Belépés
Így készül a házi kefires hűtős lángos
... kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csípünk belőle, hagyjuk 20-30 percet kelni.

A sajtot lereszeljük. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval. Olajos kézzel széthúzogatjuk a tésztát, és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedővel lefedve, a másik oldalát fedő nélkül sütjük....
2023-06-27 18:47:59
Húsvéti történetek, mesék
... pedig rétest - tette hozzá Babóca, és kikísérte a lányokat.

Másnap reggel minden lány korán ébredt. Pihe szaladt a konyhába, felkötötte a kötényét, és nekilátott, hogy kikeverje a palacsintatésztát. Lili is kötényt kötött, és máris gyúrni kezdte a pogácsákat. Babóca rétest nyújtott, Szellő piskótatekercset készített. Ugri is izgatottan ébredt.

- A...
2023-04-08 22:00:11
Pihe-puha bögrés kakaós kocka, a legselymesebb kakaómázzal!
... víz
- két evőkanál kristálycukor
- két evőkanál holland kakaópor

+ baracklekvár a kenéshez

Elkészítése:

1. A tésztához a puha vajat kikeverjük a cukorral, majd a tojások sárgájával, hozzákeverjük a liszttel elkevert szalalkálit, és a kakaóport.

2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük óvatosan...
2023-01-31 15:23:13
Csirkemell őzgerincben
... tojás
só, bors, petrezselyem

A húst apró kockákra vágva fűszerezve állni hagyjuk. Tojásokat, három evőkanál tejfölt, lisztet, sót, borsot, petrezselymet, tíz deka reszelt sajttal kikeverjük masszának. Ezután a már korábban felkockázott hús is mehet a masszába. Fogunk egy őzgerinc formát, ki vajazás után zsemlemorzsával szórjuk, szalonnával béleljük, a szélei lógjan...
2022-11-22 18:54:08
Franciasaláta az ünnepre......
... evőkanál majonéz

1 őzgerincforma

Elkészítés:

A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen.

A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon fo...
2021-12-04 16:07:55
Mákos finomság
... leve
1/2 citrom reszelt héja, 25 dkg Rama margarin
18-20 db babapiskóta

Mázhoz: 10 dkg tortabevonó
2 ek étolaj

Tészta:
A tojást a cukorral alaposan kikeverjük, majd beleforgatjuk a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd 20-25 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.
Elkészítjük a krémet. Ha egy félét ...
2021-05-18 18:40:00
Szilva süti
... szem aszalt szilva
tészta kivájt közepe

Színezni:
piros és kék gél ételfesték
kicsi langyos víz
kristálycukor

1. Puha margarint a porcukorral kikeverjük,hozzáadjuk a tojást,tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy órát szoba-hőmérsékleten letakarva pihentetjük.
2. Pihentetés után a 70 dkg lisztet hozzáadjuk,és jól összegyúrjuk....
2019-09-14 14:08:16
Krémes-szilvás pite
... maradék 3 evőkanál búzadarát. (A krémbe nem kell dara.)

Krém:

1. A tojásfehérjét, cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgáját, a pudingporral kikeverjük ( a pudingot nem kell előtte megfőzni), és hozzákeverjük a tejfölt. Végül a fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük.

2. A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk.
...
2019-08-02 19:25:31
Csirkemell őzgerincben
... petrezselyem

A húst apró kockákra vágva fűszerezve állni hagyjuk. Tojásokat, három
evőkanál tejfölt, lisztet, sót, borsot, petrezselymet, tíz deka reszelt sajttal
kikeverjük masszának. Ezután a már korábban felkockázott hús is mehet
a masszába. Fogunk egy őzgerinc formát, ki vajazás után zsemlemorzsával
szórjuk, szalonnával béleljük, a szélei lóg...
2019-02-09 07:23:03
Szőlős finomságok
... és 1 evőkanál cukor, 2 db tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mandulaforgács, 50 dkg szőlő, vaj és zsemlemorzsa a tepsihez

A vajat kikeverjük a cukorral, majd az egész tojással habosra keverjük. Beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat és a mandula kétharmad részét, aztán a tésztát összedolgo...
2018-10-19 16:34:30
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..34 35 36 
Címkék: házi kefires, legselymesebb kakaómázzal, hűtőbe tesszük, sajtot lereszeljük, tejfölt kikeverjük, átnyomott fokhagymával, csipet sóval, első oldalát, másik oldalát, puha vajat, tojások sárgájával, liszttel elkevert, tojások fehérjét, húst apró, őzgerinc formát, szélei lógjan, franciasaláta zöldségkeveréket, tojásokat keményre, végeredmény sótlan, cukorral alaposan, többi hozzávalót, porcukorral kikeverjük, sütőporral elkevert, külön edényben, pudingporral kikeverjük, fehérjehabot óvatosan, sárgájához keverjük, masszát ráöntjük, vajat kikeverjük, egész tojással, sütőporral elvegyített, reszelt citromhéjat, mandula kétharmad, tésztát összedolgo, zöldségkeveréket, piskótatekercset, zsemlemorzsával, széthúzogatjuk, mandulaforgács, hőmérsékleten, franciasaláta, petrezselymet, beleforgatjuk, kristálycukor, tojásfehérjét, őzgerincforma, hozzákeverjük, legselymesebb, tojássárgáját, fokhagymával, petrezselyem, baracklekvár, felkockázott, sütőpapírral, összegyúrjuk, zsemlemorzsa, pudingporral, fehérjehabot,
© 2013 TVN.HU Kft.