|
|
|
... szósz, illetve a görögök gyakorta kínálnak a gyros mellé majonézzel lazított mustárt is.
A csípős szószt vehetjük készen is, de magunk is készíthetjük: a darált erőspaprikát kikeverhetjük egy kis olívaolajjal vagy épp feta sajttal, s már kész is van a tökéletes mártásunk. Ha túl sűrű lenne, akkor egészen kevés vízzel könnyedén beállíthatjuk az állagát.. Ha nem szeretnén... |
2015-08-14 22:57:40 |
|
|
|
|
|
|
... finomra reszelt sárgarépával, gyömbérrel fűszerezve is különleges szendvicskrém lehet. A sűrűségét ízlés szerint alakíthatjuk több vagy kevesebb víz hozzáadásával, de akár joghurttal is kikeverhetjük, kedvünk szerinti fűszerezéssel.
A szezámkrém meghatározó összetevője a világszerte közkedvelt csicseriborsós szezámpürének, a hummusznak is. A sokszínű izraeli konyha elk... |
|
2015-04-18 23:45:55 |
|
|
|
|
|
|
... tünetek, a torok gyulladását jelzik. Amennyiben a tünetek enyhék és nem társulnak magas lázzal, gennyesedéssel, és nyirokcsomó megnagyobbodással, akkor pár nap alatt otthoni patikánkban kikeverhetjük a számunkra legmegfelelőbb gyógyírt.
torokfajas
1. Mézes zsályatea: bármilyen gyulladásos folyamat megköveteli a szervezet megfelelő hidratálását.
Tor... |
2014-11-26 17:35:42 |
|
|
|
|
|
|
... tünetek, a torok gyulladását jelzik. Amennyiben a tünetek enyhék és nem társulnak magas lázzal, gennyesedéssel, és nyirokcsomó megnagyobbodással, akkor pár nap alatt otthoni patikánkban kikeverhetjük a számunkra legmegfelelőbb gyógyírt.
1. Mézes zsályatea: bármilyen gyulladásos folyamat megköveteli a szervezet megfelelő hidratálását.
Torokfájdalmak esetén mi ... |
|
2014-09-12 18:17:27 |
|
|
|
|
|
|
... elmaradhatatlan alkotóeleme.
Ott a helye a majonézben vagy zöld majonézben (petrezselymes, csemegeuborkás), aioli mártásban, fűszeres paradicsommártásban, tojásmártásban; kikeverhetjük máj- vagy húspástétomokba stb. A mustár esetében is igaz a mondás, hogy ahány ház, annyiféle. Régen ez különösen igaz volt, mert dédanyáink még többnyire saját recept alapján készítették ... |
|
2014-01-17 16:47:24 |
|
|
|
|
|
|
... három alapszín
Az alapszínek a vörös, a kék és a sárga, a kiegészítő színek pedig a zöld, a narancs és a lila. Goethe, a német költő bemutatta, hogy az összes színárnyalatot kikeverhetjük a három alapszínből: a vörösből, a sárgából és a kékből.
Vörös:
mozgósít, élénkít, dinamikussá és intenzívebbé tesz, valamint felszabadítja szervezetünk leblokkolt ener... |
2013-10-03 12:56:38 |
|
|
|
|
|
|
... majd tovább keverjük a liszttel és a szalalkális vízzel. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük előmelegített sütőben.
Ugyanabban a tálban kikeverhetjük a barna lapok hozzávalóit is egyenként, mint amiben már a sárga masszát is kevertük. Az eljárás ugyanaz, csak hozzáadjuk a kakaót is. A barna lapokat is sütőpapírral bélelt tepsiben sü... |
2012-12-08 16:21:35 |
|
|
|
|
|
|
... darált mák, amit mézzel, cukorral vagy lekvárral ízesítve használnak fel a süteményekhez. A mákos tejjel vagy tejszínnel készített, főzött krémek mellett a mákot vajjal, mascarponéval is kikeverhetjük, nagyon finom töltelék készíthető belőle.
A mákkal készített tölteléknek jót tesz, ha valamivel lazítjuk. Remek választás a gyümölcs, akár aszalt, akár friss, de például a... |
2012-10-28 16:31:14 |
|
|
|
|
|
|
... tojást, a megkelt élesztőt, és a langyos tejet. Meleg helyen még tovább kelesztjük.
A palacsintasütőt beolajozzuk, és amikor már elég meleg kisütjük a palacsintákat. A tésztát kikeverhetjük ásványvízzel is, ha túl sűrű lenne, és két kanál olajat is keverhetünk hozzá. Az így elkészült palacsintákat bármilyen töltelékkel megtölthetjük.... |
2011-09-16 13:43:00 |
|
|
|
|
|
|
... kell, mert az lesz majd felül, szépnek kell maradnia, sértetlennek.
Krém elkészítése: A tojást liszttel, tejjel el kell keverni és felfőzni. Addig a margarint a porcukorral kikeverhetjük. Ha kihűlt a főzött krém, hozzáadjuk a margarinos kikevert krémet, és két részre osztjuk. Az egyik felébe kakaót keverünk, a másikba vaníliás cukrot.
Összeállítása: A tésztár... |
2010-12-02 16:54:39 |
|
|
|
|