúra, ízületi fájdalmakra, sebek kezelésére

A virágokat fél literes üvegbe szórjuk, ...
2019-03-16 20:12:05
Citromos túrótorta
... lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk.
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a joghurtot és a porcukrot, majd a citromhéjjal és a citromaromával ízesítjük. A citrom levét kifacsarjuk, a zselatint elkeverjük benne, a túrókrémhez adjuk.
A kekszes alapra simítjuk a krémet és két órára hűtőbe tesszük.
A habot felverjük, citromaromával ízesítjük. A ...
2018-09-25 19:37:58
Paradicsomos bulgur
... petrezselyem


Elkészítés

Az ajvárt simára keverjük 1,5 dl forrásban levő vízzel, majd a bulgurra öntjük és alaposan összeforgatjuk. A citrom levét kifacsarjuk, és a felét összekeverjük 2 ek olívaolajjal, valamint a passzírozott paradicsommal.
A paradicsomos folyadékot apránként a bulgurhoz adjuk, és minden adag után megvárjuk, hogy f...
2018-09-20 01:14:02
1 2 3 .......26 27 ....40 41 ...52 53 54 
Címkék: orgona gyógyhatásairól, tinktúra fogyasztását, bazsalikomlevelet megmossuk, citrom kifacsart, megtisztított póréhagymát, fokhagymát finomra, citrom héját, levét kifacsarjuk, lábosban felhevített, citromhéjjal együtt, citromlé felét, tepsi mérete, fehér része, négy tojássárgájához, maradék narancsos, paprikát megmossuk, belsjét kivágjuk, káposztával összekeverjük, káposztát összekeverjük, tiszta konyharuhába, túrót villával, citromaromával ízesítjük, citrom levét, zselatint elkeverjük, túrókrémhez adjuk, kekszes alapra, habot felverjük, ajvárt simára, bulgurra öntjük, felét összekeverjük, passzírozott paradicsommal, paradicsomos folyadékot, bulgurhoz adjuk, lázcsillapításra, összeturmixoljuk, izzasztószerként, felhasználásával, gyógyhatásairól, tojássárgájához, bazsalikomlevél, karfiolpogácsa, citromaromával, elkészítéséhez, szódabikarbóna, összeforgatjuk, felszeleteljük, összekeverjük, megtisztítjuk, paradicsommal, megtisztított, lekapcsolható, teáskanálnyit, hosszabbítani, hozzákeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.