|
|
|
... lefelé, úgy ugrált éppen, mint a veréb egyik ágról a másikra. Közben évődött magában, s nagyon nyugtalan volt. Az első emeleten a prepák énekterme előtt megállott, s a kulcslyuk felé bámult, nagyon szeretett volna benézni. Énekóra volt, s pár pillanatig megleste a furcsa éneket, ami bentről kiszûrődött. Kínosan skáláztak odabent, de ő nem tudta, ... |
|
2011-05-17 17:41:45 |
|
|
|
|
|
|
... el sem eresztelek egynéhány napig! Hova gondolsz!
- Köszönöm. Nincs most farsang. Este továbbmegyünk. Hanem a vasingemet szeretném letenni. Kutya meleg ez ilyen időben, ha csupa lyukból varrták is.
Míg Dobó a szobában vetkeződött, beérkezett a kapun a zarándok is.
- Te a baráttól jössz! - szólalt rá Cecey, a fejét fölemelve.
- Attól - felelte bámulva ... |
2011-05-17 17:33:09 |
|
|
|
|
|
|
... hagyja állni legalább 15 percig. Wokban hevítsen olajat, tegye bele a szeletelt gyömbért és a citromlevelet, süsse a csirkét közepes hőn kb. 10 percig, míg barnára vált. Szedje ki a csirkét lyukacsos kanállal, törölje le az olajat róla. Szedje ki a mártást is, ami úgy néz ki, mint az aprított kókusz. Melegen tálalja.
#404
2009. április 9. 08:04
Válaszolj! ... |
|
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
A tartósítás története dióhéjban
Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj... |
|
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|