|
|
|
... kihűlt öntünk hozzá 2 dl tejet, csomómentesre keverjünk.
Időközben a bab megfőtt, hozzákeverjük a rántást és annyi tejjel engedjük
fel, hogy kellemes sűrűségű legyen. Kiforraljuk, ha kell adunk még hozzá
tejet, sót. Pörköltek, sültek, fasírozottak mellé kitűnő. Tálalásnál kínálhatjuk
mellé ételecetet, apróra vágott vöröshagymát, ki-ki ízlése szerint. |... |
2019-08-27 15:45:24 |
|
|
|
|
|
|
... mustárt. A húst kivesszük,
babérlevelet kidobjuk, zöldségeket leturmixoljuk. A répaszószt - szűrőn
átpasszírozhatjuk, úgy simább lesz - visszaöntjük az edénybe, jól
kiforraljuk a habarékkal. Hozzáadjuk a citromlevet, még korrigálhatunk
az ízén, ha kell: kevés sóval, cukorral, mustárral.
A mártásba visszarakjuk a húsokat és hagyjuk összerottyanni. ... |
|
2019-03-04 16:23:10 |
|
|
|
|
|
|
... átpasszírozzuk, hogy csak a sűrű, csont nélküli lé maradjon.
A tejfölt simára keverjük pici liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a halléhez csorgatni. Jól kiforraljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt halhúst, és szép lassan kb. 10 percig főzzük. Kevergetni már nem szabad, mert akkor összetörik a hal húsa.
Tálaláskor friss kenyeret vagy é... |
2019-02-24 14:29:30 |
|
|
|
|
|
|
...
hozzáöntjük a tejfölt és
adunk hozzá egy kis mustárt.
A húst kivesszük, babérlevelet kidobjuk, zöldségeket leturmixoljuk.
A répaszószt visszaöntjük az edénybe, jól kiforraljuk a habarékkal.
Hozzáadjuk a citromlevet és még korrigálhatjuk az ízét ha kell:
kevés sóval, cukorral, borssal, mustárral.
A mártásba visszarakjuk a húsokat ... |
|
2019-01-27 16:12:46 |
|
|
|
|
|
|
... megdinszteljük.
Kicsit megsózzuk, majd megszórjuk liszttel.
Elkeverjük, és felöntjük tejjel.
Kevés cukorral ízesítjük, és vágott petrezselymet szórunk bele.
Így kiforraljuk.
Elkészítjük a diófasírtot:
A zsemléket beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk.
A diót, a hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk, beletesszük ... |
|
2018-05-07 14:23:20 |
|
|
|
|
|
|
... sonkakrémmel bekenjünk, feltekerjük, tűzálló tálba helyezzük.
A vajat egy forralóban kiolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, a sót, a fokhagymát, a borsot.
Kiforraljuk.
Ráöntjük ezt a mártást a tésztákra, reszelt sajtot szórunk a tetejére, és mehet a sütőbe.
A sütőt 180 fokra melegítjük, a tésztát 10 percig sütjük.
Tál... |
2018-05-01 16:11:15 |
|
|
|
|
|
|
... eltávolítjuk a vöröshagymát és a rántással besűrítve jól összeforraljuk. Sóval, ecettel és édesítőszerrel kialakítjuk a főzelék karakterét, végül hozzáadjuk a tejfölt is, és még egyszer kiforraljuk.
Székely káposzta (1 adag)
Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta
2 ek. olaj
20 dkg csirkemell
5 dkg vöröshagyma, só, bors, fűszerpaprika
... |
2018-02-21 11:51:34 |
|
|
|
|
|
|
... Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a lisztet, majd simára keverjük.
A megpárolódott gombát megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, majd ráöntjük a tejfölös keveréket, és kiforraljuk. Ezután a combokra öntjük úgy, hogy mindenhol befedje a gombás szósz, majd visszatesszük a sütőbe, és pár perc alatt összesütjük.
... |
2018-02-17 23:20:08 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel. 30 perc főzés után hozzáadjuk a vékony karikákra vágott újhagymát és a finomra vágott lestyánt. A készre főzött levesből 2 dl-t elkeverünk az 1 dl tejföllel és a leveshez öntjük... |
2018-02-08 11:00:54 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral és a fűszerekkel összeturmixoljuk. A sörös pépet felforraljuk, a lisztet 1 dl vízzel és a leszűrt meggymag-lével simára keverjük és hozzáadjuk a forrásban lévő leveshez. Jól kiforraljuk és a félretett meggyet is beletesszük. Pár pillanatig forraljuk, és le tűzről. Hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe. Nagyon kellemesen hűsít ezekben, a forró napokban.
MEGGYES SÖRLEVES... |
2018-02-08 10:39:29 |
|
|
|
|