Belépés
Erdélyi fatányéros
... szerint pirospaprika
5 dkg liszt
2 dl olaj
ízlés szerint só
50 dkg friss saláták
50 dkg hasábburgonya

A húsokat kb 6 dekás darabokra vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe mártjuk és forró olajban hirtelen kisütjük. A szalonnát 4 szeletre vágjuk, a szeleteket 2 centiméterenként mélyen bevágjuk, és szintén kisütjük. Egy megfelel méretű fatán...
2008-11-12 14:17:16
Kapuvári töltött pulykamell...
... olaj
# tojás
# zsemlemorzsa
# liszt

Elkészítés: A pulykamelleket vékony szeletekre vágjuk, akkorára, hogy roládot lehessen készíteni. A szeleteket enyhén kiklopfoljuk, besózzuk. Amíg a hús áll, a kaprot nagyon apróra vágjuk, a túróval és a tejföllel elkeverjük, kevés sót adunk hozzá. Ezt követően a hússzeletekre kanalazzuk a kapros túrót, és mindegyik hús...
2008-11-06 15:58:48
Fügés-almás pulykamell
... alma (pl. golden)
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál étkezési keményítő
kevés liszt

bors
cukor

Elkészítés:

A pulykamellfiléket kiklopfoljuk, sózzuk, enyhén borsozzuk, majd kicsit állni hagyjuk. Ezalatt a fügéket negyedekbe vagy nyolcadokba, az almákat kisebb kockákra vágjuk, és a borral felöntve egy lábasban sózva, cukrozva ...
2008-10-17 21:49:51
Töltött hús krumplifasírttal
... margarin

1 dl vízbe beleaprítjuk a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a margarint és a húsleveskockát, majd az egészet sűrű masszává főzzük. Félretesszük hűlni.

A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk.

A darált húsba belekeverjük a kihűlt gesztenyekrémet. Hozzáadunk 2 tojást, csipetnyi sót, végül lazán keverve a tejszínhabot. (Nem baj, ha a geszte...
2008-10-09 12:59:39
Otthon hagyottak ebédje
... csirke- vagy pulykamell
1 nagy fej lila hagyma
30 dkg juhtúró
pulykafűszer
10 dkg sajt
3 evőkanál tejföl

Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk és a pulykafűszerrel beszórva állni hagyjuk 10 percig, majd a pulykaszeletek mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Egy kivajazott tepsibe helyezzük a hússzeleteket. A juhtúrót és a tejfölt ...
2008-10-09 12:46:54
Fokhagymás flekken
...

Hozzávalók:

4 személyre:
8 szelet csontnélküli sertéstarja
8 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, liszt, olaj

Elkészítés:

A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, hogy a hús, sütés közben ne ugorjon össze, széleit bevagdossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk...
2008-09-25 14:37:48
CIGÁNYÉTELEK 5.
... piros és zöld színű paprika, 10 dkg gépsonka, 10 dkg füstölt nyelv, 4-5 db ecetes uborka, olaj, pirospaprika
A húsok szélét több helyen bevagdossuk, mert különben összeugrik, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajban kisütjük. A visszamaradt olajban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, liszttel megszórjuk, jól átpirítjuk és belekeverjük a paradicsompürét. ...
2008-09-14 10:45:53
Csirkemellfilé sonkában
... petrezselymet és a mentát metéltre vágjuk. Az olajat a citromlével, a citromhéjjal, a fokhagymával, a zöldfűszerekkel, a sóval, borssal összekeverjük. A csirkemellfilét fóliába burkolva enyhén kiklopfoljuk, és a fűszeres keverékkel bekenjük. A salátalaveleket megmossuk, szárazra itatjuk, a vastag ereit kivágjuk: a csirkeszeleteket először a salátalevélbe, majd a szalonnaszeletekbe...
2008-09-13 21:42:14
CIGÁNYÉTELEK 4.
... hat személyre: 2 kg sertéshús, 10 deka liszt, 5 deka pirospaprika, 5 deka só, 1 deka őrölt bors, 2 deka delikát ételízesítő, 4 gerezd fokhagyma, olaj.
A szeletelt sertéshúst kiklopfoljuk, s ízlés szerint fűszerezzük; pirospaprikával, delikáttal összekevert lisztben megforgatjuk, kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A hússzeleteket lábasba rakjuk. Olajban megpároljuk az a...
2008-09-13 17:29:48
Sűlttarja zöldpaprikával
... ZÖLDPAPRIKÁVAL



Hozzávalók:

4 szelet sertés tarja

2-3 db zöldpaprika

Zsír, só, bors, fokhagyma granulátum.



A húst gyengén kiklopfoljuk, befűszerezzük és kb. egy órára, hidegre tesszük.

A zsírt felforrósítjuk, a húsokat hírtelen átsütjük mindkét oldalán, majd kevés vizet öntünk alá. Minden sz...
2008-09-11 12:02:55
1 2 3 ..................61 62 ..........92 93 .........119 120 121 122 123 124 
Címkék: megfelel méretű, pulykamelleket vékony, szeleteket enyhén, kaprot nagyon, tejföllel elkeverjük, hússzeletekre kanalazzuk, kapros túrót, pulykamellfiléket kiklopfoljuk, fügéket negyedekbe, almákat kisebb, borral felöntve, lábasban sózva, egészet sűrű, hússzeleteket kiklopfoljuk, darált húsba, kihűlt gesztenyekrémet, pulykamellet felszeleteljük, pulykafűszerrel beszórva, pulykaszeletek mindkét, kivajazott tepsibe, hússzeleteket vékonyra, fokhagymát megtisztítjuk, hússzeleteket sózzuk, húsok szélét, visszamaradt olajban, finomra vágott, mentát metéltre, csirkemellfilét fóliába, fűszeres keverékkel, salátalaveleket megmossuk, vastag ereit, csirkeszeleteket először, szeletelt sertéshúst, hússzeleteket lábasba, húst gyengén, zsírt felforrósítjuk, húsokat hírtelen, krumplifasírttal, csirkeszeleteket, centiméterenként, gesztenyemasszát, gesztenyekrémet, csirkemellfilét, pulykafűszerrel, paradicsompürét, zöldfűszerekkel, pirospaprikával, salátalaveleket, felszeleteljük, csirkemellfilé, zöldpaprikával,
© 2013 TVN.HU Kft.