Belépés
Gyros - görög nyár a konyhánkban
... szósz, illetve a görögök gyakorta kínálnak a gyros mellé majonézzel lazított mustárt is.

A csípős szószt vehetjük készen is, de magunk is készíthetjük: a darált erőspaprikát kikeverhetjük egy kis olívaolajjal vagy épp feta sajttal, s már kész is van a tökéletes mártásunk. Ha túl sűrű lenne, akkor egészen kevés vízzel könnyedén beállíthatjuk az állagát.. Ha nem szeretnén...
2015-08-14 22:57:40
Tahini és gomasio, a szezám kincsei
... finomra reszelt sárgarépával, gyömbérrel fűszerezve is különleges szendvicskrém lehet. A sűrűségét ízlés szerint alakíthatjuk több vagy kevesebb víz hozzáadásával, de akár joghurttal is kikeverhetjük, kedvünk szerinti fűszerezéssel.

A szezámkrém meghatározó összetevője a világszerte közkedvelt csicseriborsós szezámpürének, a hummusznak is. A sokszínű izraeli konyha elk...
2015-04-18 23:45:55
Kapar a torkod és fájdalmas a nyelés
... tünetek, a torok gyulladását jelzik. Amennyiben a tünetek enyhék és nem társulnak magas lázzal, gennyesedéssel, és nyirokcsomó megnagyobbodással, akkor pár nap alatt otthoni patikánkban kikeverhetjük a számunkra legmegfelelőbb gyógyírt.

torokfajas

1. Mézes zsályatea: bármilyen gyulladásos folyamat megköveteli a szervezet megfelelő hidratálását.

Tor...
2014-11-26 17:35:42
Hagymás-csomboros tej, és 3 más hatásos gyógyír nagymamitól
... tünetek, a torok gyulladását jelzik. Amennyiben a tünetek enyhék és nem társulnak magas lázzal, gennyesedéssel, és nyirokcsomó megnagyobbodással, akkor pár nap alatt otthoni patikánkban kikeverhetjük a számunkra legmegfelelőbb gyógyírt.

1. Mézes zsályatea: bármilyen gyulladásos folyamat megköveteli a szervezet megfelelő hidratálását.

Torokfájdalmak esetén mi ...
2014-09-12 18:17:27
mustár készítése házilag
... elmaradhatatlan alkotóeleme.

Ott a helye a majonézben vagy zöld majonézben (petrezselymes, csemegeuborkás), aioli mártásban, fűszeres paradicsommártásban, tojásmártásban; kikeverhetjük máj- vagy húspástétomokba stb. A mustár esetében is igaz a mondás, hogy ahány ház, annyiféle. Régen ez különösen igaz volt, mert dédanyáink még többnyire saját recept alapján készítették ...
2014-01-17 16:47:24
Szinterápia-Ami jó a testnek és lelkednek
... három alapszín

Az alapszínek a vörös, a kék és a sárga, a kiegészítő színek pedig a zöld, a narancs és a lila. Goethe, a német költő bemutatta, hogy az összes színárnyalatot kikeverhetjük a három alapszínből: a vörösből, a sárgából és a kékből.

Vörös:
mozgósít, élénkít, dinamikussá és intenzívebbé tesz, valamint felszabadítja szervezetünk leblokkolt ener...
2013-10-03 12:56:38
Zalakocka -tojástakarékos
... majd tovább keverjük a liszttel és a szalalkális vízzel. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük előmelegített sütőben.
Ugyanabban a tálban kikeverhetjük a barna lapok hozzávalóit is egyenként, mint amiben már a sárga masszát is kevertük. Az eljárás ugyanaz, csak hozzáadjuk a kakaót is. A barna lapokat is sütőpapírral bélelt tepsiben sü...
2012-12-08 16:21:35
Mákos sütemények
... darált mák, amit mézzel, cukorral vagy lekvárral ízesítve használnak fel a süteményekhez. A mákos tejjel vagy tejszínnel készített, főzött krémek mellett a mákot vajjal, mascarponéval is kikeverhetjük, nagyon finom töltelék készíthető belőle.

A mákkal készített tölteléknek jót tesz, ha valamivel lazítjuk. Remek választás a gyümölcs, akár aszalt, akár friss, de például a...
2012-10-28 16:31:14
Krumplis palacsinta
... tojást, a megkelt élesztőt, és a langyos tejet. Meleg helyen még tovább kelesztjük.

A palacsintasütőt beolajozzuk, és amikor már elég meleg kisütjük a palacsintákat. A tésztát kikeverhetjük ásványvízzel is, ha túl sűrű lenne, és két kanál olajat is keverhetünk hozzá. Az így elkészült palacsintákat bármilyen töltelékkel megtölthetjük....
2011-09-16 13:43:00
Banántekercs
... kell, mert az lesz majd felül, szépnek kell maradnia, sértetlennek.

Krém elkészítése: A tojást liszttel, tejjel el kell keverni és felfőzni. Addig a margarint a porcukorral kikeverhetjük. Ha kihűlt a főzött krém, hozzáadjuk a margarinos kikevert krémet, és két részre osztjuk. Az egyik felébe kakaót keverünk, a másikba vaníliás cukrot.

Összeállítása: A tésztár...
2010-12-02 16:54:39
1 2 3 
Címkék: szezám kincsei, görögök gyakorta, gyros mellé, csípős szószt, darált erőspaprikát, tökéletes mártásunk, sűrűségét ízlés, szezámkrém meghatározó, világszerte közkedvelt, sokszínű izraeli, torok gyulladását, tünetek enyhék, számunkra legmegfelelőbb, szervezet megfelelő, majonézben vagy, mustár esetében, kiegészítő színek, német költő, összes színárnyalatot, három alapszínből, szalalkális vízzel, masszát sütőpapírral, tálban kikeverhetjük, barna lapok, sárga masszát, eljárás ugyanaz, barna lapokat, mákos tejjel, mákot vajjal, mákkal készített, megkelt élesztőt, langyos tejet, palacsintasütőt beolajozzuk, tésztát kikeverhetjük, lesz majd, tojást liszttel, porcukorral kikeverhetjük, főzött krém, margarinos kikevert, egyik felébe, másikba vaníliás, húspástétomokba, palacsintasütőt, elmaradhatatlan, legmegfelelőbb, csemegeuborkás, színárnyalatot, torokfájdalmak, tojástakarékos, tojásmártásban, gennyesedéssel, csicseriborsós, kikeverhetjük, fűszerezéssel, megtölthetjük, szendvicskrém, hozzáadásával, palacsintákat,
© 2013 TVN.HU Kft.