|
|
|
...
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
5 db tojás
5 ek liszt
20 dkg sajt
2 dl főzőtejszín
só,bors,delikát
Elkészítés:
A csirkemelleket felszeleteljük,kiklopfoljuk. Fűszerezzük sóval,borssal.
A tojásokat a liszttel összekeverjük,teszünk bele delikátot,és a sajtnak a felét lereszelve.
Kivajazott mély jéna... |
2007-12-10 17:40:55 |
|
|
|
|
|
|
...
kevés só és bors
Elkészítés:
Összekeverjük egy mélyebb tűzálló üvegtálban a narancslevet az olajjal,a gyömbérrel,a mézzel és a fahéjjal.A csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk,nagyon enyhén sózzuk és borsozzuk,majd narancsos keverékben hagyjuk pácolódni 1-2órát.Miután eleget állt,vékonyan reszeljük rá egy narancs sárga héját,majd előmelegített sötőben 180... |
|
2007-11-27 07:18:55 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa
1/2 kávéskanál majoránna
Előkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A karajt középen kettévágjuk, szétterítjük, húsverővel enyhén kiklopfoljuk, és mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk.
A sütőtököt megtöröljük, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és a sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A hagymát, a fokhagymát meghámo... |
2007-10-30 10:10:32 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem 1csom.
- vaj 10dkg
- só
- citrom 1db
Elkészítés:
Az előkészített borjúcombot 20-25 dkg-mos szeletekre vágjuk, és jó alaposan kiklopfoljuk, belülről kifelé, hogy szép nagy legyen. Beirdaljuk (vágjuk), hogy sütéskor ne ugorjon össze. Sózzuk, majd bepanírozzuk (liszt, tojás, morzsa) és bő olajban kisütjük. Az előkészített burgo... |
|
2007-10-09 14:17:05 |
|
|
|
|
|
|
... (v. kaliforniai paparika)
1 cs. petrezselyem
10 dkg liszt
3 db egész tojás
20 dkg zsemlemorzsa
Olaj
őrölt bvors só, delikát
A csirkemelleket kiklopfoljuk, sóval borssal, delikáttal ízesítjük és félretesszük. A tömlős sajtot kis kockára vágott ananásszal, paprikával és finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Ezzel a krémmel megkenjük a... |
|
2007-10-08 15:17:38 |
|
|
|
|
|
|
... húst, s azon keresztül klopfoljuk.)
Alapanyagok: 1 kg marhacomb, 2 leveskocka, zsemlemorzsa, 2-3 tojás, olaj, só
A marhacombot felszeleteljük (nem sózzuk meg), kiklopfoljuk, oly módon, hogy a zsemlemorzsából minél több jusson a hús redőibe. A szeleteket tojásban megforgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukat kisütjük.
Egy tűzálló tálban kb. egy li... |
2007-08-24 00:28:30 |
|
|
|
|
|
|
... 8-10 szál metélőhagyma
- Só, őrölt fehérbors ízlés szerint
Bárányflekken elkészítése:
Sütés előtt néhány órával a felszeletelt báránycombot enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük, és igen forró rostlapon mindkét oldalán hirtelen pirosra sütjük. Azonnal forrón tálaljuk.
Burgonyasaláta elkészítése:
A megmosott burgonyát héjában puhár... |
2007-07-11 14:34:54 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemell
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, 40 dkg spenót, 30 dkg mozzarella sajt
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, megkenjük a fokhagymás olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteken elterítjük a már előzőleg megtisztított, leforrázott spenótot, ráreszeljük a mozzarellát, és ízl... |
2007-06-15 00:29:50 |
|
|
|
|
|
|
... lilahagyma, 2 db kaliforniai paprika, 8 szelet bacon szalonna, olaj, 10 dkg trappista sajt; a körethez: burgonya, fokhagyma, tejszín, rizs
Elkészítése:
A csirkemelleket kiklopfoljuk, szárnyas fűszerrel, sóval meghintjük, majd rátesszük a csíkokra vágott lilahagymát és a kaliforniai paprikát. Félbehajtjuk, betekerjük a szalonnacsíkokkal, megtűzzük hústűvel, és... |
2007-03-23 00:42:55 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál mákolaj
1 evőkanál liszt
2 dl húslé
2 dl tejszín
2 evőkanál mák
1 db citrom
2 ág rozmaring
4 adag főtt újburgonya
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a lisztben. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hússzeleteket hirtelen megsütjük benne. A húst félretesszük.
A visszamaradt zsiradék... |
2007-03-20 11:30:21 |
|
|
|
|