|
|
|
... pulykamell
Hozzávalók:
pulykamellfilé /lehet csirke is/
liszt
tojás
chips
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, enyhén besózzuk. Miután állni hagytuk, a szokásos módon beforgatjuk lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsa helyett apró darabokra tört chipsbe /a zacskóban jól összetörjük a chips... |
2008-04-06 18:23:34 |
|
|
|
|
|
|
... póréhagyma
- 25 dkg szeletelt bacon
- reszelt sajt
- 3 dl tejszín
- ételízesítő
Elkészítés:
A filézett csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, kiklopfoljuk. Egy jénai aljára egy sor bacont teszünk, ráteszünk egy sor kiklopfolt csirkemellszeletet, megszórjuk ételízesítővel. Ráteszünk egy sor vékonyra szelt sonkát, egy sor paradicsomkarikát, egy ... |
|
2008-03-26 11:56:32 |
|
|
|
|
|
|
... póréhagyma
- 25 dkg szeletelt bacon
- reszelt sajt
- 3 dl tejszín
- ételízesítő
Elkészítés:
A filézett csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, kiklopfoljuk. Egy jénai aljára egy sor bacont teszünk, ráteszünk egy sor kiklopfolt csirkemellszeletet, megszórjuk ételízesítővel. Ráteszünk egy sor vékonyra szelt sonkát, egy sor paradicsomkarikát,... |
2008-03-25 19:29:17 |
|
|
|
|
|
|
... zsenge sárgarépa
1 evőkanál vaj
1/2 citrom leve, kevés só és bors
Elkészítés:
A filézett pulykahúst kettévágjuk, de nem teljesen, majd óvatosan kiklopfoljuk és megszórjuk sóval, borssal. A spárgát közben citromos vízben puhára főzzük, majd rárakjuk a pulykamellre, s feltekerjük a húst feltekerem. Aztán az egészet alufóliába csomagoljuk, lábas... |
|
2008-03-18 10:31:28 |
|
|
|
|
|
|
...
sütőzacskó
2 sasliknyárs v. hurkapálca
tök, napraforgó és szezámmag ízlés szerint
A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk, fűszerezzük, majd a baconbe betekerjük. A vékonyra szeletelt sajtot és sonkát a hússal váltakozva két nyársra szúrjuk, amíg elfogynak a szeletek.
A sütőzacskóba szórjuk a lisztet, bele... |
|
2008-03-15 23:17:06 |
|
|
|
|
|
|
... pulykamell-filé
Pulyka- vagy csirkemáj
Szeletenként 1-2 szelet bacon szalonna
Fűszerek: só, bors, majoránna
Elkészítés:
A hússzeleteket gyengén kiklopfoljuk, besózzuk, egyik oldalukat megszórjuk majoránnával és egy kevés őrölt borssal. Minden szeletre egy darab (szelet) májat helyezünk, majd feltekerjük, baconnal befedjük, és hústűvel megtűzzük... |
2008-02-05 14:31:17 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
Fűszerek: só, fehérbors, ízlés szerint rozmaring, lestyán, majoránna, pirospaprika, kakukkfű, őrölt gyömbér stb.
Elkészítés:
A pulykamellszeleteket finoman kiklopfoljuk, egyik oldalukat megsózzuk és finoman meghintjük fehérborssal. A szeletek másik oldalára egy-egy szelet gesztenyemasszát teszünk, felgöngyöljük, és hústűvel megtűzzük. Ügyeljünk,... |
2008-02-05 14:29:16 |
|
|
|
|
|
|
... szeletelve
Só
Bors
Köretnek a rizs a legjobb
Elkészítés:
Először is megpucoljuk az almát, nagyobb kockákra vágjuk, és feltesszük főni.A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, (aki akar, tehet rá egy pici borsot) majd kisültjük. Annyira nem fontos teljesen megsütni, mert később úgyis a sütőben végzi. Miután kész a husi, ... |
2008-02-05 11:49:20 |
|
|
|
|
|
|
... karaj
liszt
só
fehérbors
1 nagy pohártejföl
30dkg füstölt kemény sajt(lehet trappista is)
kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A vékony szeletekre vágott húsokat kiklopfoljuk, mindkét oldalát megsózzuk, az így kapott húst lisztbe forgatjuk, mintha paníroznánk.A tepsibe kevés olajat öntünk, ebbe pakoljuk szorosan egymás mellé ... |
2008-01-07 17:43:52 |
|
|
|
|
|
|
... bazsalikom
Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk, hosszában vékonyan (kb. fél centisre) felszeleteljük, lesózzuk és félretesszük, hogy kiizzadja a levét. A csirkét vékony szeletekre vágjuk, ha kell, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk valamilyen zöldfűszerrel és egy serpenyőben elősütjük (szinte készre). A szárazra törölt padlizsánszeleteket is elősüt... |
2007-12-15 16:43:47 |
|
|
|
|