|
|
|
... (opcionális)
Elkészítés
Külön edényben, sós vízben megfőzzük a rizst és a mexikói zöldségkeveréket, majd mindkettőt félretesszük. A cukkiniket hosszában félbevágjuk, kikapargatjuk a magos belsejüket és egy olajozott jénaiba tesszük őket. Megsózzuk, megborsozzuk a belsejüket.
A töltelékhez az apróra vágott lila hagymát olívaolajon megdinsz... |
2018-07-31 23:09:54 |
|
|
|
|
|
|
... főzőtejszín, 2 paradicsom, 1 csokor petrezselyem, reszelt sajt, só, őrölt bors, olaj.
A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk és a belsejüket karalábé vájóval kikapargatjuk.Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt zsírjára sütjük.
Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sü... |
|
2018-07-20 18:36:28 |
|
|
|
|
|
|
... válasszunk. A szilva- vagy lucullus paradicsom ideális grillezve. A nagyméretű kora nyári paradicsomok is rendkívül ízletesek lesznek, ha félbevágjuk, magjait és levét teáskanállal kikapargatjuk, enyhén sózzuk, néhány csepp balzsamecetet vagy balzsamecet-szirupot locsolunk rá, friss bazsalikomlevelekkel szórjuk meg.
... |
2017-08-17 23:34:58 |
|
|
|
|
|
|
... virágokhoz:
200 g barack- vagy szilvalekvár
100 g tortabevonó étcsokoládé
15-20 szem cukrozott cseresznye
1. Az alaptésztához felhasítjuk a vaníliarudat és kikapargatjuk belőle a vaníliapépet. Kézi robotgéppel habosra keverjük a vajat a porcukorral, 1 csipet sóval a vaníliapéppel, a reszelt narancshéjjal, majd a tojással. Beleszitáljuk ... |
|
2015-12-16 21:51:53 |
|
|
|
|
|
|
... Továbbá:
200 g meggylekvár
1 tojás a kenéshez
1 kk. tej
1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A vaníliarudakat felhasítjuk, kikapargatjuk belőlük a pépet. A tojást kissé felverjük, elkeverjük benne a mandulaaromát, a vaníliapépet és a reszelt citromhéjat. A vajat/margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, aztán... |
|
2015-12-16 21:47:26 |
|
|
|
|
|
|
... válasszunk. A szilva- vagy lucullus paradicsom ideális grillezve. A nagyméretű kora nyári paradicsomok is rendkívül ízletesek lesznek, ha félbevágjuk, magjait és levét teáskanállal kikapargatjuk, enyhén sózzuk, néhány csepp balzsamecetet vagy balzsamecet-szirupot locsolunk rá, friss bazsalikomlevelekkel szórjuk meg.
... |
2015-05-16 22:35:27 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
só, bors, csipet pirospaprika, olaj
1/2 csokor petrezselyem
15 dkg reszelt tappista sajt
A gomba szárát eltávolítjuk, megmossuk. A barna lemezkéket óvatosan kikapargatjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a darált húst, felkockázott pritamint, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Egy dl vízzel... |
2015-04-25 19:47:10 |
|
|
|
|
|
|
... csokor petrezselyem
reszelt sajt
só
őrölt bors
olaj
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk és a belsejüket karalábé vájóval kikapargatjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt zsírjára sütjük.
Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig... |
2014-07-15 11:41:49 |
|
|
|
|
|
|
... 15dkg sonka
* 1 dl tejföl
* vaj
* zsemlemorzsa
Elkészítése:
A karfiolt sós vízben majdnem készre főzzük, és vigyázva,széltében ketté vágjuk és kanállal kikapargatjuk a belsejét. Az alsó részét jól kizsírozott esetleg kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe, tűzálló tálba tesszük. Megtöltjük tejföllel elkevert sonkával és rátesszük a tetejét. Tejf... |
2014-06-08 03:20:08 |
|
|
|
|
|
|
... adjuk és jól eldolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle.
Tepsibe tesszük 180 fokon kb 10-15 perc alatt világosra sütjük. A közepét kikapargatjuk, összedolgozzuk a töltelék hozzávalóival, majd a masszával megtöltjük az üreges gombócokat és 2-2 db-ot összeragasztunk.
Rumaromával vagy ételfestékkel színezzük, majd kristá... |
2014-04-22 16:19:02 |
|
|
|
|