|
|
|
... szerint pirospaprika
5 dkg liszt
2 dl olaj
ízlés szerint só
50 dkg friss saláták
50 dkg hasábburgonya
A húsokat kb 6 dekás darabokra vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe mártjuk és forró olajban hirtelen kisütjük. A szalonnát 4 szeletre vágjuk, a szeleteket 2 centiméterenként mélyen bevágjuk, és szintén kisütjük. Egy megfelel méretű fatán... |
2008-11-12 14:17:16 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
# tojás
# zsemlemorzsa
# liszt
Elkészítés: A pulykamelleket vékony szeletekre vágjuk, akkorára, hogy roládot lehessen készíteni. A szeleteket enyhén kiklopfoljuk, besózzuk. Amíg a hús áll, a kaprot nagyon apróra vágjuk, a túróval és a tejföllel elkeverjük, kevés sót adunk hozzá. Ezt követően a hússzeletekre kanalazzuk a kapros túrót, és mindegyik hús... |
|
2008-11-06 15:58:48 |
|
|
|
|
|
|
... alma (pl. golden)
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál étkezési keményítő
kevés liszt
só
bors
cukor
Elkészítés:
A pulykamellfiléket kiklopfoljuk, sózzuk, enyhén borsozzuk, majd kicsit állni hagyjuk. Ezalatt a fügéket negyedekbe vagy nyolcadokba, az almákat kisebb kockákra vágjuk, és a borral felöntve egy lábasban sózva, cukrozva ... |
2008-10-17 21:49:51 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
1 dl vízbe beleaprítjuk a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a margarint és a húsleveskockát, majd az egészet sűrű masszává főzzük. Félretesszük hűlni.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk.
A darált húsba belekeverjük a kihűlt gesztenyekrémet. Hozzáadunk 2 tojást, csipetnyi sót, végül lazán keverve a tejszínhabot. (Nem baj, ha a geszte... |
|
2008-10-09 12:59:39 |
|
|
|
|
|
|
... csirke- vagy pulykamell
1 nagy fej lila hagyma
30 dkg juhtúró
pulykafűszer
10 dkg sajt
3 evőkanál tejföl
Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk és a pulykafűszerrel beszórva állni hagyjuk 10 percig, majd a pulykaszeletek mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Egy kivajazott tepsibe helyezzük a hússzeleteket. A juhtúrót és a tejfölt ... |
|
2008-10-09 12:46:54 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
4 személyre:
8 szelet csontnélküli sertéstarja
8 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, liszt, olaj
Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, hogy a hús, sütés közben ne ugorjon össze, széleit bevagdossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk... |
2008-09-25 14:37:48 |
|
|
|
|
|
|
... piros és zöld színű paprika, 10 dkg gépsonka, 10 dkg füstölt nyelv, 4-5 db ecetes uborka, olaj, pirospaprika
A húsok szélét több helyen bevagdossuk, mert különben összeugrik, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajban kisütjük. A visszamaradt olajban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, liszttel megszórjuk, jól átpirítjuk és belekeverjük a paradicsompürét. ... |
2008-09-14 10:45:53 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselymet és a mentát metéltre vágjuk. Az olajat a citromlével, a citromhéjjal, a fokhagymával, a zöldfűszerekkel, a sóval, borssal összekeverjük. A csirkemellfilét fóliába burkolva enyhén kiklopfoljuk, és a fűszeres keverékkel bekenjük. A salátalaveleket megmossuk, szárazra itatjuk, a vastag ereit kivágjuk: a csirkeszeleteket először a salátalevélbe, majd a szalonnaszeletekbe... |
2008-09-13 21:42:14 |
|
|
|
|
|
|
... hat személyre: 2 kg sertéshús, 10 deka liszt, 5 deka pirospaprika, 5 deka só, 1 deka őrölt bors, 2 deka delikát ételízesítő, 4 gerezd fokhagyma, olaj.
A szeletelt sertéshúst kiklopfoljuk, s ízlés szerint fűszerezzük; pirospaprikával, delikáttal összekevert lisztben megforgatjuk, kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A hússzeleteket lábasba rakjuk. Olajban megpároljuk az a... |
2008-09-13 17:29:48 |
|
|
|
|
|
|
... ZÖLDPAPRIKÁVAL
Hozzávalók:
4 szelet sertés tarja
2-3 db zöldpaprika
Zsír, só, bors, fokhagyma granulátum.
A húst gyengén kiklopfoljuk, befűszerezzük és kb. egy órára, hidegre tesszük.
A zsírt felforrósítjuk, a húsokat hírtelen átsütjük mindkét oldalán, majd kevés vizet öntünk alá. Minden sz... |
2008-09-11 12:02:55 |
|
|
|
|